roomkaas met pepernoten dessert

Roomkaas met pepernoten dessert

Dit hemelse roomkaas met pepernoten dessert bevat 2.35 gram koolhydraten per portie. Jullie hebben ‘m te danken aan de enorme berg koolhydraatarme pepernoten (500 gram) die ik had gemaakt. Want die aten we niet in 1x op uiteraard, dus wat zou je daar nog meer mee kunnen doen? Een feestelijk toetje in een glaasje is het geworden, een soort cheesecake. Stoere pepernoten met zachte, zoutige roomkaas, knisperende amandelen en romige Griekse yoghurt vormen dit koolhydraatarme dessert. Ik ben -ongelogen- helemaal niet zo’n fan een zoet nagerecht. Geef mij een lekker kaasplankje en je hoort me niet meer! We zijn sinds we de website hebben (oktober 2014) veel vaker koolhydraatarme desserts gaan eten. Mijn smoes is dat het moet voor mijn ‘pottenkijkers’.

Advertentie

Met pepernoten of crunchy kruidnoten?

Ik maakte dit koolhydraatarme toetje dus met de zachte pepernoten, omdat ik die volop op voorraad had. Maar je kunt uiteraard ook crunchy kruidnootjes nemen. Dus de eerstvolgende keer dat je een van beiden gaat bakken, even wat bewaren voor je roomkaas met pepernoten dessert. Ook goed om te melden dat je die koolhydraatarme pepernoten goed kunt invriezen! Als je het met kerst wilt serveren, bereid dan zoveel mogelijk voor. Dus meng de roomkaas vooraf al en breek ook vast stukjes van de pepernoten, dan is het samenstellen een ‘piece of cake’. 

Dessert, toetje of nagerecht?

Nederlanders eten pas sinds de Middeleeuwen zoete desserts. Vanaf de Middeleeuwen at men Hipocras om de spijsvertering na de maaltijd te bevorderen. Dat was wijn gemengd met specerijen en suiker. In de hogere kringen verdween die medicinale toepassing echter naar de achtergrond. Daar werd de afsluitende lekkernij een dagelijkse gewoonte. Zo’n laatste gang noem je een dessert, nagerecht, toespijs of toetje. Allemaal synoniemen voor hetzelfde, wel elk met hun eigen etymologische oorsprong. Als je alles wilt weten over de herkomst van de verschillende woorden en gebruiken lees dan dit uitgebreide artikel van Nicoline van der Sijs (september 2012 – Onze Taal). 


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

roomkaas met pepernoten dessert
roomkaas met pepernoten dessert

Zo maak je dit Roomkaas met pepernoten dessert

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


roomkaas met pepernoten dessert

Roomkaas met pepernoten dessert

Stoere, echte koolhydraatarme pepernoten met zachte, zoutige roomkaas, knisperende amandelen en romige Griekse yoghurt vormen dit hemelse roomkaas met pepernoten dessert.
5 van 1 stem
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 197
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 146.08 koolhydraten 2.35 geiwitten 5.08 gvetten 12.45 gvezels 1.38 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Voor de vulling breek je de 50 g echte pepernoten (of een handje crunchy kruidnootjes) in stukjes. TIP: de pepernoten kun je invriezen 🙂
  • Meng de amandelpasta met roomkaas. Proef en voeg zoetstof naar smaak toe.
  • Rooster het amandelschaafsel.

Samenstellen

  • Begin onderin een glas met een laagje pepernoten, dan de amandel-roomkaas, een laagje pepernoten en geroosterd amandelschaafsel. Sluit tot slot af met ongezoete Griekse yoghurt en garneer met een paar achterhouden stukjes pepernoot en amandelschaafsel.
  • Een heerlijke afsluiter. Met een lekker sterke espresso stel ik voor!

Groepsdiner?

  • Wil je dit meenemen als sharing dessert voor een vrienden- of burenfeestje of familie(kerst)diner? Goed om te melden dat je de pepernoten goed kunt invriezen! Bereid zoveel mogelijk voor. Meng de amandel-roomkaas vooraf en breek de pepernoten. Daarna is het samenstellen van je roomkaas met pepernoten dessert echt een ‘piece of cake’.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Scroll naar boven