room bonbons met citrus

Room bonbons met citrus, keto energiesnack

Deze room bonbons met citrus zijn onze favoriete snoepjes, althans de afgelopen maand dan toch. Romig en fris tegelijk, zowel erín als eróp heb ik citrusrasp gedaan, dat zorgt voor een ware smaakontploffing als je zo’n bevroren bonbonnetje in je mond neemt en laat smelten. Dat halve pistachenootje zit er vooral voor de sier op. Het had evengoed een ander stukje noot of chocola kunnen zijn. De volgende keer weer wat anders erop. Die chocola vind ik wel een tof ideetje.

Gebruik gesmolten vet voor room bonbons

Room bonbons zijn heel makkelijk om te maken, dus laat dat je niet weerhouden. Ik heb deze met de mixer van de keukenmachine gemaakt, dan kun je even stevig mengen. Ik vind het zelf fijn om de kokosolie en de boter even te laten smelten, niet heel heet maar net gesmolten is prima. Op die manier mengt het echt goed met de roomkaas en blijven er geen klontjes vet in het mengsel zitten. Die klontjes vind ik persoonlijk geen feestje tijdens het eten van de roombonbons. Bovendien kun je het mengsel goed in de vormpjes gieten als het enigszins warm is, lekker makkelijk.

room bonbons

 

room bonbons

Je valt niet of nauwelijks af?

Als je net koolhydraatarm eet, is je lichaam een makkelijke brandstof kwijt. Je hebt wel een andere brandstof nodig om energie op te kunnen wekken, die andere brandstof is vet! Wij hebben al vaker gemerkt, dat mensen een enorme drempel over moeten om zoveel vet te gaan eten. En eerlijk is eerlijk ik dacht ook in het begin dat al dat vet niet goed kon zijn. Het was er zo ingehamerd dat je van vet dik wordt en ik wilde juist afvallen. Pas toen ik écht voldoende vet toevoegde aan mijn menu viel ik goed af. Vet eten brengt dus juist de verbranding van je lichaamsvet op gang!

Op de eerste plaats eet je voldoende voedingsmiddelen met vet erin: (niet vegetariërs: vette vis, vet vlees) avocado’s, volvette zuivelproducten, een handje noten allemaal prima. Daarnaast kun je eenvoudig wat vet toevoegen in de vorm van vetbommen (ketogene energiesnack) zoals deze heerlijke room bonbons.

Kijk hier voor alle roombonbons en vet bommen.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je Room bonbons met citrus

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Room bonbons met citrus, keto energiesnack


room bonbons met citrus

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst oktober 13, 2017

 • Aantal of hoeveelheid: 30 stuks
 • Koolhydraten: 0,2 gr khd per stuk (30 stuks uit recept)

Romig en fris tegelijk, zowel in de roombonbons als erop heb ik citrusrasp gedaan, dat zorgt voor een ware smaakontploffing als zo'n ding in je mond neemt.

Ingrediënten

 • 60 gr kokosolie 0 khd kamertemperatuur of gesmolten
 • 60 gr roomboter 0 khd kamertemperatuur of gesmolten
 • 120 gr blanke roomkaas 3,4 khd
 • 1 el rasp van sinaasappel en citroen 1 khd incl. extra voor topping
 • naar smaak zoetstof 0 khd ik nam 1 tl Green Swwet Xtra
 • 15 halve pistachenoten 1,5 khd of andere noot of chocola

Bereiding

 1. Rasp de schil van een sinaasappel en citroen. En halveer de pistachenootjes.
 2. Ik vind het zelf fijn om de kokosolie en de boter eerst even te laten smelten, niet heel heet maar net gesmolten is prima. Zie ook de tekst boven.
 3. Mix de (gesmolten) kokosolie en roomboter met de roomkaas tot een egale massa. Proef en breng op smaak met de citrusrasp en zoetstof.
 4. Giet het mengsel gelijk over in een flexibele siliconen vorm. (Of gebruik speciale bonbonvormpjes) Garneer ze met een half nootje en wat citrusrasp. Laat ze minstens 2 uur vriezen.
 5. Haal ze uit de siliconen vorm en doe ze over in een plastic zakje. Zo kun je ze in de diepvries maanden goed houden en er telkens 1 of twee nemen.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

24 gedachten over “Room bonbons met citrus, keto energiesnack”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

775 Shares
Share571
Pin204
Tweet