Romanesco met boter en ei

romanesco met boter en ei

Zo’n romanesco is toch werkelijk een waar kunstwerk, vind je niet? Moet je eens goed kijken naar die geelgroene bloemkool met van die prachtige fraai gedraaide torentjes. Juist vanwege die vorm hebben we ‘m heel gelaten, uit een soort respect. Verder ouden we het ook vrij simpel, zodat je de subtiele smaak goed proeft: romanesco met boter er ei, niks meer, niks minder. Net als bij asperges eigenlijk. De smaak van deze torentjesbloemkool is veel minder uitgesproken dan die van broccoli of bloemkool. Dus als je bloemkool wat zwaar vindt neem dan eens een, lekker romige, romanesco. Bevat in deze vorm 6.45 gram koolhydraten per portie.

Snel

Je kan romanesco precies zo eten als bloemkool of broccoli. Niet alleen koken of stomen maar ook roerbakken of verwerken in een quiche kan uitstekend.  Of breek de romanesco in roosjes en eet ze rauw met een dipsaus. Alles, allemaal prima! Wij gingen naar het theater* en moesten snel nog even wat fatsoenlijks eten. Dat is gelukt, binnen een kwartier stond deze heerlijke romanesco met boter en ei op tafel! Eventueel kan je aan de romanesco met ei nog wat kaas en/of noten toevoegen. Voor de kleur heb ik er wat tomaten bij gedaan met een kruidige dressing.

*Welke voorstelling? Gerard van Maasakkers en Frank Cools, prachtig! Is wel een aanrader voor wie van mooie liedjes met simpele gitaarbegeleiding houdt, zoals wij… zie YouTube impressie van de heren.

romanesco met boter en ei

Zo maak je romanesco met boter er ei

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Romanesco met boter en ei

romanesco met boter en ei
Door: Anna-Karina van Denderen
Wij houden het heel simpel zodat je de subtiele smaak goed proeft: romanesco met boter er ei, niks meer, niks minder.
5 van 1 stem

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 334 kcalkoolhydraten 6.45 geiwitten 13.3 gvetten 27.6 gvezels 4.65 g
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 12 min
Totale tijd 17 min
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

Ingrediënten

Optioneel

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook de romanesco in z'n geheel in water met zout beetgaar in 12 minuten.
  • Kook ook de eieren hard in 8 minuten, pel ze en snijd of prak ze fijn.
  • Smelt roomboter op laag vuur. Hak de peterselie.
  • Haal de romanesco met een schuimspaan uit het water en doe over op een schaal. Schenk de gesmolten roomboter erover en bestrooi met ei en peterselie. Maal er tot slot wat peper over.
  • Kostelijk, simpel en verfijnd, geniet!
  • Wil je het nog voedzamer? Rasp er dan kaas over en hak een hand noten! Paranoten zijn lekker.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties