romaine saladeschuitjes

Romaine saladeschuitjes met worst

Van die romaine saladeschuitjes, krijg je gelijk een feestelijk gevoel toch? Heel wat anders dan een gewone gemengde salade op je bord leggen. En zeg nou zelf, is dat nou veel werk? Echt niet! De blaadjes van deze slasoort vormen perfecte saladeschuitjes! Ook op een doordeweekse dag kan je van koolhydraatarm eten een persoonlijk feestje maken. Per portie bevat dit heerlijke bordje slechts 2,5 gram koolhydraten namelijk! Er is niemand die je dat verbiedt. Een ander voordeel is dat het leuk eet, tenminste… ik mag altijd graag met mijn handen eten. En dat lukt bij deze romaine saladeschuitjes zelfs beter dan met bestek. De dressing geef je er in een lief klein kommetje bij. Dat is prettig omdat je dan zelf nog invloed uit kan oefenen op de dosering.

Advertentie

Vega worstjes

Zoals onze trouwe volgers wel weten eten wij thuis geen vlees. Vis en vleesvangers staan wel regelmatig op het menu. En ook daarbij hebben we zo onze voorkeuren. Wij gebruikten vega chipolataworstjes, die smaken echt heerlijk en zijn daarom behoorlijk favoriet hier thuis.  Ze zijn zeer smaakvol en hebben een een prima structuur. Ze bevatten wel meer koolhydraten van ‘echt’ vlees, dus daar moet je wel even rekening mee houden. Voor de afwisseling zijn ze prima!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

romaine saladeschuitjes

Zo maak je Romaine saladeschuitjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


romaine saladeschuitjes

Romaine saladeschuitjes met worst

Van die romaine saladeschuitjes, krijg je gelijk een feestelijk gevoel toch? Heel wat anders dan een gewone gemengde salade op je bord leggen. En zeg nou zelf, is dat nou veel werk? Echt niet! De blaadjes van deze slasoort vormen perfecte saladeschuitjes!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 183.45 koolhydraten 2.5 geiwitten 9.05 gvetten 15.3 gvezels 1.35 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing

Erbij

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Haal de buitenste 6 blaadjes van de krop. Snijd de rest van de krop fijn.
  • Snijd de paprika klein en hussel dat door de fijngesneden salade. Verdeel over de blaadjes en leg ze op de borden. Verdeel de mini geitenkaasbolletjes erover.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en leng aan met water om het te verdunnen. Giet een deel over de saladeschuitjes en geef de rest er apart bij. Snijd de bosui in ringen en strooi ze tot slot over de schuitjes.

Worstjes

  • Bak 2 worstjes of een ander stukje (vega) vlees. Ik mengde door de rest van de dressing een eetlepel mayonaise voor bij de worstjes. Vet lekker!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmreceptScroll naar boven