romanesco met boter er ei

Romanesco met boter en ei

Een romanesco is een waar kunstwerk, je weet wel zo’n geelgroene bloemkool met van die prachtige torentjes. Wij houden het heel simpel zodat je de subtiele smaak goed proeft: Romanesco met boter er ei, niks meer, niks minder. Net als bij asperges eigenlijk. De smaak van de ‘torentjesbloemkool’ is veel minder uitgesproken dan die van broccoli of bloemkool, dus als je bloemkool wat zwaar vindt neem dan eens een -romiger-  romanesco.

Snel
Je kan romanesco precies zo eten als bloemkool of broccoli: koken, stomen, roerbakken, verwerken in een quiche, als roosjes bij een dipsaus allemaal prima! Wij gingen naar het theater en moesten snel nog even wat fatsoenlijks eten. Dat is gelukt, binnen een kwartier stond deze heerlijke romanesco met boter en ei op tafel! Welke voorstelling? Gerard van Maasakkers en Frank Cools, prachtig! Is wel een aanrader voor wie van mooie liedjes met simpele gitaarbegeleiding houdt, zoals wij… zie YouTube impressie van de heren.

Eventueel kan je aan de romanesco nog wat kaas en/of noten toevoegen. Voor de kleur heb ik er wat tomaten bij gedaan met een kruidige dressing.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze romanesco met boter er ei

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Romanesco met boter en ei


romanesco met boter er ei

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst september 29, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 4 gr. pp (2 porties uit recept)

Een romanesco is een waar kunstwerk, je weet wel zo'n geelgroene bloemkool met van die prachtige torentjes. Wij houden het heel simpel …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de romanesco in z'n geheel en water met zout beetgaar, zo'n 12 minuten. Kook ondertussen ook de eieren 8 minuten, pel ze en snijd of prak ze fijn.
  2. Was en snijd de peterselie en smelt de boter op een laag vuur.
  3. Haal de romanesco met een schuimspaan uit het water en doe over op een schaal. Schenk de gesmolten boter erover en bestrooi de romanesco met ei en peterselie. Maal er tenslotte wat peper uit de molen over. Kostelijk simpel en verfijnd, geniet!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

62 Shares
Share48
Pin14
Tweet