Roomijsje met yoghurt en fruit

roomijsje met yoghurt en fruit

Wij willen een koolhydraatarm roomijsje, dus zonder suiker. Veel gezonder en je weet precies wat er in zit. Nu maar hopen dat jullie eigenlijk wel van een lekker roomijsje houden, want we krijgen nog een zomers weekend in oktober!  Roomijs is wel een van de meest gegeten ijssoorten denk ik. Daar hoeft het zeker geen hoogzomer voor te zijn. Want wat blijkt? Hoe noordelijker een land ligt, hoe meer ijs er wordt gegeten. In Zweden hapt men per jaar ongeveer 13,6 liter ijs weg per persoon, een Noor verorbert een slordige 12 liter terwijl een Griek nog geen 4 liter ijs eet. Wij Nederlanders blijven ook bescheiden en likken ieder 7,5 liter van het bevroren goedje weg. Dat zijn natuurlijk cijfers van (koolhydraatrijk) fabrieksijs boordevol suiker. 

Roomijsje met yoghurt en fruit

Op de website staan al een paar heerlijke ijsrecepten, maar er kan er altijd wel een bij toch? Hoewel ik eigenlijk niet zo’n enorme zoetekauw ben, hou ik wel echt van dit yoghurt roomijsje.  De stukjes fruit en de vanille geven het precies genoeg afwisseling qua smaak. Eén zo’n ijsje bevat in totaal 2.09 gram koolhydraten, dus genieten van een roomijsje als een kostelijk koolhydraatarm toetje of als snack tussendoor kan echt uitstekend.  Ik gebruik kokosolie die ook echt naar kokos smaakt (extra vierge), als je niet zo van kokos houdt neem dan neutrale kokosolie. Door de kokosolie dient het ijs ook als een vetbom. Vandaar dat de ijsjes ook geschikt zijn als je nog aan je vetgehalte mag werken.

Popsicles!

Ik heb dit roomijsje bewust in een popsicle vorm met een stokje gedaan, dan heb je gelijk een mooie portie. En van ‘ijs op een stokje’ is het minder vervelend dat het behoorlijk hard wordt als het langer in de vriezer zit dan een paar uur. Heb je geen ijslollyvorm? Maak dan de roomijsjes in een (half) kartonnen of plastic bekertje met een stokje. Mocht je het als schepijs willen maken, zou ik het dezelfde dag consumeren. Want als het langer in de diepvries ligt is er van scheppen echt geen sprake meer. De vorm kocht ik bij Amazon.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

roomijsje met yoghurt en fruit

Zo maak je het roomijsje met yoghurt en fruit

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


roomijsje met yoghurt en fruit

Roomijsje met yoghurt en fruit

In het popsicle, koolhydraatarme roomijsje met yoghurt en fruit zit stiekem wat kokosolie verwerkt zodat het ijs een lichte kokossmaak krijgt.
4.41 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Vriezen 4 uur
Totale tijd 4 uur 15 min

Ook gebruikt

  • IJsvormpjes

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 234.68 koolhydraten 2.09 geiwitten 2.16 gvetten 24.43 gvezels 0.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 ijsjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Klop alle ingrediënten, behalve het fruit, ong. 2 minuten met een mixer luchtig. Proef het mengsel en voeg zo nodig extra zoetstof toe.
  • Vul de popsicle ijsvormpjes tot halverwege. Stop het fruit erin en vul dan aan met de rest van het yoghurtmengsel. Stokjes erin en laat minstens 4 uur vriezen.
  • Haal de roomijsjes uit de vorm. Doe ze gelijk over in een ziplock-zakje en stop ze alle 8 weer terug in de diepvries, daar blijven ze maanden goed.
    Dubbel verpakken in bubbeltjesfolie voorkomt te grote ijskristallen.
  • 😀 Oh nee wacht… je wilt er natuurlijk eentje proeven?

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


13 gedachten over “Roomijsje met yoghurt en fruit”

  1. 3 sterren
    Smaak was heerlijk!!! Ik heb in plaats van fruit skinny drops banaan gebruikt.
    Qua structuur vond ik ze wat korrelig, hoort dat zo? Denk dat het door de kokosolie komt die weer hard word? Of heb ik iets fout gedaan?

  2. 5 sterren
    Weer een superrecept uitgeprobeerd! De kokosolie hoefde ik niet te verwarmen, stond door de hitte al vloeibaar in de pot. 😉

    Mijn vormpjes zijn kleiner dan die van jou (ooit bij Ikea gekocht), dus de helft van alles genomen.

    Was een heerlijk toetje na een lange, tropische dag. ☀️😎🍭

    Fijn basisrecept om verder mee te experimenteren.

    Bedankt!

  3. Wat een lekker recept! Maar mag ik vragen waarom het ijs uit het vormpje gehaald moet worden en uiteindelijk in een zakje in de vriezer gelegd moet worden? Kunnen de ijsjes niet in de vorm blijven in de vriezer en er pas uitgehaald worden als je ze wilt eten?

    1. Ik heb een vorm die nogal veel plek inneemt in mijn kleine vriezer en dat vind ik dan makkelijker. Bovendien kan ik dan weer een ander soort ijsjes maken zodat ik wat te kiezen heb! 😉

  4. Lijkt me erg lekker, maar ik lust absoluut geen kokos, is er een alternatief hiervoor?

  5. Dag Anna-Karina, vanmiddag heb ik je ijsjes gemaakt. We waren nieuwsgierig hoe ze zouden smaken. En toen het 4 uur later was hebben we ze meteen geprobeerd. Wat zijn ze LEKKER!!!!!
    En zo snel gemaakt! Een blijver dus.
    Groetjes, Hanny Gijsel

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top