fruittaart met bodem

Roomboter taartbodem

Dit is een heerlijke roomboter taartbodem, uitermate geschikt voor ‘n zoete roomkaastaart. Je bakt de bodem en doet er een koude vulling in zoals bijvoorbeeld bij deze verrukkelijke fruittaart.  Liever een hartige taart? Dat kan natuurlijk ook, met wat gedroogde kruiden en specerijen in deeg extra lekker. Voorbakken, daarna vullen met een groentevulling naar keuze erin.

Ook lekker:

Zo maak je de roomboter taartbodem

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


Roomboter taartbodem

door Anna-Karina van Denderen
Dit is een heerlijke roomboter taartbodem, uitermate geschikt voor ‘n zoete taart, bijvoorbeeld deze verrukkelijke fruittaart. Maar ook als hartige bodem, met wat gedroogde kruiden en een (hartige) vulling naar keuze erin.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht, Tussendoortje (hartig), Tussendoortje (zoet)
Keuken: Overig
Trefwoord: deeg voor bodem, gebak zoet, koek en snoep, quiche & hartige taarten
Voorbereiden: 10 min
Koken: 20 min
Totale tijd: 30 min

Koolhydraten per hoeveelheid

13,5 gram koolhydraten hele bodem, quichevorm Ø 28 cm
Uit recept: 1 Quichevorm Ø 28 cm

Ingrediënten

Taartbodem
Optioneel

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en vet een quichevorm Ø 28 cm in. Of leg een vel natgemaakt en uitgeknepen bakpapier in de vorm, dat vormt makkelijk en dan til je de bodem er later makkelijk uit.
  • Smelt de boter op laag vuur. Meng de boter met amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en zout. Voeg de eieren toe. Voeg voor zoet gebak wat zoetstof toe en voor hartig gebak kruiden en/of specerijen. Meng tot een samenhangend deeg.
  • Druk het deeg gelijkmatig in de vorm. Maak ook een opstaande rand rondom als je wilt.
Voorbakken zonder vulling
  • Prik met een vork op regelmatige afstand gaten in het deeg om blazen te voorkomen. Bak de taartbodem 10 minuten voor. (10 minuten langer als je de bodem alleen met een koude vulling vult, roomkaas en fruit bijvoorbeeld)
  • Na het voorbakken kun je de boden afbakken met (hartige of zoete) vulling erin. Afhankelijk van de vulling nog eens 10-20 minuten.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 35 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties op “Roomboter taartbodem”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like