roodlofsalade met ei

Roodlofsalade met ei

Je weet dat het bestaat, maar je komt het niet zo maar in de winkel tegen: roodlof. Daar gaan we vandaag een fraai ogende, koolhydraatarme lunchsalade mee maken: roodlofsalade met ei. Eigenlijk is het niet meer dan witlof dat een rood in plaats van een geel uiteinde aan de blaadjes heeft. Het smaakverschil is klein: roodlof is ietsje pittiger. Maar het oog wil ook wat. En als je er van uitgaat dat alle vijf je zintuigen meebepalen hoe lekker je iets vindt, dan heeft het uiterlijk zeker wel invloed. Maar stad en land afzoeken is ook niet echt nodig. De roodlofsalade met ei bevat per lunchportie slechts 1.4 gram koolhydraten.

Advertentie

Porties, klein snijden en bewaren

Op de foto zie je dat wij de roodlofsalade met ei als voorgerechtje voor 4 personen serveerden, op die manier is het recept voldoende voor 4 porties en het aantal khd kun je dan ook nog halveren: 0.7 g khd per keto voorgerechtje. Oja het is ook een goed idee om de kaas en de augurk echt in kleine blokjes te snijden (brunoise), dat ziet er niet alleen leuker uit maar geeft ook echt meer smaak! Je kunt een restje van de salade de volgende dag ook gewoon eten. De smaken zullen dan nog meer in de witlof zijn getrokken.

Radicchio rosso

Goed, de roodlofsalade met ei maak je dus met de rode versie van witlof. Maar wat is dat nou eigenlijk? Roodlof wordt onder de naam radicchio rosso al eeuwenlang geteeld in Italië, met name in de streek Veneto. Er zijn eigenlijk drie soorten roodlof. Twee daarvan groeien zoals kropsla. De soort die we hier bedoelen is een kruising van die kropsla met witlof, die daarmee ook minder bitter is gaan smaken. Je kunt de roodlof ongeveer een week bewaren in de koelkast. Wat met roodlof kan, kan ook met witlof en vice versa, dus kijk vooral ook bij de witlofrecepten of tips hieronder!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

roodlofsalade met ei

Zo maak je roodlofsalade met ei

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


roodlofsalade met ei

Roodlofsalade met ei

Heerlijk! Een fraai ogende koolhydraatarme roodlofsalade met ei, die je ook nog eens makkelijk kunt meenemen in je lunchbox!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per lunchportie (als voorgerecht halveren)
kcal 158.8 koolhydraten 1.4 geiwitten 10.7 gvetten 11.6 gvezels 3.15 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 lunchporties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • 2 eieren, in kwarten
  • 120 g roodlof, 2 stronkjes schoongemaakt gewogen, witlof kan ook
  • 45 g augurken, 3 stuks klein
  • 20 g kaas, bv. oude kaas, in elk geval lekker pittig

Dressing

Garnering

  • 1 kleine bosui, in dunne ringetjes gesneden
  • ½ el sesamzaad, geroosterd

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook de eieren 6 of 8 minuten -halfhard of hard- wat je zelf het lekkerst vindt. Spoel koud af, pel en snijd in kwarten.
  • Maak de roodlof schoon, verwijder het kontje en snijd in dunne lange repen en verdeel over een schaal of over twee borden.
  • Snijd de augurken en de oude kaas in kleine blokjes (brunoise) en verdeel beide over de roodlof.

Dressing

  • Klop voor de dressing de Griekse yoghurt, mayonaise en kerriepoeder. Proef en breng op smaak met zoetstof, peper en een drupje sojasaus. Verdeel de dressing over de witlofsalade.
  • Snijd de bosui in dunne ringetjes en strooi samen met sesamzaad over de witlofsalade. Leg de ei in kwarten op de salade. Bestrooi met versgemalen peper.
  • Smullen joh!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven