romige bloemkool risotto met pesto

Bloemkool risotto met pesto

Enorm succes, ga ik vaker maken! Dit is een verbazingwekkend veelzijdig gerecht, bijzonder simpel om te maken en geschikt voor van alles en nog wat. Bij normale risotto sta je een behoorlijke tijd te roeren, maar niet bij deze koolhydraatarme romige bloemkool risotto met pesto! Deze bloemkool risotto bootst behoorlijk perfect een klassieke risotto na. De basis is bloemkoolrijst, fantastisch met de cheesy pesto. De mooie romige zijdezachte risotto textuur komt vooral van de roomkaas.

Advertisements

 

Bloemkoolrijst garen

Je kunt de bloemkool zo gaar wokken als je zelf wilt, ik laat het altijd redelijk al dente, een en ander hangt natuurlijk ook af van hoe grof jouw bloemkoolkorrels zijn. Ik vond het trouwens behoorlijk vullen, we hielden wel wat over, maar dat was niet erg want koud is het ook heel lekker. Garen van de bloemkoolrijst kan op verschillende manieren, zie ook het uitgebreide artikel over bloemkoolrijst.

romige bloemkool risotto met pesto

Serveertips

De romige bloemkool risotto met pesto is heerlijk als risotto en geweldig met een (tomaten) salade en een sappig stukje witvis of (vega) gehaktbal of lekker zomers bij de BBQ. Leuke tip van Natalie: maak er iets heerlijks van met kastanjechampignons, aspergetips en garnalen.

Koud is het ook uitstekend eetbaar en uitermate geschikt om bijvoorbeeld minipaprikaatjes, komkommer schuitjes, tomaatjes of bleekselderij mee te vullen. Als lunch of tussendoortje als beleg op een paar krakende kaas crackers vind ik het een heel *mjummie* verwennerij. Ook lekker om mee te nemen naar je werk. Zo krijg je op een leuke manier groentebeleg binnen.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze bloemkool risotto

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Bloemkool risotto met pesto


romige bloemkool risotto met pesto

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 30, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties als risotto
  • Koolhydraten: 4,5 gr. pp (2 porties als risotto uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten

Enorm succes, ga ik vaker maken! Dit is een verbazingwekkend veelzijdig gerecht, bijzonder simpel om te maken en geschikt voor van …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Mijn pesto stond al klaar. Ik maakte de pesto volgens dit recept.
  2. Wok de rauwe bloemkoolrijst met wat kokosolie op hoog vuur tot het begint te stomen, blijf goed omscheppen. Ik gebruik altijd twee houten spatels om de korrels in beweging te houden. Je kan de bloemkool zo gaar wokken als je zelf wilt, ik laat het altijd redelijk al dente, een en ander hangt natuurlijk ook af van hoe grof jouw bloemkoolkorrels zijn.
  3. Temper het vuur, pers knoflook erboven uit roer even om en voeg dan de roomkaas en Parmezaan toe tot alles volledig warm en romig is. Maal nog wat peper erover en roer van het vuur af de verse pesto erdoor. Serveer onmiddellijk, eet smakelijk. Zie boven voor andere tips!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

31 reacties op “Bloemkool risotto met pesto”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

937 Shares
Share456
Pin481
Tweet