Koolhydraatarme rookkaascrackers, oven of magnetron 26

rookkaascrackers

Koolhydraatarme rookkaascrackers zijn heel geschikt als je eens wat anders wilt als ontbijt, maak ze eenvoudig zelf supersnel in de magnetron of iets minder snel in de oven. Je moet het echt een keer proberen, de smaak is heel bijzonder. De gewone rookkaas vind ik geschikter voor het ontbijt, de wat pittiger chili variant is heerlijk als snack tussendoor. Als je de naturel rookkaas neemt bestrooi je rookkaascrackers in wording dan ook eens met  sesamzaad of maanzaad of druk er een paar andere noten/zaden in voordat je ze bakt.

 

Extra’s erop

De crackers op de foto’s zijn gebakken met zwart en blond sesamzaad, maanzaad, walnoten, pecannoten en neutraal. Vers zijn de rookkaascrackers het lekkerst! Eet ze zo zonder beleg als snack tussendoor. Of beleg met wat je zelf lekker vindt! Ik vind het lekker met een gekookt eitje met een beetje mayo erop, of bij een (tonijn) salade of bij de soep zoals de bloemkoolcappuccino

Rookkaas crackers bewaren

Als je er meer tegelijk maakt, bewaar de rookkaascrackers buiten de koelkast. Liefst in Tupperware of in een emmer van Griekse yoghurt, daar passen ze heel mooi in. Een dag of drie blijven ze wel knapperig, mits goed droog gebakken.

rookkaascrackers

 

Pas op voor stank en spetteren
De rookkaas zal gaan borrelen en spetteren. Het verschilt per soort, maar rookkaas bevat vrij veel vocht. Bak ze tussen bakpapier, anders heb je een ravage in je magnetron. Dat bakken stinkt behoorlijk, maar ik heb twee tips voor je:

  1. zet een bakje water met een beetje citroensap in je magnetron. 90 seconden op vol vermogen, dan ruikt alles naar citroen
  2. of … stap over op een gewone kaas of deze 30+ kaas variant! Die stinken een stuk minder en zijn minstens zo lekker.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je Koolhydraatarme rookkaascrackers

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Koolhydraatarme rookkaascrackers, oven of magnetron

rookkaascrackers

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 16, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 9 crackers
  • Koolhydraten: 0,2 khd per stuk zonder toevoeging (9 crackers uit recept)
  • Voorbereiding: 1 min
  • Kooktijd: 2 minuten
  • Klaar in: 3 minuten

Maak rookkaascrackers eenvoudig zelf, eet ze als snack tussendoor. Of belegd met een gekookt eitje of tonijnsalade met een paar kappertjes.

Ingrediënten

Bereiding

  1. De precieze baktijd is per kaassoort verschillend. Soms zijn de plakken dik soms dun. Kwestie van uitproberen dus.
  2. MAGNETRON: Leg per keer maximaal twee plakjes rookkaas tussen dubbelgevouwen bakpapier. Bak 80-90 seconden op 1000W. Haal voorzichtig het bakpapier los en laat de crackers omgekeerd afkoelen. Herhaal dit voor alle plakjes.
  3. OVEN: Leg zoveel plakjes als je wilt naast elkaar op bakpapier en bak in een voorverwarmde oven (180 graden) in ongeveer 15 minuten knapperig. Haal los van het papier en laat ze goed uitharden.
  4. TIP 1:
    Zet de afzuigkap aan en als dat kan ook een raampje open. Met rookkaas is dit namelijk best een stinkklusje. Maak er een stel tegelijk en bewaar die en luchtdichte trommel.
  5. TIP 2:
    Zet na het bakken een bakje water met een beetje citroensap in je magnetron. 90 seconden op vol vermogen, dan ruikt alles naar citroen. Of stap over op deze 30+ kaas variant! Die stinkt niet... en is ook heel lekker.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

26 gedachten over “Koolhydraatarme rookkaascrackers, oven of magnetron

  • Monique

    Vandaag voor het eerst de crackers gemaakt in de magnetron met laag vermogen. Het resultaat : fantastisch!!! Super snel klaar en ik vond het ook niet stinken.

