romige kip uit het pannetje

Romige kip uit het pannetje (of quorn)

Onlangs kocht ik diverse pannetjes van gietijzer die in de oven kunnen. Gerechten in zo’n pannetje smaken gelijk knusser dan van een bord, vind ik. Ha, dat zou zomaar een nieuwe verslaving kunnen worden! Bij deze romige kip uit het pannetje eten we een lekker kruidige bloemkoolrijst met een handje verse gehakte kruiden. De basis bakten we met de prei en champignons even in een grote koekenpan. Daarna gaart het verder in de oven, dan kunnen de smaken wat meer op elkaar inwerken. Heb je niet van die lollige pannetjes? Doe het in een gewone ovenschaal. Geen oven? Gaar het gerecht op het fornuis zonder de extra ovengang.

Kip- of quornstukjes

Wij nemen in plaats van kip overigens quornstukjes, dat is een uitstekende vegetarische kipvervanger. Volgens de makers is het zelfs “Al jaren dé favoriete vleesvervanger van vele Nederlanders“.  Dat zou best kunnen want al ver terug in de vorige eeuw heb ik de quorn ontdekt als perfecte vervanger voor diverse gerechten waar kipstukjes in worden verwerkt. Zowel de structuur als de smaak zijn uitstekend. Omgerekend zorgt quorn voor 70% minder co2-uitstoot dan stukjes kippenvlees. Echter kip bevat geen koolhydraten en quorn bevat 5,8 gr koolhydraten per 100 gram. Dat is de persoonlijke keus die wij maken om de wereld te redden. Andere voordelen van quorn: het bevat geen salmonella en het is op zich al gaar, een oppervlakkig bruin randje geven is voldoende.

romige kip uit het pannetje

 

romige kip uit het pannetje

Ook lekker:

Zo maak je Romige kip uit het pannetje 

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Romige kip uit het pannetje (of quorn)


romige kip uit het pannetje

Door Anna-Karina Geplaatst juni 7, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 4,5 gr khdpp met kip / 9,5 pp met quorn (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Klaar in: 35 minuten

Deze romige kip uit het pannetje smaakt stiekem wat knusser dan van een bord, serveer een kruidige bloemkoolrijst met vers gehakte Italiaanse kruiden!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bestrooi de (vega) kipstukjes met kerrie en bak ze rondom goudbruin in een koekenpan met wat olie en een klontje boter. Haal uit de pan en zet even apart.
  2. Verwarm de heteluchtoven alvast voor op 190 graden en zet 2 kleine pannetjes of ovenbestendige schaaltjes klaar.
  3. Snijd de ui en prei zoals aangegeven en bak ze in wat olie glazig, dat kan in dezelfde pan. Pers de knoflook erboven uit en schep om. Snijd de champignons in plakjes boven de pan en laat alles 5 minuten zachtjes garen.
  4. Voeg de gebakken kipstukjes toe. Roer de roomkaas erdoor en laat smelten. Voeg zo nodig een scheutje water (of slagroom) toe om het wat sauziger te maken. Proef en breng op smaak met nootmuskaat, bouillonpoeder en versgemalen peper.
  5. Verdeel de romige (vega) kip over de pannetjes of schaaltjes en vouw een stukje aluminiumfolie er als een dekseltje omheen. Bak ze 15 minuten in de oven. Heb je niet van die lollige pannetjes? Doe het in een gewone ovenschaal. Geen oven? Gaar het gerecht op het fornuis zonder de extra ovengang.
  6. Serveer met een schaaltje kruidige bloemkoolrijst.
  7. VARIATIES:
    Extra feestelijk met een scheutje witte wijn
    Voeg wat (vega) spekjes of worst toe
    Neem in plaats van kip eens kabeljauw

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 gedachten over “Romige kip uit het pannetje (of quorn)”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

348 Shares
Share78
Pin270
Tweet