roerei met zalm en stokbrood

Roerei met zalm en stokbrood

HA! Heerlijk smullen van een romig roerei met zalm en stokbrood. Hoe je het koolhydraatarm stokbrood maakt lieten we je vorige week al zien. Vandaag zie je hoe wij het aten: roerei met zalm erbij! Ziet het er niet gezellig feestelijk uit? Ik vind het altijd weer wonderlijk wat een piepklein beetje zorg met je gevoel doet. Niets is zo leuk als een enorm simpel recept wat er toch sjiek uitziet. Doordat je het in glas serveert in plaats van op een doordeweeks ontbijtbord. En wat zijn bieslook-sprietjes toch fotogeniek. Al met al bevat het slechts 1.2 gram koolhydraten per portie.

Zo maak je je roerei met zalm smeuïg

Roereieren zijn op zich al lekker, niet teveel aan doen dus. Hooguit een beetje kaas of wat kleingesneden groente, vis of kruiden toevoegen. Dit zachte, smeuïge roerei met zalm vormt met het stokbrood echt een compleet en bijzonder voedzaam ontbijt.  HA!

Je klopt de eieren even los met wat slagroom. Daardoor wordt het roereitje straks heerlijk romig. Voor het bakken maak je de pan niet te heet. Bak je roerei op middelhoog vuur. Zo kan het niet te snel gaan en heb je voldoende tijd om het perfecte roerei te maken. Doe het los geklopte ei in de pan en zodra het mengsel in de pan begint te stollen schuif je het met een houten spatel vanaf de randen naar het midden. Je blijft daarmee doorgaan tot de het ei net gestold is en een beetje ‘lobbig’. Het glanst nog en is niet te droog, maar lekker smeuïg. Daar is maar weinig tijd voor nodig. Dus zorg dat de topping voor je roerei met zalm en het stokbrood ook klaar staat. 

Direct opeten is het lekkerst, lukt dat niet houd het dan even ‘au bain marie’ warm. Zet het bord met je roereitje afgedekt op een pan met heet water.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

roerei met zalm en stokbrood
roerei met zalm en stokbrood

Zo maak je Roerei met zalm en stokbrood

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Roerei met zalm en stokbrood

roerei met zalm en stokbrood
Door: Anna-Karina van Denderen
Roereieren zijn op zich al lekker, niet teveel aan doen dus. Hooguit een beetje kaas of wat kleingesneden groente, vis of kruiden toevoegen. Dit zachte, smeuïge roerei met zalm vormt met het stokbrood echt een compleet en bijzonder voedzaam ontbijt. HA!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 295.85 kcalkoolhydraten 1.2 geiwitten 17.3 gvetten 24.85 gvezels 0.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Zorg dat de glaasjes en de topping klaar staan voordat je het roerei gaat bakken. Dus begin met de zalm in reepjes snijden. Leg, voor de garnering, 6 sprieten bieslook klaar en knip voor in het ei 2 el bieslook fijn.
  • Klop de eieren met slagroom, bieslook en peper los. Niet te hard kloppen, dan krijg je een schuimomelet.
  • Bak het roerei in boter op middelhoog tot matig vuur. Zo kan het niet te snel gaan.
  • Zodra het mengsel in de pan begint te stollen, schuif je het met een houten spatel vanaf de randen naar het midden. Herhaal tot de het ei net gestold is. Dus niet te droog, maar lekker smeuïg houden.
  • Verdeel het roerei over twee glaasjes en leg de zalm erop. Versier met sprietjes bieslook. Geef er sneetjes stokbrood en roomboter los bij. Serveer onmiddellijk.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top