Room bonbons met citrus 16

room bonbons met citrus

Deze room bonbons met citrus zijn onze favoriete snoepjes, althans de afgelopen maand dan toch. Romig en fris tegelijk, zowel erín als eróp heb ik citrusrasp gedaan, dat zorgt voor een ware smaakontploffing als je zo’n bevroren bonbonnetje in je mond neemt en laat smelten. Dat halve pistachenootje zit er vooral voor de sier op. Het had evengoed een ander stukje noot of chocola kunnen zijn. De volgende keer weer wat anders erop. Die chocola vind ik wel een tof ideetje.

 

Gebruik gesmolten vet voor room bonbons

Room bonbons zijn heel makkelijk om te maken, dus laat dat je niet weerhouden. Ik heb deze met de mixer van de keukenmachine gemaakt, dan kun je even stevig mengen. Ik vind het zelf fijn om de kokosolie en de boter even te laten smelten, niet heel heet maar net gesmolten is prima. Op die manier mengt het echt goed met de roomkaas en blijven er geen klontjes vet in het mengsel zitten. Die klontjes vind ik persoonlijk geen feestje tijdens het eten van de roombonbons. Bovendien kun je het mengsel goed in de vormpjes gieten als het enigszins warm is, lekker makkelijk.

 

room bonbons

 

room bonbons

Je valt niet of nauwelijks af?

Als je net koolhydraatarm eet, is je lichaam een makkelijke brandstof kwijt. Je hebt wel een andere brandstof nodig om energie op te kunnen wekken, die andere brandstof is vet! Ik heb al vaker gemerkt, dat mensen een enorme drempel over moeten om zoveel vet te gaan eten. En eerlijk is eerlijk ik dacht ook in het begin dat al dat vet niet goed kon zijn. Het was er zo ingehamerd dat je van vet dik wordt en ik wilde juist afvallen. Pas toen ik ;echt voldoende vet toevoegde aan mijn menu viel ik goed af. Vet eten brengt dus juist de verbranding van je lichaamsvet op gang!

Op de eerste plaats eet je voldoende voedingsmiddelen met vet erin: (niet vegetariërs: vette vis, vet vlees) avocado’s, volvette zuivelproducten, een handje noten allemaal prima. Daarnaast kun je eenvoudig wat vet toevoegen in de vorm van een vet bommen zoals deze heerlijke room bonbons.

Kijk hier voor alle roombonbons en vet bommen.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je Room bonbons met citrus

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Room bonbons met citrus

room bonbons met citrus

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 13, 2017

  • Aantal of hoeveelheid: 30 stuks
  • Koolhydraten: 0,2 gr khd per stuk (30 stuks uit recept)

Romig en fris tegelijk, zowel in de roombonbons als erop heb ik citrusrasp gedaan, dat zorgt voor een ware smaakontploffing als zo'n ding in je mond neemt.

Ingrediënten

  • 60 gr kokosolie 0 khd kamertemperatuur of gesmolten
  • 60 gr roomboter 0 khd kamertemperatuur of gesmolten
  • 120 gr blanke roomkaas 3,4 khd
  • 1 el rasp van sinaasappel en citroen 1 khd incl. extra voor topping
  • naar smaak zoetstof 0 khd ik nam 1 tl Green Swwet Xtra
  • 15 halve pistachenoten 1,5 khd of andere noot of chocola

Bereiding

  1. Rasp de schil van een sinaasappel en citroen. En halveer de pistachenootjes.
  2. Ik vind het zelf fijn om de kokosolie en de boter eerst even te laten smelten, niet heel heet maar net gesmolten is prima. Zie ook de tekst boven.
  3. Mix de (gesmolten) kokosolie en roomboter met de roomkaas tot een egale massa. Proef en breng op smaak met de citrusrasp en zoetstof.
  4. Giet het mengsel gelijk over in een flexibele siliconen vorm. (Of gebruik speciale bonbonvormpjes) Garneer ze met een half nootje en wat citrusrasp. Laat ze minstens 2 uur vriezen.
  5. Haal ze uit de siliconen vorm en doe ze over in een plastic zakje. Zo kun je ze in de diepvries maanden goed houden en er telkens 1 of twee nemen.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet




Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 gedachten over “Room bonbons met citrus

  • Bert Roke

    Heerlijke bonbons met de feestdagen. Gisteren gemaakt. Fluitje van een cent. Eén tip. Ik heb de roomboter en de kokosolie gesmolten op lage stand (2) inductieplaat. Daarna de roomkaas (100 gr monchou en 20 gr mascarpone) er bij gedaan en geprobeerd te mengen. Lukte van geen kanten ook niet met de staafmixer. De roomboter wilde niet mengen. Ik heb toen het mengsel laten afkoelen tot kamertemperatuur. Daarna ging het mengen perfect.

