Romantisch Valentijnsdag toetje

Valentijnsdag toetje

Koolhydraatarm smullen: een romantisch Valentijnsdag toetje met een kopje takkenthee en een kleffe zoen! Nog een weekje dan is het Valentijnsdag. Mijn hele leven heb ik nog nooit aan Valentijn gedaan, persoonlijk hou ik niet zo van die uit Amerika overgewaaide commerciële feesten. Sint-Valentijnsdag, elk jaar op 14 februari,  is pas sinds halverwege de negentiger jaren in de Lage Landen enigszins een succes. Onderzoeken laten echter zien dat de aantallen hier alweer aan het teruglopen zijn. Van 35% in 2007 naar 24% in 2012. (Wikipedia) Blijkbaar ben ik toch niet de enige die er niet aan meedoet.

 

Haat-liefde
Maar… sinds ik zoveel pottenkijkers heb, liggen de dingen wat genuanceerder. Ik hou van de liefde en van lekker eten dus dit jaar heb ik speciaal voor deze dag wat hartjes en mierzoete kleurtjes verwerkt in een lekker Valentijnsdag toetje. Wat kleine hapjes met chocola en aardbeien leken me daarvoor volmaakt geschikt. Liever een HART-ig gerecht?

Ons trouwkaartje
Ons trouwkaartje

Natuurlijk heb ik er samen met mijn geliefde lekker romantisch van gesmuld. Volgende maand alweer twaalf en half jaar bij elkaar, de tijd vliegt! NB: Als je er sterretjes van maakt serveer je het als leuke afsluiter van je kerstdiner. Ook leuk!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je het romantische Valentijnsdag toetje

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Romantisch Valentijnsdag toetje


Valentijnsdag toetje

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst februari 7, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2
  • Koolhydraten: ong. 1.5 per portie (2 uit recept)
  • Voorbereiding: 6 minuten
  • Kooktijd: 4 minuten
  • Klaar in: 10 minuten

Koolhydraatarm smullen: een romantisch Valentijnsdag toetje met een kopje takkenthee en een kleffe zoen! Nog een weekje dan is het …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Eerst maakte ik een plat snel chocoladetaartje volgens de helft van dit recept in een magnetronbestendig bakje. Snijd met een hartvormig uitsteekvormpje uit het chocoladetaartje en de aardbeien hartjes. Ik gebruikte drie verschillende maten en sneed de aardbeien nog door de helft.
  2. Klop Griekse yoghurt, mascarpone en stevia goed door elkaar tot een egaal glad mengsel.Besmeer het grootste choco hart ruim met het mascarponemengsel en leg er een aardbei op.
  3. De rest van het mengsel schep je op een mooi -liefst hartvormig- schaaltje.
  4. Leg alles op een mooie schaaltje en bestrooi met kokosrasp. Lekker met een kopje takkenthee en een kleffe zoen! Fijne avond 😉

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

113 Shares
Share83
Pin30
Tweet