Romige bloemkoolsoep met kerrie 13


Print Friendly, PDF & Email

Deze geurige romige bloemkoolsoep is een fijn soepje voor als je bloemkool over hebt. Bloemkool is hier in huis misschien wel de meest voorkomende leftover groente. Na die heerlijke huzarensalade met vis hielden we dus nog voldoende bloemkool over voor deze romige bloemkoolsoep met kerrie. Wij hebben er twee keer van gesmuld, een keer als maaltijdsoep en de volgende dag bij de lunch. De soep kun je in de koelkast wel twee dagen goed houden.

 

Gouden trio: kokosmelk, kurkuma en kerrie

Deze prachtige gele romige bloemkoolsoep heeft een beetje oosterse smaken, het gouden trio kokosmelk, kurkuma en kerrie is erin verwerkt. Ik was de afgelopen week niet helemaal topfit, dus mijn heer Hans heeft -heel lief- deze heilzame soep voor me gemaakt. Kurkuma zou enorm gezond zijn, of alle claims daadwerkelijk kloppen kan ik niet nagaan. Lekker is het in elk geval! Wij houden allebei niet zo heel erg van heet eten, dus voegde Hans slechts een bescheiden hoeveelheid sambal toe. Mocht je zelf meer pit willen is dat natuurlijk zo geregeld, voeg naar smaak meer toe of gebruik lekker een verse rode peper, dat is ook prima. De garnering bleef heel eenvoudig, wat verse koriander en een snufje paprikapoeder voor de kleur. Deze bloemkoolsoep is helemaal vegetarisch, maar je kunt er evengoed nog kip, quorn of krokant gebakken spek aan toevoegen als je dat wilt.

romige bloemkoolsoep met kerrie

Bloemkool bewaren

Een bloemkool weegt al snel een kilo, dat eten wij als duo niet in één maaltijd op. Gelukkig is bloemkool zo ongeveer de meest veelzijdige groente die ken. Je kunt er zulke verrassende dingen mee doen, zie de link hier onder voor nog veel meer bloemkoolgerechten. Je kunt een verse bloemkool uitstekend bewaren. Laat het loof altijd zitten, dat vormt een mooie bescherming tegen uitdrogen en dat verlengd de houdbaar enorm. Wikkel de bloemkool in huishoudfolie en leg de bloemkool met de steel naar beneden in de koelkast, zo blijven de roosjes in elk geval droog! Onder in de groentelade hou je de bloemkool het langst goed (ideaal is 2°C tot 5°C).

Invriezen kan natuurlijk ook prima. Dat kan in geblancheerde roosjes of als rauwe korrels.

  1. Was de bloemkool en verdeel de kool in roosjes. Breng water met wat zout aan de kook en blancheer de roosjes 2-3 minuten.  Spoel ze af met koud water om het kookproces te stoppen en laat de roosjes goed uitlekken. Portioneer de afgekoelde bloemkool in zakjes of doosjes en noteer de datum, neem altijd de oudste datum eerst.
  2. Vermaal of rasp de rauwe bloemkool tot korrels ter grootte van rijst en vries die in. De rauwe bloemkoolrijst kun je het best rechtstreeks uit de diepvries wokken en eten als rijst, of verwerken in een ander gerecht met bloemkoolrijst.

Kijk hier voor nog veel meer heerlijke recepten met bloemkool!

romige bloemkoolsoep met kerrie

Zo maak je de romige bloemkoolsoep

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op mijn Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel mijn kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Romige bloemkoolsoep met kerrie

Door Anna-Karina Geplaatst juni 20, 2017

    Aantal of hoeveelheid: 6 kommen

  • Koolhydraten: 4 gr. khd per kom (6 kommen uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 30 minuten

Deze geweldig lekkere romige bloemkoolsoep heeft een beetje oosterse smaken, het gouden trio kokosmelk, kurkuma en kerrie is erin verwerkt.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de ui. Bak deze in kokosolie op middelhoog glazig in ongeveer 3 minuten.
  2. Snijd ondertussen de bleekselderij in stukjes. Breek de bloemkool in roosjes en spoel ze af. Voeg beide groente toe aan de ui. Bestrooi de groente met de kerrie en kurkuma en bak gedurende 5 minuten op laag vuur, blijf omscheppen.
  3. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan totdat de bloemkool en bleekselderij zacht zijn.
  4. Schep de helft van de groente eruit met een schuimspaan en pureer de rest van de soep glad met een staafmixer. Blenderen kan ook.
  5. Doe de stukjes groente weer terug en roer de kokosmelk door de soep. Warm de soep helemaal door maar laat niet koken. Proef en breng de soep op smaak met sambal, peper en zout.
  6. Hak ondertussen een handje koriander(of peterselie) voor de garnering. Schep de soep in kommen en bestrooi met een snufje paprikapoeder en koriander. Eet smakelijk!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 gedachten over “Romige bloemkoolsoep met kerrie

Pagina 1 van 11