romige bloemkoolsoep met kerrie

Romige bloemkoolsoep met kerrie

Deze geurige romige bloemkoolsoep is een fijn koolhydraatarm soepje voor als je bloemkool over hebt. Bloemkool is hier in huis misschien wel de meest voorkomende leftover groente. Ik weet niet hoe anderen dat doen maar een hele bloemkool is voor ons vaak veel te veel voor 1 x. Vandaar dat we na die heerlijke huzarensalade met vis dus ruim voldoende bloemkool over hadden. De soep bevat 4.83 gram koolhydraten per kom.

Advertentie

Koolhydraatarme bloemkoolsoep

Deze prachtige gele koolhydraatarme bloemkoolsoep heeft een beetje oosterse smaken. Omdat het gouden trio kokosmelk, kurkuma en kerrie erin is verwerkt. Ik was de afgelopen week niet helemaal topfit, dus mijn heer Hans heeft -heel lief- deze heilzame soep voor me gemaakt.

Kurkuma zou enorm gezond zijn, of alle claims daadwerkelijk kloppen kan ik niet nagaan. Lekker is het in elk geval wel! Wij houden allebei niet zo heel erg van heet eten, dus voegde Hans slechts een bescheiden hoeveelheid sambal toe. Mocht je zelf meer pit willen is dat natuurlijk zo geregeld, voeg naar smaak meer toe. Of gebruik lekker een verse rode peper, dat is ook prima. De garnering bleef heel eenvoudig. Naast wat verse koriander ook een snufje gerookt paprikapoeder. Deze koolhydraatarme bloemkoolsoep is helemaal vegetarisch, maar je kunt er evengoed nog kip, quorn of krokant gebakken spek aan toevoegen als je dat wilt.

Bloemkool bewaren

Wij hebben van de romige bloemkoolsoep met kerrie ook weer twee keer gesmuld. De eerste keer als maaltijdsoep en de tweede keer, een dag later, bij de lunch. De soep kun je in de koelkast wel twee dagen goed houden. Een bloemkool weegt al snel een kilo. Zoals gezegd eten wij dat als duo niet in één maaltijd op. Gelukkig is bloemkool zo ongeveer de meest veelzijdige groente die ken. Je kunt er zulke verrassende dingen mee doen, zie de link hier onder voor nog veel meer bloemkool-gerechten. Je kunt een verse bloemkool uitstekend bewaren. Laat het loof er altijd aan zitten, dat vormt een mooie bescherming tegen uitdrogen. Wikkel de bloemkool in huishoudfolie en leg de bloemkool met de steelaanzet naar beneden in de koelkast, zo blijven de roosjes in elk geval droog! Onder in de groentelade hou je de bloemkool het langst goed, ideaal is 2°C tot 5°C.

Invriezen kan natuurlijk ook prima. Dat kan in geblancheerde roosjes of als rauwe korrels.

  • Was de bloemkool en verdeel de kool in roosjes. Breng water met wat zout aan de kook en blancheer de roosjes 2-3 minuten.  Spoel ze af met koud water om het kookproces te stoppen en laat de roosjes goed uitlekken. Portioneer de afgekoelde bloemkool in zakjes of doosjes en noteer de datum, neem altijd de oudste datum eerst.
  • Vermaal of rasp de rauwe bloemkool tot korrels ter grootte van rijst en vries die in. De rauwe bloemkoolrijst kun je het best rechtstreeks uit de diepvries kort wokken en eten als rijst, of verwerken in een ander gerecht met bloemkoolrijst.

Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je de romige bloemkoolsoep

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


romige bloemkoolsoep met kerrie

Romige bloemkoolsoep met kerrie

Deze geweldig lekkere romige bloemkoolsoep heeft een beetje oosterse smaken, het gouden trio kokosmelk, kurkuma en kerrie is erin verwerkt.
4.88 van 8 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 137
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per kom
kcal 123.62 koolhydraten 4.83 geiwitten 2.22 gvetten 10.1 gvezels 2.38 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garneren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snipper de ui. Bak deze in een soeppan met kokosolie op middelhoog glazig.
  • Snijd ondertussen de bleekselderij in stukjes. Breek de bloemkool in roosjes en spoel af. Voeg beide groente, kerrie en kurkuma toe aan de ui en bak 5 minuten op laag vuur, blijf omscheppen. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen met een deksel op de pan. Of tot de bloemkool en bleekselderij zacht genoeg zijn.
  • Hak ondertussen alvast een handje verse koriander (of peterselie) voor de garnering.

