Roomboter taartbodem

fruittaart met bodem

Dit is een fijn basisrecept voor een heerlijke roomboter taartbodem. De bodem is niet alleen uitermate geschikt voor ‘n zoete roomkaastaart maar met kruiden en specerijen in plaats van zoetstof maak je evengoed een heerlijke hartige basis. Je bakt een zoete bodem met zoetstof (doseren naar eigen smaak) en doet er een koude vulling in zoals bijvoorbeeld bij deze verrukkelijke fruittaart.  Hoeveel zoetstof je gebruikt hangt vooral af van je eigen soort en smaak, maar ook van je vulling die je erin doet. Is die vulling heel zoet dan kun je de bodem wat minder zoet maken. Maak je toch liever toch die hartige taart, laat dan de zoetstof achterwege en gebruik kruiden en/of bouillonpoeder om de boden op smaak te brengen? Even voorbakken, daarna vullen met een groentevulling en afbakken. 

Vorm en berekening koolhydraten

Je kunt het deeg in allerlei vormen drukken en zo voor diverse toepassingen gebruiken. Rechthoekig ovenschotel voor een hartige taart, rond voor een taart waar je puntjes van snijdt of meerdere kleine tartelettevormpjes. Op de foto gebruikten wij onze quichevorm van 28 Ø cm (Ikea) voor een grote taart die we in stukken konden snijden voor een verjaardag. Het recept voor onze roomboter taartbodem bevat in totaal 11,3 gram koolhydraten exclusief vulling. Dat is net geen 1 gram als je er 12 punten van snijdt. Zie het receptkader voor de berekening van de andere voedingswaarden.


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

fruittaart met bodem

Zo maak je de roomboter taartbodem

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Roomboter taartbodem

Door: Anna-Karina van Denderen
Dit is een heerlijke roomboter taartbodem, uitermate geschikt voor ‘n zoete taart, bijvoorbeeld deze verrukkelijke fruittaart. Maar ook als hartige bodem, met wat gedroogde kruiden en een (hartige) vulling naar keuze erin.
4.58 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per hele quichevorm Ø 28 cm exclusief vulling (10-12 puntjes)
calorieën 1695.9 kcalkoolhydraten 11.3 geiwitten 60.7 gvetten 150 gvezels 33.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 Quichevorm Ø 28 cm

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Taartbodem

Optioneel

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en vet een quichevorm Ø 28 cm in. Of leg een vel natgemaakt en uitgeknepen bakpapier in de vorm, dat vormt makkelijk en dan til je de bodem er later makkelijk uit.
  • Smelt de boter op laag vuur. Meng de boter met amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en zout. Voeg de eieren toe. Voeg voor zoet gebak wat zoetstof toe en voor hartig gebak kruiden en/of specerijen. Meng tot een samenhangend deeg.
  • Druk het deeg gelijkmatig in de vorm. Maak ook een opstaande rand rondom als je wilt.

Voorbakken zonder vulling

  • Prik met een vork op regelmatige afstand gaten in het deeg om blazen te voorkomen. Bak de taartbodem 10 minuten voor. (10 minuten langer als je de bodem alleen met een koude vulling vult, roomkaas en fruit bijvoorbeeld)
  • Na het voorbakken kun je de boden afbakken met (hartige of zoete) vulling erin. Afhankelijk van de vulling nog eens 10-20 minuten.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties