Romaine saladeschuitjes met worst

romaine saladeschuitjes

Van die romaine saladeschuitjes, krijg je gelijk een feestelijk gevoel toch? Heel wat anders dan een gewone gemengde salade op je bord leggen. En zeg nou zelf, is dat nou veel werk? Echt niet! De blaadjes van deze slasoort vormen perfecte saladeschuitjes! Ook op een doordeweekse dag kan je van koolhydraatarm eten een persoonlijk feestje maken. Er is niemand die je dat verbiedt. Een ander voordeel is dat het leuk eet, tenminste… ik mag altijd graag met mijn handen eten. En dat lukt bij deze romaine saladeschuitjes zelfs beter dan met bestek. De dressing geef je er in een lief klein kommetje bij. Dat is prettig omdat je dan zelf nog invloed uit kan oefenen op de dosering.

Vega worstjes

Zoals onze trouwe volgers wel weten eten wij thuis geen vlees. Vis en vleesvangers staan wel regelmatig op het menu. En ook daarbij hebben we zo onze voorkeuren. Deze vega worstjes smaken echt heerlijk en zijn daarom behoorlijk favoriet.  Ze zijn zeer smaakvol en hebben een een uitstekende structuur. Ze bevatten wel meer koolhydraten van ‘echt’ vlees, dus daar moet je wel even rekening mee houden. Voor de afwisseling zijn ze prima!

romaine saladeschuitjes

Kijk hier voor andere leuke saladeschuitjes.

Zo maak je Romaine saladeschuitjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Romaine saladeschuitjes met worst


romaine saladeschuitjes

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst februari 17, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 1 portie
  • Koolhydraten: 4,5 gr khd (1 portie uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten

Van die romaine saladeschuitjes, krijg je gelijk een feestelijk gevoel toch? Heel wat anders dan een gewone gemengde salade op je bord leggen. En zeg nou zelf, is dat nou veel werk? Echt niet! De blaadjes van deze slasoort vormen perfecte saladeschuitjes!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal de buitenste 3 blaadjes van de krop. Snijd de rest van de krop fijn.
  2. Snijd de paprika klein en hussel dat door de fijngesneden salade. Verdeel over de blaadjes en leg ze op de borden. Verdeel de geitenkaasboleltjes erover.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing en leng aan met water om het te verdunnen. Giet een deel over de saladeschuitjes en geef de rest er apart bij.
  4. Bak 2 worstjes of een ander stukje (vega) vlees. Ik mengde door de rest van de dressing een eetlepel mayonaise voor bij de worstjes, hmmm...Vet lekker!
  5. Van de saus hield bleef behoorlijk wat over dus ik heb niet alles meegeteld.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

189 Shares
Share145
Pin44
Tweet