romige broccolischotel in kerrieroom

Romige broccolischotel in kerrieroom

Allereerst een warm welkom aan alle (her)starters! Traditiegetrouw zien we begin september een piek in de aantallen nieuwe bezoekers. Altijd leuk dat mensen onze gratis recepten weten te vinden. We beginnen dit seizoen met deze super lekkere romige broccolischotel in kerrieroom. Oh man man man, wat hebben wij zitten smullen! Wat ons betreft absoluut een voortreffelijk recept om te laten zien dat lekker eten, makkelijk én koolhydraatarm prima samengaan. Er zitten maar een paar ingrediënten in, maar wel heel toegankelijke!  Gezonde koolhydraatarme voeding bevat naast minder koolhydraten ook meer vet en eiwit dan ‘normale’ voeding. Voor wie daar meer uitleg over wil leest even dit artikel. Het gerecht bevat: calorieën 751.2 kcal ⋆ koolhydraten 10.55 g ⋆ eiwitten 35.35 g ⋆ vetten 61.05 g ⋆ vezels 11 g per portie.

Advertentie

⅔  Koolhydraten uit groente

Wij zijn op zich niet zo van de regeltjes of allerlei ge-, en verboden. Maar er zijn wel een paar richtlijnen die wij zoveel mogelijk promoten voor een gezond en succesvol koolhydraatarm menu met resultaat. De belangrijkste is wel de hoeveelheid groente. Het is misschien even wennen, maar van alle koolhydraten die je op een dag eet komt bij voorkeur ⅔  uit groente. Dat komt overeen met zo’n 400 – 600 gram groente. Verwerk gerust dus een portie groente in al je maaltijden. In deze romige broccolischotel in kerrieroom gaat minstens 550 gram groente + 200 gram broccolirijst. Daarmee zit je al op 750 gram dat is 375 gram groente per persoon voor je avondmaaltijd.  En om nou te zeggen dat het een straf is? Integendeel!

Variatie en visite

Mocht je gezinsleden of visite hebben die niet koolhydraatarm (willen) eten hebben we een tip voor je. Het gerecht is zowel met aardappels als zonder zalig! Je zou de zalm ook kunnen vervangen door kipstukjes. Maak de schotel zo pittig als je zelf wilt. Wij aten deze hoeveelheid als hoofdgerecht maar dat was echt teveel! Met 150 gram bloemkoolrijst per persoon kun je het als 4 persoonslunch serveren! 



Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

romige broccolischotel in kerrieroom
romige broccolischotel in kerrieroom

Zo maak je romige broccolischotel in kerrieroom 

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


romige broccolischotel in kerrieroom

Romige broccolischotel in kerrieroom

Deze super lekkere romige broccolischotel in kerrieroom is wat ons betreft absoluut een voortreffelijk recept om te laten zien dat lekker eten, makkelijk én koolhydraatarm prima samengaan.
4.82 van 11 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 751.2 koolhydraten 10.55 geiwitten 35.35 gvetten 61.05 gvezels 11 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Blancheer de broccoliroosjes 4 minuten beetgaar in kokend water. Laat uitlekken in een zeef.
  • Snijd ondertussen de prei in ringen en spoel schoon. Snijd de rode peper in ringen. Fruit de prei, rode peper, beetgare broccoli en kerrie met roomboter in een hapjespan. Ongeveer 5 minuten.
  • Blus de groente met de (vis)bouillon en voeg de slagroom toe. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de zalm tussen de groente, breng net tegen de kook aan en laat 10 minuten zachtjes garen, met een deksel op de pan. Hak de peterselie en strooi die er in de laatste minuut overheen.

Erbij

  • Wok de bloemkoolrijst 1-1½ minuut (echt kort dus!) op hoog vuur met een beetje paprikavlokken. Blijf scheppen. Doe over in kommetjes dan blijft de rijst lekker warm.
    Snijd de bosui in ringetjes en strooi die vlak voor het serveren over de romige broccolischotel met kerrieroom.
  • Smul ze!

Portiegrootte

  • Wij aten deze hoeveelheid als hoofdgerecht maar dat was echt teveel! Met 150 gram bloemkoolrijst per persoon kun je het als 4 persoonslunch serveren! 

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


7 gedachten over “Romige broccolischotel in kerrieroom”

  1. 5 sterren
    Ik heb hier enorm van genoten en het recept meteen met vrienden gedeeld, wat ik niet snel doe. Verrukkelijk!! Echt!

  2. 5 sterren
    Te lekker!
    Ik heb het in de oven geschoven en zonder rijst was het echt genoeg!
    Aanrader

  3. 4 sterren
    Wederom een lekker recept. Met 120 gram bloemkoolrijst voldoende voor 2 personen. Mag wel iets pittiger, daarom chilivlokken erbij volgende keer.

Reacties zijn gesloten.

4.82 from 11 votes (4 ratings without comment)
Scroll naar boven