bloemkool risotto met pesto

Bloemkool risotto met pesto

Wat een succes, deze ga ik vaker maken! Dit is een verbazingwekkend veelzijdig gerecht, bijzonder simpel om te maken en geschikt voor van alles en nog wat. Bij normale risotto sta je een behoorlijke tijd te roeren. Echter niet bij deze koolhydraatarme romige bloemkool risotto met pesto! Bovendien bootst deze bloemkoolrisotto behoorlijk perfect een klassieke risotto na. De basis is bloemkoolrijst met de heerlijke cheesy pesto. Maar de romige, zijdezachte risotto textuur komt vooral van de roomkaas.

Bloemkoolrijst garen

Je kunt de bloemkool voor deze koolhydraatarme bloemkool risotto zo gaar wokken als je zelf wilt. Dan behoud de bloemkool een perfecte neutrale smaak. De bloemkool risotto met pesto vult trouwens behoorlijk. Daarom hielden we nog wat over, maar dat was niet erg want koud is het ook heel lekker. Garen van de bloemkoolrijst kan op verschillende manieren, zie ook het uitgebreide artikel over bloemkoolrijst.

Serveertips

Serveer de romige bloemkool risotto met pesto als risotto met erbij een tomaten capresesalade. Of simpel met een sappig stukje witvis.  Maar het kan evengoed met een (vega) gehaktbal of zet ‘m op tafel bij een zomerse barbecue. Zoals gezegd is de risotto koud ook uitstekend eetbaar. Op die manier uitermate geschikt om bijvoorbeeld minipaprikaatjes, komkommer schuitjes, tomaatjes of bleekselderij mee te vullen. Niet alleen als lunch maar ook als tussendoortje op een paar krakende kaas crackertjes  vind ik het een heel *mjummie* verwennerij. Daarnaast is de bloemkool risotto ook heel goed mee te nemen in je lunchbox. Zo krijg je op een leuke manier groentebeleg binnen.

 

bloemkool risotto

bloemkool risotto op een kaas crackertje

Zo maak je de bloemkool risotto

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


bloemkool risotto

Bloemkool risotto met pesto

Bij normale risotto sta je een behoorlijke tijd te roeren. Echter niet bij deze koolhydraatarme romige bloemkool risotto met pesto! Bovendien bootst deze bloemkoolrisotto behoorlijk perfect een klassieke risotto na. De basis is bloemkoolrijst met de heerlijke cheesy pesto. Maar de romige, zijdezachte risotto textuur komt vooral van de roomkaas.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties
Gang: Bijgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: (dip)sauzen, dressings en beleg, groente
Voorbereiden: 2 min
Koken: 5 min
Pesto maken: 8 min
Totale tijd: 15 min

Koolhydraten - hoeveelheid

4,5 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Pesto

Bereiden

Pesto
  • Begin met de verse pesto maken, volgens dit recept in 8 min.
Bloemkoolrijst
  • Wok de rauwe bloemkoolrijst op hoog vuur met een scheutje olie, ongeveer 1-2 minuten tot het flink begint te stomen dan is het beetgaar. Temper het vuur, pers knoflook erboven uit en voeg roomkaas en Parmezaan toe. Schep vervolgens om tot de risotto warm en romig is. Maal er nog wat peper erover. Doof het vuur en roer tot slot de verse pesto erdoor.
  • Serveer onmiddellijk, eet smakelijk.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

31 reacties op “Bloemkool risotto met pesto”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

937 Shares
Share456
Pin481
Tweet