Wat een succes, deze ga ik vaker maken! Dit is een verbazingwekkend veelzijdig gerecht, bijzonder simpel om te maken en geschikt voor van alles en nog wat. Bij normale risotto sta je een behoorlijke tijd te roeren. Echter niet bij deze koolhydraatarme romige bloemkool risotto met pesto! Bovendien bootst deze bloemkoolrisotto behoorlijk perfect een klassieke risotto na. De basis is bloemkoolrijst met de heerlijke cheesy pesto. Maar de romige, zijdezachte risotto textuur komt vooral van de roomkaas.
Bloemkoolrijst garen
Je kunt de bloemkool voor deze koolhydraatarme bloemkool risotto zo gaar wokken als je zelf wilt. Dan behoud de bloemkool een perfecte neutrale smaak. De bloemkool risotto met pesto vult trouwens behoorlijk. Daarom hielden we nog wat over, maar dat was niet erg want koud is het ook heel lekker. Garen van de bloemkoolrijst kan op verschillende manieren, zie ook het uitgebreide artikel over bloemkoolrijst.
Serveertips
Serveer de romige bloemkool risotto met pesto als bijgerecht bij bijvoorbeeld een tomaten capresesalade. Of simpel met een sappig stukje witvis. Maar het kan evengoed met een (vega) gehaktbal of zet ‘m op tafel bij een zomerse barbecue. Zoals gezegd is de risotto koud ook uitstekend eetbaar. Op die manier uitermate geschikt om bijvoorbeeld minipaprikaatjes, komkommer schuitjes, tomaatjes of bleekselderij mee te vullen. Als bijgerecht reken je op 6.25 gram koolhydraten per portie.
Niet alleen als lunch maar ook als tussendoortje op een paar krakende kaas crackertjes vind ik het een heel *mjummie* verwennerij. Daarnaast is de bloemkool risotto ook heel goed mee te nemen in je lunchbox. Zo krijg je op een leuke manier groentebeleg binnen. Wat een veelzijdigheid!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de bloemkool risotto
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bloemkool risotto met pesto
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 300 g bloemkoolrijst
- olijfolie, naar behoefte
- 1 teentje knoflook
- 75 g roomkaas, mascarpone kan ook
- 1 el Parmezaanse kaas
- peper
Pesto
- 30 ml zelfgemaakte pesto, < klik voor recept (2 el)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Pesto
- Begin met de verse pesto volgens dit recept in 8 min.
Bloemkoolrijst
- Wok de rauwe bloemkoolrijst op hoog vuur met een scheutje olie, ongeveer 1-2 minuten tot het flink begint te stomen dan is het beetgaar. Temper het vuur, pers knoflook erboven uit en voeg roomkaas en Parmezaan toe. Schep vervolgens om tot de risotto warm en romig is. Maal er nog wat peper erover. Doof het vuur en roer tot slot de verse pesto erdoor.
- Serveer onmiddellijk, eet smakelijk.
- Serveertips zie tekst bij het recept op https://www.koolhydraatarmrecept.nl/romige-bloemkool-risotto-met-pesto/
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Erg lekker. Ga ik zeker vaker klaarmaken. Ook manlief heeft er van gesmuld.
Heerlijk. Had pesto gemaakt van rucola. Uitje fruiten, garnalen en champignons erbij. Zelf de bloemkoolrijst gemaakt, deze rauw erdoorheen gedaan, top. Verder volgens recept. Een blijvertje.
Wat een goeie! Ik heb het met broccolirijst gemaakt en er gerookte zalmstukjes… was echt smullen en vult prima.. echt een toppertje.. bedankt!
Net gegeten. Zooo lekker! Wij vasten, 16:8, maar ik kook nu regelmatig kha. Heb de bloemkoolrijst k&k gekocht bij AH. Dan zit er 400 gr. in. Dus iets meer roomkaas toegevoegd en een eetlepel geroosterde pijnboompitten voor de bite. Een topper!
Ik heb net het recept gemaakt voor mijn man en mij we vonden het allebei erg lekker en het is ook goed vullend. Ik heb zelf nog wat spekjes aan toegevoegd en dat is echt een aanrader! Je zit dan wel op meer koolhydraten natuurlijk, maar als je een keer een uitzondering wil maken… doen!
Spek bevat geen/zeer weinig koolhydraten, dus dat zal wel meevallen.
