romanesco met boter en ei

Romanesco met boter en ei

Een romanesco is een waar kunstwerk, je weet wel zo’n geelgroene bloemkool met van die prachtige torentjes. Wij houden het heel simpel zodat je de subtiele smaak goed proeft: romanesco met boter er ei, niks meer, niks minder. Net als bij asperges eigenlijk. De smaak van de torentjesbloemkool is veel minder uitgesproken dan die van broccoli of bloemkool, dus als je bloemkool wat zwaar vindt neem dan eens een, lekker romige, romanesco.

Snel

Je kan romanesco precies zo eten als bloemkool of broccoli. Niet alleen koken of stomen maar ook roerbakken of verwerken in een quiche kan uitstekend.  Of breek de romanesco in roosjes en eet ze rauw met een dipsaus. Alles, allemaal prima! Wij gingen naar het theater* en moesten snel nog even wat fatsoenlijks eten. Dat is gelukt, binnen een kwartier stond deze heerlijke romanesco met boter en ei op tafel! Eventueel kan je aan de romanesco met ei nog wat kaas en/of noten toevoegen. Voor de kleur heb ik er wat tomaten bij gedaan met een kruidige dressing.

*Welke voorstelling? Gerard van Maasakkers en Frank Cools, prachtig! Is wel een aanrader voor wie van mooie liedjes met simpele gitaarbegeleiding houdt, zoals wij… zie YouTube impressie van de heren.

romanesco met boter en ei

Zo maak je romanesco met boter er ei

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


romanesco met boter en ei

Romanesco met boter en ei

door Anna-Karina van Denderen
Wij houden het heel simpel zodat je de subtiele smaak goed proeft: romanesco met boter er ei, niks meer, niks minder.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: fornuisgerecht, groente
Voorbereiden: 5 min
Koken: 12 min
Totale tijd: 17 min

Voedingswaarden

4 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 4 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Optioneel

Bereiden

  • Kook de romanesco in z'n geheel in water met zout beetgaar in 12 minuten.
  • Kook ook de eieren hard in 8 minuten, pel ze en snijd of prak ze fijn.
  • Smelt roomboter op laag vuur. Hak de peterselie.
  • Haal de romanesco met een schuimspaan uit het water en doe over op een schaal. Schenk de gesmolten roomboter erover en bestrooi met ei en peterselie. Maal er tot slot wat peper over.
  • Kostelijk, simpel en verfijnd, geniet!
  • Wil je het nog voedzamer? Rasp er dan kaas over en hak een hand noten! Paranoten zijn lekker.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 262 keer, 6 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like