Romige kip uit het pannetje (of quorn)

romige kip uit het pannetje

Onlangs kocht ik diverse leuke pannetjes van gietijzer die in de oven kunnen. Gerechten in zo’n pannetje smaken gelijk knusser dan van een bord, vind ik. Ha, dat zou zomaar een nieuwe verslaving kunnen worden! Bij deze romige kip uit het pannetje eten we een lekker kruidige bloemkoolrijst met een handje verse gehakte kruiden. De basis bakten we met de prei en champignons even in een grote koekenpan. Daarna gaart het verder in de oven, dan kunnen de smaken wat meer op elkaar inwerken. Heb je niet van die lollige pannetjes? Doe het in een gewone ovenschaal. Geen oven? Gaar het gerecht op het fornuis zonder de extra ovengang. Reken voor je dagtotaal op 4.75 gram koolhydraten per portie. Mocht je een vegaproduct gebruiken dat dan zelf even bijtellen, zie onder.

Kip – of quornstukjes?

Wij nemen voor deze kip uit het pannetje zelf in plaats van kip overigens quornstukjes, dat is een uitstekende vegetarische kipvervanger. Volgens de makers is het zelfs “Al jaren dé favoriete vleesvervanger van vele Nederlanders“.  Dat zou best kunnen want al ver terug in de vorige eeuw heb ik de quorn ontdekt als perfecte vervanger voor diverse gerechten waar kipstukjes in worden verwerkt. Zowel de structuur als de smaak zijn uitstekend. Omgerekend zorgt quorn voor 70% minder co2-uitstoot dan stukjes kippenvlees. Echter kip bevat geen koolhydraten en quorn bevat 5,8 gr koolhydraten per 100 gram. Dat is een persoonlijke keus die wij maken om de wereld te redden. Andere voordelen van quorn: het bevat geen salmonella en het is op zich al gaar, een oppervlakkig bruin randje geven is voldoende. 

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

romige kip uit het pannetje

Zo maak je Romige kip uit het pannetje 

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


romige kip uit het pannetje

Romige kip uit het pannetje (of quorn)

Deze romige kip uit het pannetje smaakt stiekem wat knusser dan van een bord, serveer een kruidige bloemkoolrijst met vers gehakte Italiaanse kruiden!
4.84 van 12 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 35 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 346.8 koolhydraten 4.75 geiwitten 25.05 gvetten 24.8 gvezels 3.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Bestrooi de (vega) kipstukjes met kerrie en bak ze rondom goudbruin in een koekenpan in wat olie en een klontje boter. Haal uit de pan en zet even apart.
  • Verwarm de heteluchtoven alvast voor op 190 °C en zet 2 kleine pannetjes of ovenbestendige schaaltjes klaar.
  • Snijd de ui en prei zoals aangegeven en bak ze in wat olie glazig, dat kan in dezelfde pan. Pers de knoflook erboven uit en schep om. Snijd de champignons in plakjes boven de pan en laat alles 5 minuten zachtjes garen.
  • Voeg de gebakken kipstukjes toe. Roer de roomkaas erdoor en laat smelten. Voeg zo nodig een scheutje water (of slagroom) toe om het wat sauziger te maken. Proef en breng op smaak met nootmuskaat, bouillonpoeder en versgemalen peper.
  • Verdeel de romige (vega) kip over de pannetjes of schaaltjes en vouw een stukje aluminiumfolie er als een dekseltje omheen. Bak ze 15 minuten in de oven. Heb je niet van die lollige pannetjes? Doe het in een gewone ovenschaal. Geen oven? Gaar het gerecht op het fornuis zonder de extra ovengang.
  • Serveer met een schaaltje kruidige bloemkoolrijst.

VARIATIES

  • Extra feestelijk met een scheutje witte wijn
  • Voeg wat (vega) spekjes of worst toe
  • Neem in plaats van kip eens kabeljauw

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


29 gedachten over “Romige kip uit het pannetje (of quorn)”

  1. ik ben een leek/debutante en weet niet hoe je bloemkoolrijst maakt.
    kunnen jullie mij de WEG wijzen aub?

