Eerlijk? Oeps, deze romige pompoenmousse is eigenlijk een ongelukje. Waarom? Euhm… ik wilde een koolhydraatarme pompoenpuree maken maar omdat ik teveel slagroom bij de pompoen had gedaan was het dunner dan de bedoeling was. Hopelijk is dat herkenbaar? Maar nu heb ik wel opeens een heerlijke, romige, fluweelzachte pompoenmousse. Daarnaast ook mooi koolhydraatarm met slechts 2.15 gram koolhydraten per portie. Bovendien past het enorm goed bij de prachtige courgette rolletjes schotel. Ik vond het zó lekker dat ik het met overtuiging deel. Van de nood een deugd maken noem je dat toch?
Dagdroom lekker verder
Deze romige pompoenmousse zou ook (koud) in een amuseglaasje of amuselepel niet misstaan met die prachtige spectaculaire knaloranje kleur. Voor in zo’n glaasje zou ik de mousse iets pittiger maken. En als ik nog even verder mag dagdromen, dan droom ik er ragfijn gesneden blokjes komkommer bij. Daarnaast nog een paar lekkere garnaaltjes en wat frisgroene kruiden als garnering. Binnenkort snel uitvoeren deze dagdroom… het staat al op de to-dolijst.
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je deze romige pompoenmousse
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Romige pompoenmousse
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 600 g pompoen, Hokkaido, hoef je niet te schillen
- 2 blaadjes laurierblad
- zout
- scheut slagroom
- 15 g roomboter
- 1 el zachte geitenkaas
- peper
- handje platte peterselie, vers gehakt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Halveer de pompoen met een scherp mes en schraap de pitten eruit met een lepel. Snijd in stukjes. Kook deze met wat zout en twee laurierblaadjes gaar in 15 minuten. Giet af en stoom nog even droog in de pan.
- Haal de laurierblaadjes eruit (!) en pureer de pompoen met een staafmixer glad. Voeg zoveel slagroom, roomboter en een zachte geitenkaas toe tot je een mooie romige pomoenmousse hebt. Proef en breng op smaak met wat peper. Roer er tot slot verse peterselie door.
- Serveer in een schaaltje en garneer met een takje peterselie. Smullen!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet