roomijsje met yoghurt en fruit

Roomijsje met yoghurt en fruit

Nu maar hopen dat jullie eigenlijk wel van een lekker roomijsje houden, want we krijgen nog een zomers weekend in oktober!  Roomijs is wel een van de meest gegeten ijssoorten denk ik. Daar hoeft het zeker geen hoogzomer voor te zijn. Want wat blijkt? Hoe noordelijker een land ligt, hoe meer ijs er wordt gegeten. In Zweden hapt men per jaar ongeveer 13,6 liter ijs weg per persoon, een Noor verorbert een slordige 12 liter terwijl een Griek nog geen 4 liter ijs eet. Wij Nederlanders blijven ook bescheiden en likken ieder 7,5 liter van het bevroren goedje weg. Dat zijn natuurlijk cijfers van (koolhydraatrijk) fabrieksijs boordevol suiker. Wij willen een koolhydraatarm roomijsje, dus zonder suiker. Veel gezonder en je weet precies wat er in zit. 

 

Roomijsje met yoghurt en fruit

Op de website staan al een paar heerlijke ijsrecepten, maar er kan er altijd wel een bij toch? Hoewel ik eigenlijk niet zo’n enorme zoetekauw ben, hou ik wel echt van dit yoghurt roomijsje.  De stukjes fruit en de vanille geven het precies genoeg afwisseling qua smaak. Eén zo’n ijsje bevat in totaal 2 gr. koolhydraten, dus genieten van een roomijsje als een kostelijk koolhydraatarm toetje of als snack tussendoor kan echt uitstekend.  Ik gebruik kokosolie die ook echt naar kokos smaakt (extra vierge), als je niet zo van kokos houdt neem dan neutrale kokosolie. Door de kokosolie dient het ijs ook als een vetbom. Vandaar dat de ijsjes ook geschikt zijn als je nog aan je vetgehalte mag werken.

roomijsje met yoghurt en fruit, ingrediënten

Popsicles!

Ik heb dit roomijsje bewust in een popsicle vorm met een stokje gedaan, dan heb je gelijk een mooie portie. En van ‘ijs op een stokje’ is het minder vervelend dat het behoorlijk hard wordt als het langer in de vriezer zit dan een paar uur. Heb je geen ijslollyvorm? Maak dan de roomijsjes in een (half) kartonnen of plastic bekertje met een stokje. Mocht je het als schepijs willen maken, zou ik het dezelfde dag consumeren. Want als het langer in de diepvries ligt is er van scheppen echt geen sprake meer.

De vorm kocht ik bij Amazon
10 stuks met 24  stokjes
6 stuks met 100 houten stokjes

Een bijzonder leerzaam artikel over kunstmatig vanille aroma, echte vanillepeulen, -poeder, -essence en vanille-extract lees je op Wikipedia.
Kijk hier voor andere recepten met natuurlijke vanille of vanille essence. Beide zijn wel uitwisselbaar.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je 8x een lekker roomijsje

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Roomijsje met yoghurt en fruit


roomijsje met yoghurt en fruit

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst oktober 14, 2017

  • Aantal of hoeveelheid: 8 ijsjes, ca. 600 ml
  • Koolhydraten: 2 gr. khd (8 ijsjes, ca. 600 ml uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten

In het popsicle roomijsje met yoghurt en fruit zit stiekem wat kokosolie verwerkt zodat het ijs een lichte kokossmaak krijgt.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop alle ingrediënten, behalve het fruit, met een mixer een beetje luchtig. Proef het mengsel en voeg zo nodig extra zoetstof toe.
  2. Vul de popsicle vormpjes tot halverwege. Stop het fruit erin en vul dan aan met de rest van het yoghurtmengsel. Stokjes erin en laat minstens 4 uur vriezen.
  3. Houd de vorm een paar tellen onder warm water en trek de roomijsjes uit de vorm. Doe ze gelijk over in een ziplock-zakje en stop ze alle 8 weer terug in de diepvries, daar blijven ze maanden goed.
  4. Oh nee wacht ... je wilt er natuurlijk eentje proeven?

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 gedachten over “Roomijsje met yoghurt en fruit”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

840 Shares
Share710
Pin130
Tweet