Vanwege de naderende kerstdagen publiceren we deze week gewoon twee extra koolhydraatarme recepten! Want dat is leuk toch? Immers, dan heb je lekker wat te kiezen. Gisteren kreeg je al de zalige koolhydraatarme citroenparfait van Hans. Wij verdelen alles eerlijk, dus vandaag krijg je van mij een heerlijk romige roomyoghurt met passievrucht en pecan.
Konjacpoeder
Doordat je konjacpoeder toevoegt aan de roomyoghurt, krijg je een extra zijdezachte structuur! Maar het konjacpoeder werkt ook als verdikkingsmiddel, zodat je de roomyoghurt leuk kunt opspuiten. Lekker je eigen garnering erop en het Grote Genieten kan beginnen! Alvast oefenen voor een aankomend dinertje? Eén zo’n zalig koolhydraatarm dessert bevat 3.15 gram koolhydraten.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je roomyoghurt met passievrucht en pecan
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Roomyoghurt met passievrucht en pecan
Ook gebruikt
- spuitzak
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 150 ml slagroom
- rasp en sap van ½ citroen
- 150 ml Griekse yoghurt
- 1.5 el Steviala sweet maple, of andere zoetstof naar smaak
- ¼ tl konjacpoeder, gebruik een maatlepeltje! Zie ook onder.
Garneren
- 4 pecannoten, doorgesneden
- 2 stuks passievrucht, de pulp
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Klop de slagroom stijf.
- Rasp de schil van de citroen en pers 'm uit, meng dit samen met de Griekse yoghurt en zoetstof. Bestuif het yoghurtmengsel met het konjacpoeder en meng er goed doorheen, door zonder klontjes! Spatel dit mengsel vervolgens door de geklopte slagroom, houd zoveel mogelijk lucht erin. Proef nog even of het echt zoet genoeg is. Doe de roomyoghurt over in een spuitzak en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast, een nacht kan met gemak.
- Verdeel het met de spuit over 4 schaaltjes of glaasjes. Garneer met verse passievrucht en stukjes pecannoten.
- Geniet van je zalige, fluweelzachte roomyoghurt!
Ander bindmiddel?
- Gelatine of agar-agar kan ook. Neem een halve dosering, het moet namelijk niet heel erg stijf zijn. Gewoon ietsje steviger zodat je het kunt spuiten.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Lijkt me erg lekker, dank voor alle recepten op deze site. Ga ik zeker maken. Ik zie nu in een tweede recept konjacpoeder gebruikt. Kom je nog weinig tegen. Ik gebruik dit ook wel om vruchtenpuree te verdikken tot ‘jam’ en om soep of zo te binden. Blijft ook na invriezen mooi. Prima spul.
Goedemorgen zou dit dan ook met agar-agar kunnen als ik deze verwarm met de Griekse yoghurt en de citroen sap ? Zo ja hoeveel zou ik dan moeten gebruiken?
maar goed dat er twee kerstdagen zijn zodat ik niet hoef te kiezen tussen het toetje van gisteren en vandaag hihi
groetjes Jolanda
Hoi Jolanda. Je kunt inderdaad ook agar-agar gebruiken. Ik heb het er nu even extra bijgezet. Kijk maar even!