  • Anneke Stephenson

    Zodra er keukenpapier aan te pas komt kleeft het aan elkaar en kan ik alles weggooien ! Hoe doen jullie dat ?
    Ik heb ze dus maar gewoon op een bord gebakken. Geen gespetter of andere rommel. Alleen na 90 sec. waren ze warm maar niet knapperig. Ach….wat ben ik toch een leerling/onderzoeker ! Haha

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Geen keukenpapier maar bakpapier gebruiken, Anneke. Al doende leert men, juist van fouten steek je veel op. Als ze niet knapperig zijn dan steeds met kleine periodes verlengen tot ze wel goed zijn.

  • Petra

    Vandaag voor het eerst de rookkaas crackers 15 minuten in de oven gehad. Weet niet wat er mis is gegaan. Ze lijken op de foto, maar zijn heel vies (qua smaak) geworden. Bitter. Bah. Jammer van de AH rookkaas. Dan eet ik de rookkaas liever zoals het in de winkel te koop is.

    • Anna-Karina Bericht auteur

      ja dat kan, je zou kunnen experimenteren met langere tijden en andere Wattages of temperaturen. Rookkaas is altijd heel anders van samenstelling! Ze zijn pas knapperig als ze knapperig zijn.

  • Emmy van Wijk

    Zo. Weer eens de rookkaascrackers gemaakt. 15 minuten in de oven. Heerlijk en nog eens heerlijk! En het leuke is dat niemand dit kent. Dus als ik bezoek heb, heb ik alleen maar mensen die ook genieten. Iedereen vindt dit lekker.

  • Robert

    Hoi Anna Karina,

    Ik heb vandaag een test gedaan heb met 4 soorten Roomkaas uit verschillende winkels, in de oven uitgeprobeerd, maar helaas is alles in de vuilbank gegaan, elk soort was verschrikkelijk zout.
    jaren geleden deed ik ze in de magnetron en ze waren altijd perfect.
    Maatgoed ik heb de magnetron de deur uit gegooid, dus dan maar geen lekkere Roomkaas crackers meer..
    Groeten RoberT

  • Robert

    Hallo Anna-Karina,

    Hier weer eens een berichtje van mij :).
    Vroeger maakte ik de kaascrackers in de magnetron, door dat ik die niet meer wilde gebruiken heb ik nu een gewone oven die perfect werkt.
    Ik was dus blij met jouw recept van kaascrackers in de oven ik heb deze vandaag gemaakt met veel te dure rookkaas van Albert Heijn omdat ik ze bij de Aldi en Lidl niet meer kan vinden.
    Ze kwamen mooi uit de oven ik heb ze netjes laten afkoelen maar toen ik ze at vond ik ze smerig zout, iets wat ik nooit had met die kaas in de magnetron (ik weet dat een magnetron het eten aan zout onttrekt).
    Ligt dit aan het soort rookkaas of toch aan de bereiding in de oven en niet in de magnetron?
    Ik hoop dat jij een antwoord hier op weet.

    Groeten en ga lekker door met lekkere recepten
    Robert

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Beste Robert,
      Rookkkaas heeft altijd een andere samenstelling, zelfs van hetzelfde merk kan het nog verschillen. Inderdaad is het bremzout. Dat is een van de redenen dat ik tegenwoordig gewone kaas neem als ik kaascrackers wil. Het verschil tussen oven en magnetron…, eigenlijk zou je dan een gecontroleerd dubbelblind onderzoek moeten doen 😉 Het antwoord heb ik dus niet echt.

  • Anita

    Iets te bruin gebakken maar erg lekker. Bij de Aldi in Duitsland hebben ze verschillende smaken rookkaas. Heb er 1 in stukjes gebroken en als croutons bij mijn salade gedaan. Heb er meteen een aantal gebakken want t stonk inderdaad behoorlijk ?

    • van Denderen Anna-Karina Bericht auteur

      Hoi Gea, Helaas hebben wij geen Jumbo in Zaandam. Ik vind rookkaascrackers heerlijk, maar waarom moet het zo stinken? 🙂