romige pompoenmousse

Romige pompoenmousse

Eerlijk? Oeps, deze romige pompoenmousse is eigenlijk een ongelukje. Waarom? Euhm… ik wilde een pompoenpuree maken maar omdat ik teveel slagroom bij de pompoen had gedaan was het dunner dan de bedoeling was. Hopelijk is dat herkenbaar? Maar nu heb ik wel opeens een heerlijke, romige, fluweelzachte pompoenmousse! Bovendien past het enorm goed bij de prachtige courgette rolletjes schotel. Ik vond het zó lekker dat ik het met overtuiging deel. Van de nood een deugd maken noem je dat toch?

Dagdroom lekker verder

Deze romige pompoenmousse zou ook (koud) in een amuseglaasje of amuselepel niet misstaan met die prachtige spectaculaire knaloranje kleur. Voor in zo’n glaasje zou ik de mousse iets pittiger maken. En als ik nog even verder mag dagdromen, dan droom ik er ragfijn gesneden blokjes komkommer bij. Daarnaast nog een paar lekkere garnaaltjes en wat frisgroene kruiden als garnering. Binnenkort snel uitvoeren deze dagdroom… het staat al op de to-dolijst.

romige pompoenmousse

courgette rolletjes schotel

Zo maak je deze romige pompoenmousse

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


courgette rolletjes schotel

Romige pompoenmousse

door Anna-Karina van Denderen
Eerlijk? Oeps, deze romige pompoenmousse is eigenlijk een ongelukje. Waarom? Euhm… ik wilde een pompoenpuree maken maar omdat ik teveel slagroom bij de pompoen had gedaan was het dunner dan de bedoeling was. Hopelijk is dat herkenbaar? Maar nu heb ik wel opeens een heerlijke, romige, fluweelzachte pompoenmousse!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: fornuisgerecht, groente
Voorbereiden: 5 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 20 min

Voedingswaarden

2,3 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 2.3 g

Uit recept

6 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Halveer de pompoen met een scherp mes en schraap de pitten eruit met een lepel. Snijd in stukjes. Kook deze met wat zout en twee laurierblaadjes gaar in 15 minuten. Giet af en stoom nog even droog in de pan.
  • Haal de laurierblaadjes eruit (!) en pureer de pompoen met een staafmixer glad. Voeg zoveel slagroom, roomboter en een zachte geitenkaas toe tot je een mooie romige pomoenmousse hebt. Proef en breng op smaak met wat peper. Roer er tot slot verse peterselie door.
  • Serveer in een schaaltje en garneer met een takje peterselie. Smullen!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 46 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like