romige broccolischotel in kerrieroom

Romige broccolischotel in kerrieroom

Allereerst een warm welkom aan alle starters en herbeginners! Traditiegetrouw zien we begin september een piek in de aantallen nieuwe bezoekers. Altijd leuk dat mensen onze gratis recepten weten te vinden. We beginnen dit seizoen met deze super lekkere romige broccolischotel in kerrieroom. Oh man man man, wat hebben wij zitten smullen! Wat ons betreft absoluut een voortreffelijk recept om te laten zien dat lekker eten, makkelijk én koolhydraatarm prima samengaan. Er zitten maar een paar ingrediënten in, maar wel heel toegankelijke!  Gezonde koolhydraatarme voeding bevat naast minder koolhydraten ook meer vet en eiwit dan ‘normale’ voeding. Voor wie daar meer uitleg over wil leest even dit artikel

⅔  Koolhydraten uit groente

Wij zijn op zich niet zo van de regeltjes of allerlei ge-, en verboden. Maar er zijn wel een paar richtlijnen die wij zoveel mogelijk promoten voor een gezond en succesvol koolhydraatarm menu met resultaat. De belangrijkste is wel de hoeveelheid groente. Het is misschien even wennen, maar van alle koolhydraten die je op een dag eet komt bij voorkeur ⅔  uit groente. Dat komt overeen met zo’n 400 – 600 gram groente. Verwerk gerust dus een portie groente in al je maaltijden. In deze romige broccolischotel in kerrieroom gaat minstens 550 gram groente + 200 gram broccolirijst. Daarmee zit je al op 750 gram dat is 375 gram groente per persoon voor je avondmaaltijd.  En om nou te zeggen dat het een straf is? Integendeel!

Variatie en visite

Mocht je gezinsleden of visite hebben die niet koolhydraatarm (willen) eten hebben we een tip voor je. Het gerecht is zowel met aardappels als zonder zalig! Je zou de zalm ook kunnen vervangen door kipstukjes. Maak de schotel zo pittig als je zelf wilt. Wij aten deze hoeveelheid als hoofdgerecht maar dat was echt teveel! Met 150 gram bloemkoolrijst per persoon kun je het als 4 persoonslunch serveren! 

Ook lekker:

romige broccolischotel in kerrieroom

romige broccolischotel in kerrieroom

romige broccolischotel in kerrieroom

Zo maak je romige broccolischotel in kerrieroom 

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


romige broccolischotel in kerrieroom

Romige broccolischotel in kerrieroom

door Anna-Karina van Denderen
Deze super lekkere romige broccolischotel in kerrieroom is wat ons betreft absoluut een voortreffelijk recept om te laten zien dat lekker eten, makkelijk én koolhydraatarm prima samengaan.
5 van 9 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Europees, Oosters
Trefwoord: fornuisgerecht, snel, vis
Voorbereiden: 10 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 25 min

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën 751.2 kcal
Koolhydraten 10.55 g
Eiwit 35.35 g
Vet 61.05 g
Vezels 11 g

Uit recept

2 porties

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Ingrediënten

Serveren

Bereiden

  • Blancheer de broccoliroosjes 4 minuten beetgaar in kokend water. Laat uitlekken in een zeef.
  • Snijd ondertussen de prei in ringen en spoel schoon. Snijd de rode peper in ringen. Fruit de prei, rode peper, beetgare broccoli en kerrie met roomboter in een hapjespan. Ongeveer 5 minuten.
  • Blus de groente met de (vis)bouillon en voeg de slagroom toe. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de zalm tussen de groente, breng net tegen de kook aan en laat 10 minuten zachtjes garen, met een deksel op de pan. Hak de peterselie en strooi die er in de laatste minuut overheen.
Erbij
  • Wok de bloemkoolrijst 1-1½ minuut (echt kort dus!) op hoog vuur met een beetje paprikavlokken. Blijf scheppen. Doe over in kommetjes dan blijft de rijst lekker warm.
    Snijd de bosui in ringetjes en strooi die vlak voor het serveren over de romige broccolischotel met kerrieroom.
  • Smul ze!
Portiegrootte
  • Wij aten deze hoeveelheid als hoofdgerecht maar dat was echt teveel! Met 150 gram bloemkoolrijst per persoon kun je het als 4 persoonslunch serveren! 

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 10.665 keer, 16 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties op “Romige broccolischotel in kerrieroom”