fruittaart met bodem

Roomboter taartbodem

Dit is een heerlijke roomboter taartbodem, uitermate geschikt voor ‘n zoete taart, bijvoorbeeld deze verrukkelijke fruittaart.
Maar ook als hartige bodem, met wat gedroogde kruiden en een (hartige) vulling naar keuze erin.

Zo maak je de roomboter taartbodem

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

 

Roomboter taartbodem

roomboter taartbodemAantal of hoeveelheid: ronde quichevorm 28 cm.

  • Koolhydraten:  13,5 gr. khd hele bodem
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 40 minuten

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 graden hetelucht).
    Vet een vorm in of leg een vel natgemaakt en uitgeknepen bakpapier in je quiche- of springvorm, dat vormt makkelijk en dan til je de bodem er later makkelijk uit.
  2. Meng alle ingrediënten voor de taartbodem goed door elkaar. Voeg desgewenst optionele smaken toe.
  3. Verdeel het deeg gelijkmatig over de vorm. Maak ook een opstaande rand rondom als je wilt. Vul het deeg met jouw hartige vulling en bak af.
  4. Of prik met een vork op regelmatige afstand gaten in het deeg om blazen te voorkomen en bak de lege taartbodem 10-20 minuten.
  5. Baktijden hangen af van of je de taart gaat vullen en later verder afbakken of dat je alleen roomkaas en fruit erop wilt bijvoorbeeld. 

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Roomboter taartbodem”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

236 Shares
Share11
Pin225
Tweet