  2. Er staat dat er weinig koolhydraten in zit, maar als ik het in mijn eetdagboek zet die ook koolhydraten telt komt ik op 61,4 gram uit.. hoe kan dat?

    1. Geen idee… ik kan hiervandaan niet zien hè wat je invoert en waar… Wij gebruiken geen apps (te veel afwijkingen).
      Wij gebruiken meestal de etiketinfo of gegevens uit de NEVO/RIVM database. Als je op de ingrediënten klikt dan kun je meestal zien welke bronnen wij gebruiken.

  3. 5 sterren
    Vandaag gemaakt en voor het eerst bloemkoolrijst gegeten.
    Mijn man moet namelijk niks van bloemkool hebben 😄
    Niks gezegd tot hij een paar happen had gegeten, hij vroeg wel steeds wat is het, het is geen rijst maar ik zei eet nu eerst maar eens want hij vond het al wel “apart” ruiken 🤣🤣.
    Maar hij vond het lekker!!
    Mijn zoon en ik ook trouwens, het was heerlijk.
    Missie geslaagd, er gaan dus meer recepten volgen met bloemkoolrijst!

  4. 5 sterren
    Gisteren gemaakt, en gegeten met bloemkoolrijst gekruid met garam masala. Het was heerlijk. Voor mij weer een topper !

  5. 5 sterren
    Gisteren gegeten en oei wat was het weer lekker. Heerlijke zachte smaken. Dit is wat ons betreft weer een TOPPERRRR.
    Groetjes van ons 2tjes.

  6. Vanavond gegeten heerlijk weer hoor had nog een paar kleine paprika over er bij gedaan alleen heb ik alles in de wok klaargemaakt en in plaats van puree een kleine zoete aardappel en stuk knolselderij
    Gekookt in dobbelsteentjes en toegevoegd ook nog mooi van kleur kon best nog vanwege de dag met de KH weer bedankt voor dit lekkere recept 😋

  7. Oei oei wat lekker heb het recept op de camping gemaakt dus improviseren nu dat lukte best alleen niet pannetjes in de oven maar het was verrukkelijk dit is even wat anders als een blik open draaien op de camping een aanrader

  8. Ik heb het met kabeljauw gemaakt. Nog makkelijker want die moet je vooraf niet bakken. Heel erg lekker!

  9. Zie vaak roomkaas in je recepten staan en ben benieuwd welke je dan neemt? Er zijn zoveel varianten op roomkaas.

  10. Vorige week gemaakt en in het airfryer-pannetje afgedekt, en airfryer voorverwarmd op 160°, daarna 15 min. erin. Intussen sjalotje met wat bouillonpoeder bakken en de bloemkoolrijst erdoor, lekker naturel gehouden. Daarna was het smullen, snel en makkelijk en héél smakelijk recept, wat zeker vaker op tafel komt. Wederom bedankt.

  11. Wat een héérlijk recept! Van genoten vanavond, dank je wel! We hadden geen bloemkool in huis, maar volgend keer – en die komt er zeker – proberen we die ook.

  12. Voor het eerst dit recept gekookt. Ook voor het eerst met roomkaas gewerkt in warm eten.
    Erg lekker, ga zeker nog een keertje eten. Of met vis uitproberen.

  13. Hallo Anna-Karina en Hans,
    Zojuist de romige kip uit het pannetje gemaakt! Mét de bloemkoolrijst uiteraard.
    Het was in één woord verrassend lekker. Deze blijft erin. En zo eenvoudig gemaakt. Dank jullie wel👍

  14. Hanny Gijsel

    Hallo Anna Karina en Hans,

    Zojuist je recept ontvangen. Meteen de ingrediënten op mijn boodschappenlijstje gezet. Lijkt me heerlijk😄 Dank jullie alweer!

    1. leuk Hanny, smul ze! Ga je ook de bloemkoolrijst maken?
      Wij gebruikten daarvoor dit:
      300 – 400 gr Bloemkoolrijst 5,4 khd
      scheutje olie 
      handje gehakte verse Italiaanse kruiden (ik had basilicum, oregano, tijm en peterselie)
      ½ tl citroenrasp (vers) 0,1 khd
      1 teentje knoflook
      naar smaak peper en zout OPTIONEEL

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top