valentijnsdag toetje

Romantisch Valentijnsdag toetje

Koolhydraatarm smullen: een romantisch Valentijnsdag toetje met een kopje takkenthee en een kleffe zoen! Nog een weekje dan is het Valentijnsdag. Mijn hele leven heb ik nog nooit aan Valentijn gedaan, persoonlijk hou ik niet zo van die uit Amerika overgewaaide commerciële feesten. Sint-Valentijnsdag, elk jaar op 14 februari,  is pas sinds halverwege de negentiger jaren in de Lage Landen enigszins een succes. Onderzoeken laten echter zien dat de aantallen hier alweer aan het teruglopen zijn. Van 35% in 2007 naar 24% in 2012. (Wikipedia) Blijkbaar ben ik toch niet de enige die er niet aan meedoet.

Haat-liefde

Maar… sinds we zoveel pottenkijkers hebben, liggen de dingen wat genuanceerder. Ik hou van de liefde en van lekker eten dus dit jaar heb ik speciaal voor deze dag wat hartjes en mierzoete kleurtjes verwerkt in een lekker Valentijnsdag toetje. Wat kleine hapjes met chocola en aardbeien leken me daarvoor volmaakt geschikt. Liever een HART-ig gerecht? Natuurlijk heb ik er samen met mijn geliefde lekker romantisch van gesmuld. Volgende maand alweer twaalf en half jaar bij elkaar, de tijd vliegt!

NB: Als je er sterretjes van maakt serveer je het als leuke afsluiter van je kerstdiner. Ook leuk!

valentijnsdag toetje

Zo maak je het romantische Valentijnsdag toetje

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

valentijnsdag toetje

Romantisch Valentijnsdag toetje

5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: knutselen in de keuken
Voorbereiden: 6 min
Koken: 4 min
Totale tijd: 10 min

Koolhydraten - hoeveelheid

ongeveer 1,5 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Chocoladetaartje, zie onder

    Bereiden

    Chocolade taartjes
    • Eerst maakte ik een plat chocoladetaartje volgens de helft van dit recept in een magnetronbestendig bakje. Snijd vervolgens hartjes, met een hartvormig uitsteekvormpje uit het chocoladetaartje. En maak ook aardbeienhartjes. Ik gebruikte drie verschillende maten en sneed de aardbeien nog door de helft.
    Vulling
    • Meng Griekse yoghurt met mascarpone en zoetstof tot een egaal mengsel. Besmeer het grootste chocohart ruim met het mascarponemengsel en leg er een aardbei op. De rest van het mengsel schep je op een mooi -liefst hartvormig- schaaltje.
    • Leg alles op een mooie schaaltje en bestrooi met kokosrasp.
    • Lekker met een kopje takkenthee en een kleffe zoen! Fijne avond 😉

    © Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

    Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

    Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

    Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


    Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Ken je onze Facebook pagina al?

    Like

     

    113 Shares
    Share83
    Pin30
    Tweet