  • F. Marinus

    Ik heb deze gemaakt met monchou en het receptje iets aangepast (100 g monchou, 50 g kokosvet en 50 g roomboter).
    Gezien ik geen verse citrusvruchten kan eten, heb ik sinaasappelschil poeder gebruikt en wat citroensap uit een flesje. Een paar druppels stevia, wat chia zaadjes voor de extra vezels en wat pompoenpitten voor een ‘bite’.
    In blokjesvorm ingevroren. Structuur is prima, maar ik mis nog wat smaak. misschien volgende keer nog meer citroen toevoegen.
    Gaat vast goed komen

  • Simone

    Heerlijk! Heb ze vanmiddag gemaakt en net eentje van gesnoept, mn dochter vond ze in eerste instantie lekker maar na de helft van het snoepje was het teveel haha

  • Marieke

    Wat een geweldig lekkere ijsbonbons! De tweede serie staat in de vriezer ? en dan zo supermakkelijk te maken…
    Ik heb rauwe cacao door een gedeelte gedaan, spannend!

  • Sophie Dewaide

    Deze room bonbons met citrus zijn overheerlijk ik kan er bijna niet van afblijven. Mijn dochter vind het net chocolade, alleen met een ander smaakje.

  • Janny Wallet

    Hallo Anna Karina,
    Zojuist de roombonbons gemaakt echt heerlijk. Maar inplaats van kokosolie heb ik kokosmelk gebruikt ook lekker dus. Van beide had ik een restje over.
    Ik geniet erg van je recepten. Als het me lekker lijkt dan print ik ze uit om het later te maken en reageer dan niet.
    Met het boek ben ik ook erg blij.
    Vriendelijke Groet Janny Wallet

  • Karolien Mennes

    Yes, ik heb ze net gemaakt en liggen nu in de vriezer. Wel heb ik de sinaasappel / citroenrasp maar ook chocoladerasp gelijk door het beslag gedaan. Het beslag doet mij zeer denken aan het beslag van citroencake. Ook heb ik alles op kamertemperatuur gelaten en zo met de mixer gemixt. Daarna afgetopt met nog een snufje chocoladerasp en een halve walnoot. Doordat ik de ingrediënten niet heb gesmolten, mengt alles heel goed door elkaar en krijg je geen scheiding van de boter en de olie. Bij het in de vormpjes doen krijg je een soort van pindarotsje model. Ziet er ook nog eens heel erg leuk uit. En voor Henriette, ik heb de helft 30 gram kokosolie en 30 gram walnootolie gebruikt. Je kan natuurlijk ook als vervanger van de kokosolie helemaal voor de walnootolie gaan, tenminste als je daar wel van houdt. Becel heeft de walnootolie op de markt gebracht. Het staat bij AH in de schappen waar de boters staan. Het is perfect om mee te koken, bakken en te roerbakken. Maar het is ook uitstekend geschikt voor cake, dus waarom dan niet voor deze overheerlijke bonbons. Gewoon proberen zou ik zeggen. Succes.

  • Géke Logtenberg-Hammink

    Een vraagje.
    Ik heb de Roombonbons met citrus nu in de diepvries staan. Maar bij het vullen van de vormpjes begon na enkele bonbons de boter en de kokosolie te scheiden van de roomkaas.
    Wat zou de oorzaak zijn? Te warm?
    In het begin was het een mooi egale substantie, maar even later begon het.

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Geen idee, misschien toch niet goed gemengd? (vet en water stoten elkaar af, kan met merken te maken hebben) Je zou kunnen proberen er iets bindmiddel aan toe te voegen, bv. johannesbroodpitmeel of arrowroot.