Pureren en afproeven

  • Schep de helft van de groente eruit met een schuimspaan en pureer de rest van de soep glad met een staafmixer of blender. Doe de stukjes groente weer terug en roer de kokosmelk door de soep. Warm de soep helemaal door maar laat niet meer koken. Proef en breng de koolhydraatarme bloemkoolsoep op smaak met sambal, peper en zout.
  • Schep de romige bloemkoolsoep in kommen en bestrooi met een snufje paprikapoeder en koriander. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



27 gedachten over “Romige bloemkoolsoep met kerrie”

  1. Annemiek van de Pol

    Wat een heerlijke soep! Gisteren op de camping gemaakt, lekker pittig met een rood pepertje. Samen met vrienden gegeten en veel complimenten geoogst!
    Groet uit Portugal

  2. Leuke site! Net ontdekt. Ontzettend veel variaties, ik heb al meerdere recepten met succes gemaakt.

  3. Wow!
    Omdat ik vaak veel bloemkool over heb dacht ik wat kan ik hier mee.
    Deze soep helpt mij van de restjes bloemkool af.
    Hij is fantastisch!
    Ipv dat ik hem op at hebben mijn man en zoon mee gegeten haha. De keuken ruikt heerlijk.
    Zal zo een foto op jullie Facebook plaatsen.

    Kan deze soep ingevroren worden?

    Bedankt weer voor dit recept!

  4. Hallo, ik heb ook een heerlijk (en makkelijk) soepje met kerrie en bloemkool.. Voor 2 koppen. 160 gram bloemkool in kleine roosjes, 2 theelepels Madras kerrie zonder zout (ik gebruik altijd die van Jonnie Boer; Euroma) 1 groentenbouillonblokje, 40 gram rauwe cashewnoten, 400 gram water. Alles in een pan aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten koken. Dan met een staafmixer (of in de blender) pureren tot je een mooi romige soep hebt. (ik maak het altijd in de thermomix, maar heb het geprobeerd in de pan, toen ik aan het kamperen was.. gaat prima, met de staafmixer.. om te voorkomen dat alles onder de kerrie zit had ik de soep overgegoten in een hoge beker, dat wel.. 😉 ) Evt. kun je de soep nog iets verdunnen met water.

  5. Afgelopen woensdag naar de markt geweest en heerlijke verse groente en fruit gekocht. Bij de kraam waar we de citroenen kochten, werd er een zak met 5 kleine (licht beschadigde) bloemkooltjes in de handen van mijn heer Hans gestopt, hier neem maar mee. Verbouwereerd liep hij weg, wat moeten we hier nou mee, (Mijn Hans kan helaas niet koken) maar dat wist ik wel hoor. Al 2 x rijst van gemaakt, voor nasi en paddenstoel risotto. Vanavond dit romige soepje. Verder een gratina en beignets lijken me ook heerlijk. Keuze genoeg heb immers allebei je boeken, en krijg je nieuwsbrief met heerlijke recepten. En echt niet het idee dat we nu 3 dagen bloemkool zitten te eten. Bedankt weer voor al die heerlijke bloemkool recepten. Koolhydraatarm eten is echt geweldig, geen opgeblazen- of moegevoel meer.
    vriendelijke groet van Petra en Hans

  6. De bloemkoolsoep heb ik gemaakt als onderdeel van een lunch voor ouderen op 2e Paasdag.
    Onze gasten ( 48 ) en de vrijwilligers ( 10 ) waren zeer enthousiast!
    Gezien de leeftijd van de gasten heb ik het recept enigszins aangepast.
    Ik heb wat minder kerrie ( Masala ) gebruikt en geen sambal toegevoegd.
    Ook peper en zout heb ik niet gebruikt.
    Koriander heb ik vervangen door peterselie.
    Zo ontstaat een wat minder oosterse smaak uiteraard, maar serveer ik wel een prima soep die past bij mijn doelgroep!

  7. Ik ben gek op soep en altijd op zoek naar nieuwe soepjes, vanavond deze gemaakt en was echt super lekker, ik heb er weer een nieuw soepje bij, dank je wel!

  8. Hallo Anna-Karina,

    Ik heb vanavond de bloemkoolsoep gemaakt, echt superlekker!!
    Ga ik zeker vaak maken, omdat ik geregeld bloemkool koop en daarvan ook gebruik van
    jouw recepten met bloemkoolrijst-couscous-pizza etc.
    Hartelijk bedankt, ook je man Hans.

    Groeten Gerda

  9. Nel van Doorn-Hanssen

    Ik heb de soep gemaakt, hij is echt heerlijk. Ik had alleen massalakerrie in huis, dus was best pittig, maar daar hou ik wel van…

  10. Corrie Prins-Hoveling

    Wat is dit toch een heerlijke soep. Vandaag heb ik het gemaakt voor een flink gezelschap, en iedereen was er verrukt van !

  11. Wat een heerlijke soep! Heb hem gisteren gemaakt voor 20 personen en iedereen was laaiend enthousiast. Lekker pittig en romig! Een toppertje 😉

  12. Heerlijk! Zelf nog knof toegevoegd (een dag geen knof, is een dag niet geleefd) en uiteindelijk de kokosmelk vergeten er in te doen. Was niettemin een verrukkelijke soep, die we vaker gaan eten.

  13. Erica Rooney

    Net gemaakt en hij is heeeeerlijk. Iets aangepast: een heel blik kokosmelk, extra kerrie en chilipoeder i.p.v. sambal en wat vloeibare zoetstof er aan toegevoegd. De koriander moet er echt in, die maakt het echt af. Dank je wel weer voor een heerlijke maaltijd!

  14. Ine vander Heijden

    Toevallig gisteren de bloemkoolsoep gemaakt. Hij was heerlijk !

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven