romige broccolischotel in kerrieroom

Romige broccolischotel in kerrieroom

Allereerst een warm welkom aan alle (her)starters! Traditiegetrouw zien we begin september een piek in de aantallen nieuwe bezoekers. Altijd leuk dat mensen onze gratis recepten weten te vinden. We beginnen dit seizoen met deze super lekkere romige broccolischotel in kerrieroom. Oh man man man, wat hebben wij zitten smullen! Wat ons betreft absoluut een voortreffelijk recept om te laten zien dat lekker eten, makkelijk én koolhydraatarm prima samengaan. Er zitten maar een paar ingrediënten in, maar wel heel toegankelijke!  Gezonde koolhydraatarme voeding bevat naast minder koolhydraten ook meer vet en eiwit dan ‘normale’ voeding. Voor wie daar meer uitleg over wil leest even dit artikel. Het gerecht bevat: calorieën 751.2 kcal ⋆ koolhydraten 10.55 g ⋆ eiwitten 35.35 g ⋆ vetten 61.05 g ⋆ vezels 11 g per portie.

⅔  Koolhydraten uit groente

Wij zijn op zich niet zo van de regeltjes of allerlei ge-, en verboden. Maar er zijn wel een paar richtlijnen die wij zoveel mogelijk promoten voor een gezond en succesvol koolhydraatarm menu met resultaat. De belangrijkste is wel de hoeveelheid groente. Het is misschien even wennen, maar van alle koolhydraten die je op een dag eet komt bij voorkeur ⅔  uit groente. Dat komt overeen met zo’n 400 – 600 gram groente. Verwerk gerust dus een portie groente in al je maaltijden. In deze romige broccolischotel in kerrieroom gaat minstens 550 gram groente + 200 gram broccolirijst. Daarmee zit je al op 750 gram dat is 375 gram groente per persoon voor je avondmaaltijd.  En om nou te zeggen dat het een straf is? Integendeel!

Variatie en visite

Mocht je gezinsleden of visite hebben die niet koolhydraatarm (willen) eten hebben we een tip voor je. Het gerecht is zowel met aardappels als zonder zalig! Je zou de zalm ook kunnen vervangen door kipstukjes. Maak de schotel zo pittig als je zelf wilt. Wij aten deze hoeveelheid als hoofdgerecht maar dat was echt teveel! Met 150 gram bloemkoolrijst per persoon kun je het als 4 persoonslunch serveren! 


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

romige broccolischotel in kerrieroom
romige broccolischotel in kerrieroom

Zo maak je romige broccolischotel in kerrieroom 

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Romige broccolischotel in kerrieroom

romige broccolischotel in kerrieroom
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze super lekkere romige broccolischotel in kerrieroom is wat ons betreft absoluut een voortreffelijk recept om te laten zien dat lekker eten, makkelijk én koolhydraatarm prima samengaan.
4.92 van 12 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 751.2 kcalkoolhydraten 10.55 geiwitten 35.35 gvetten 61.05 gvezels 11 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Blancheer de broccoliroosjes 4 minuten beetgaar in kokend water. Laat uitlekken in een zeef.
  • Snijd ondertussen de prei in ringen en spoel schoon. Snijd de rode peper in ringen. Fruit de prei, rode peper, beetgare broccoli en kerrie met roomboter in een hapjespan. Ongeveer 5 minuten.
  • Blus de groente met de (vis)bouillon en voeg de slagroom toe. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de zalm tussen de groente, breng net tegen de kook aan en laat 10 minuten zachtjes garen, met een deksel op de pan. Hak de peterselie en strooi die er in de laatste minuut overheen.

Erbij

  • Wok de bloemkoolrijst 1-1½ minuut (echt kort dus!) op hoog vuur met een beetje paprikavlokken. Blijf scheppen. Doe over in kommetjes dan blijft de rijst lekker warm.
    Snijd de bosui in ringetjes en strooi die vlak voor het serveren over de romige broccolischotel met kerrieroom.
  • Smul ze!

Portiegrootte

  • Wij aten deze hoeveelheid als hoofdgerecht maar dat was echt teveel! Met 150 gram bloemkoolrijst per persoon kun je het als 4 persoonslunch serveren! 

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top