Heerlijk! Mijn vriend die t koolhydraat arm eten erg argwanend bekijkt vond t heerlijk 🙂 we hadden er kastanjechampignons doorheen gedaan voor extra smaak
heel goed gelukt en lekker alleen heb ik er een extra scheutje kookroom door gedaan en ipv 1 eetlepel parmesan heb ik 2,5 gedaan ik vond het een beetje flauw als ik dat niet deed .. en vegetarisch gehakt erover gekruimeld.. en was heerlijk dankje wel voor je mooie recept
Lijkt me erg lekker.
Vraagje: als je de bloemkool raspt neem je dan alleen de roosjes of gebruik je ook de stronk?
Graag even een reactie
Vriendelijke groeten
Pink
Gewoon alles gebruiken!
Wat ben ik blij dat ik deze site gevonden heb! Vanavond de bloemkool risotto gemaakt, zelfs mijn zoon (die fervent fan van risotto is) vond het lekker. Eerder al wat andere recepten uitgeprobeerd, en uiteraard de facebookpagina geliked. Super bedankt!
Wat leuk om te horen Karen, nog veel kookplezier gewenst!
Zo lekker was bloemkool nog nooit. Smakelijk en lekker recept. Wel voldoende roomkaas toevoegen en vooral zelf de pesto maken. Volgende keer ga ik er stukjes gedroogde tomaat op olie aan toevoegen.
Heerlijk recept. Ik voeg volgende keer ook gehakt toe op verzoek van mijn man.
OMG, ons nieuwe favoriete eten!
Ach wat jammer voor jullie, er is nog zoveel meer lekkers… 😉 Wat een rotdieet is ’t toch ook…!
Geen zorgen, dat komt allemaal aan de beurt 😉
Heer-lijk! Ook een voor op het herhaallijstje. Zeker met die zelfgemaakte pesto. Nooit geweten dat dat zo’n makkie zou zijn én veel lekkerder dan uit een potje.
Dit recept is zo lekker dat mijn man het jammer vond dat ik het geprinte recept aan mijn zoon doorgaf. En vooral: wanneer eten wij het weer? Dus zojuist weer uitgeprint. Want ik ben heel blij dat mijn man mee doet met het koolhydraatarm eten. Wat overigens veel lekkerder blijkt te zijn dan koolhydraatrijk voedsel. Ik ben benieuwd naar volgende nieuwe recepten, maar heb op deze site nog heel veel om uit te proberen.
Bedankt en veel succes!
Dit was echt heel erg lekker! Echt een blijvertje 🙂 Heerlijk met een salade en Griekse gehaktballetjes en yoghurtsaus.
Dit is lekker!!! Heerlijk van genoten en ga het zeker nog eens maken!!
Ook lekker met wat gehakte nootjes & champignons erdoor. Eet smakelijk!
Ik heb de bloemkool risotto gemaakt.
Heerlijk was het weer. Ik heb geen pesto gebruikt, moet ik nog maken, maar heb er knoflook en 2 lente-uitjes doorgedaan en een klein scheutje kookroom, een toppertje is het weer,
bedankt en groetjes, Cornelia
Ook lekker, ja! Bloemkool is van zichzelf vrij neutraal, dus dat maakt het enorm geschikt voor steeds weer andere combinaties!
Zojuist recept gemaakt met reuzegarnalen. Smaak was zonder meer goed alleen het mondgevoel was te knapperig voor risotto. Had ik de bloemkoolrijst langer moeten laten stoven?
Voor jouw smaak blijkbaar wel dan? Of de bloemkool fijner malen? Ik heb nu deze aanwijzing ook in het recept opgenomen: “Je kan de bloemkool zo gaar wokken als je zelf wilt, ik laat het altijd redelijk al dente, een en ander hangt natuurlijk ook af van hoe grof jouw bloemkoolkorrels zijn”. (Stond alleen in de tekst)
Voor hoeveel personen is dit gerecht?
Het aantal porties (of andere eenheden) staat altijd in de kop van het recept. Aantal is aanpasbaar.
Zo dan, dit was echt yummie!!
Ik ben blij dat ik nog over heb voor vanaaf, het water loopt me al in de mond 🙂
Ik had zelfs de pesto zelf gemaakt, het wordt, door jou, nog eens wat met mij!
Alweer bedankt!
Hoi Lucienne, Dank je, leuk dat je ook de pesto dan zelf maakt! Zo raken veel mensen veel meer ‘aan de kook’, dat juich ik van harte toe! Succes en eet smakelijk vanavond.
Wow geweldig dit. Ik heb het aangepast met stukjes kipfilet en er een mix van gemaakt. Zonder de roomkaas (was ik vergeten) maar mega lekker en vullend ja.