roerei met zalm en stokbrood

Roerei met zalm en stokbrood

HA! Heerlijk smullen van een romig roerei met zalm en stokbrood. Hoe je het koolhydraatarm stokbrood maakt lieten we je vorige week al zien. Vandaag zie je hoe wij het aten: roerei met zalm erbij! Ziet het er niet gezellig feestelijk uit? Ik vind het altijd weer wonderlijk wat een piepklein beetje zorg met je gevoel doet. Niets is zo leuk als een (te) simpel recept wat er toch heel sjiek uitziet. Doordat je het in glas serveert in plaats van op een doordeweeks ontbijtbord. En wat zijn bieslook-sprietjes toch fotogeniek.

Zo maak je je roerei met zalm smeuïg

Roereieren zijn op zich al lekker, niet teveel aan doen dus. Hooguit een beetje kaas of wat kleingesneden groente, vis of kruiden toevoegen. Dit zachte, smeuïge roerei met zalm vormt met het stokbrood echt een compleet en bijzonder voedzaam ontbijt.  HA!

Advertisements

roerei met zalm en stokbrood

Je klopt de eieren even los met wat slagroom. Daardoor wordt het roereitje straks heerlijk romig. Voor het bakken maak je de pan niet te heet. Bak je roerei op middelhoog vuur. Zo kan het niet te snel gaan en heb je voldoende tijd om het perfecte roerei te maken. Doe het los geklopte ei in de pan en zodra het mengsel in de pan begint te stollen schuif je het met een houten spatel vanaf de randen naar het midden. Je blijft daarmee doorgaan tot de het ei net gestold is en een beetje ‘lobbig’. Het glanst nog en is niet te droog, maar lekker smeuïg. Daar is maar weinig tijd voor nodig. Dus zorg dat de topping voor je roerei met zalm en het stokbrood ook klaar staat.

Direct opeten is het lekkerst, lukt dat niet houd het dan even ‘au bain marie’ warm. Zet het bord met je roereitje afgedekt op een pan met heet water.

roerei met zalm en stokbrood

Ook lekker:

Zo maak je Roerei met zalm en stokbrood

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Roerei met zalm en stokbrood


roerei met zalm en stokbrood

Door Anna-Karina Geplaatst juni 29, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 2 gr khd pp incl stokbrood (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 15 minuten

Roereieren zijn op zich al lekker, niet teveel aan doen dus. Hooguit een beetje kaas of wat kleingesneden groente, vis of kruiden toevoegen. Dit zachte, smeuïge roerei met zalm vormt met het stokbrood echt een compleet en bijzonder voedzaam ontbijt. HA!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zorg dat de glaasjes en de topping klaar staan voordat je het roerei gaat bakken. Dus begin met de zalm in reepjes snijden. Leg, voor de garnering, 6 sprieten bieslook klaar en knip voor in het ei 2 el bieslook fijn.
  2. Klop de eieren met slagroom, bieslook en peper los. Niet te hard kloppen, dan krijg je een schuimomelet.
  3. Bak het roerei in boter op middelhoog tot matig vuur. Zo kan het niet te snel gaan.
  4. Zodra het mengsel in de pan begint te stollen schuif je het met een houten spatel vanaf de randen naar het midden. Herhaal tot de het ei net gestold is. Dus niet te droog, maar lekker smeuïg houden.
  5. Verdeel het roerei over twee glaasjes en leg de zalm erop. Versier met sprietjes bieslook. Geef er sneetjes stokbrood en roomboter los bij. Serveer onmiddellijk.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 reacties op “Roerei met zalm en stokbrood”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

393 Shares
Share190
Pin203
Tweet