romaine saladeschuitjes

Romaine saladeschuitjes met worst

Van die romaine saladeschuitjes, krijg je gelijk een feestelijk gevoel toch? Heel wat anders dan een gewone gemengde salade op je bord leggen. En zeg nou zelf, is dat nou veel werk? Echt niet! De blaadjes van deze slasoort vormen perfecte saladeschuitjes! Ook op een doordeweekse dag kan je van koolhydraatarm eten een persoonlijk feestje maken. Er is niemand die je dat verbiedt. Een ander voordeel is dat het leuk eet, tenminste… ik mag altijd graag met mijn handen eten. En dat lukt bij deze romaine saladeschuitjes zelfs beter dan met bestek. De dressing geef je er in een lief klein kommetje bij. Dat is prettig omdat je dan zelf nog invloed uit kan oefenen op de dosering.

Vega worstjes

Zoals onze trouwe volgers wel weten eten wij thuis geen vlees. Vis en vleesvangers staan wel regelmatig op het menu. En ook daarbij hebben we zo onze voorkeuren. Deze vega worstjes smaken echt heerlijk en zijn daarom behoorlijk favoriet.  Ze zijn zeer smaakvol en hebben een een uitstekende structuur. Ze bevatten wel meer koolhydraten van ‘echt’ vlees, dus daar moet je wel even rekening mee houden. Voor de afwisseling zijn ze prima!

Kijk hier voor andere leuke saladeschuitjes.

romaine saladeschuitjes

Zo maak je Romaine saladeschuitjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


romaine saladeschuitjes

Romaine saladeschuitjes met worst

door Anna-Karina van Denderen
Van die romaine saladeschuitjes, krijg je gelijk een feestelijk gevoel toch? Heel wat anders dan een gewone gemengde salade op je bord leggen. En zeg nou zelf, is dat nou veel werk? Echt niet! De blaadjes van deze slasoort vormen perfecte saladeschuitjes!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Salade
Keuken: Overig
Trefwoord: snel
Voorbereiden: 10 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 20 min

Voedingswaarden

4,5 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 4.5 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Dressing
Erbij
  • 4 worstjes - indien vega zelf bijtellen

Bereiden

  • Haal de buitenste 6 blaadjes van de krop. Snijd de rest van de krop fijn.
  • Snijd de paprika klein en hussel dat door de fijngesneden salade. Verdeel over de blaadjes en leg ze op de borden. Verdeel de mini geitenkaasbolletjes erover.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en leng aan met water om het te verdunnen. Giet een deel over de saladeschuitjes en geef de rest er apart bij. Snijd de bosui in ringen en strooi ze tot slot over de schuitjes.
Worstjes
  • Bak 2 worstjes of een ander stukje (vega) vlees. Ik mengde door de rest van de dressing een eetlepel mayonaise voor bij de worstjes. Vet lekker!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!(Gezien 38 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like