Romige pompoenmousse

Romige pompoenmousse

Eerlijk? Dit gerechtje is eigenlijk per ongeluk ontstaan… Hoe? Euhm…ik wilde een pompoenpuree maken maar omdat ik teveel slagroom bij de pompoen had gedaan werd het dunner dan de bedoeling was, ken je dat? Het is een heerlijke fluweelzachte, romige pompoenmousse geworden die ik bij de prachtige courgette rolletjes schotel. serveerde. Ik vond het zó lekker dat ik het met overtuiging deel. “Van de nood een deugd maken” noem je dat toch?

Dagdroom
Deze romige pompoenmousse zou ook (koud) in een amuseglaasje of amuselepel niet misstaan met die prachtige spectaculaire knaloranje kleur. Voor in zo’n glaasje zou ik de mousse iets peperiger maken dan nu en ik dagdroom er dan ragfijn gesneden blokjes komkommer, een paar lekkere garnaaltjes en wat frisgroene kruiden bij. Binnenkort snel uitvoeren deze dagdroom…op de to-dolijst.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze romige pompoenmousse

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Romige pompoenmousse

Romige pompoenmousse

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 11, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 6 porties
  • Koolhydraten: 2,3 gr. pp (6 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Eerlijk? Dit gerechtje is eigenlijk per ongeluk ontstaan... Hoe? Euhm...ik wilde een pompoenpuree maken maar omdat ik teveel slagroom …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de pompoen. De schil kan je er gewoon aan laten zitten. Halveer 'm en schraap de pitten eruit met een lepel. Snijd de beide helften in plakken. Kook de pompoenplakken met wat zout en twee laurierblaadjes (vergeet niet die eruit te halen straks!) tot ze zacht zijn: 10-15 minuten.
  2. Giet af, haal de laurierblaadjes eruit (!) en pureer de pompoen met een flinke scheut slagroom, roomboter en een lepel zachte geitenkaas. Ik gebruikte de staafmixer om een mooie gladde mousse te krijgen. Proef en breng zonodig verder op smaak met wat peper. Roer er als laatste verse peterselie door. Serveer in een schaaltje en garneer met een takje peterselie. Smullen!
  3. AMUSE?
    Deze romige pompoenmousse zou ook (koud) in een amuseglaasje of amuselepel niet misstaan met die prachtige spectaculaire knaloranje kleur. Voor in zo’n glaasje zou ik de mousse iets peperiger maken dan nu en ik dagdroom er dan ragfijn gesneden blokjes komkommer, een paar lekkere garnaaltjes en wat frisgroene kruiden bij.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

16 Shares
Share5
Pin11
Tweet