romanesco met boter en ei

Romanesco met boter en ei

Zo’n romanesco is toch werkelijk een waar kunstwerk, vind je niet? Moet je eens goed kijken naar die geelgroene bloemkool met van die prachtige fraai gedraaide torentjes. Juist vanwege die vorm hebben we ‘m heel gelaten, uit een soort respect. Verder houden we het ook vrij simpel, zodat je de subtiele smaak goed proeft: romanesco met boter er ei, niks meer, niks minder. Net als bij asperges eigenlijk. De smaak van deze torentjesbloemkool is veel minder uitgesproken dan die van broccoli of bloemkool. Dus als je bloemkool wat zwaar vindt neem dan eens een, lekker romige, romanesco. Bevat in deze vorm 6.45 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

Snel

Je kan romanesco precies zo eten als bloemkool of broccoli. Niet alleen koken of stomen maar ook roerbakken of verwerken in een quiche kan uitstekend.  Of breek de romanesco in roosjes en eet ze rauw met een dipsaus. Alles, allemaal prima! Wij gingen naar het theater* en moesten snel nog even wat fatsoenlijks eten. Dat is gelukt, binnen een kwartier stond deze heerlijke romanesco met boter en ei op tafel! Eventueel kan je aan de romanesco met ei nog wat kaas en/of noten toevoegen. Voor de kleur heb ik er wat tomaten bij gedaan met een kruidige dressing.

*Welke voorstelling? Gerard van Maasakkers en Frank Cools, prachtig! Is wel een aanrader voor wie van mooie liedjes met simpele gitaarbegeleiding houdt, zoals wij… zie YouTube impressie van de heren.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

romanesco met boter en ei

Zo maak je romanesco met boter er ei

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


romanesco met boter en ei

Romanesco met boter en ei

Wij houden het heel simpel zodat je de subtiele smaak goed proeft: romanesco met boter er ei, niks meer, niks minder.
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 334 koolhydraten 6.45 geiwitten 13.3 gvetten 27.6 gvezels 4.65 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook de romanesco in z'n geheel in water met zout beetgaar in 12 minuten.
  • Kook ook de eieren hard in 8 minuten, pel ze en snijd of prak ze fijn.
  • Smelt roomboter op laag vuur. Hak de peterselie.
  • Haal de romanesco met een schuimspaan uit het water en doe over op een schaal. Schenk de gesmolten roomboter erover en bestrooi met ei en peterselie. Maal er tot slot wat peper over.
  • Kostelijk, simpel en verfijnd, geniet!
  • Wil je het nog voedzamer? Rasp er dan kaas over en hak een hand noten! Paranoten zijn lekker.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Scroll naar boven