roerei met zalm en stokbrood

Roerei met zalm en stokbrood

HA! Heerlijk smullen van een romig roerei met zalm en stokbrood. Hoe je het koolhydraatarm stokbrood maakt lieten we je vorige week al zien. Vandaag zie je hoe wij het aten: roerei met zalm erbij! Ziet het er niet gezellig feestelijk uit? Ik vind het altijd weer wonderlijk wat een piepklein beetje zorg met je gevoel doet. Niets is zo leuk als een enorm simpel recept wat er toch sjiek uitziet. Doordat je het in glas serveert in plaats van op een doordeweeks ontbijtbord. En wat zijn bieslook-sprietjes toch fotogeniek. Al met al bevat het slechts 1.2 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

Zo maak je je roerei met zalm smeuïg

Roereieren zijn op zich al lekker, niet teveel aan doen dus. Hooguit een beetje kaas of wat kleingesneden groente, vis of kruiden toevoegen. Dit zachte, smeuïge roerei met zalm vormt met het stokbrood echt een compleet en bijzonder voedzaam ontbijt.  HA!

Je klopt de eieren even los met wat slagroom. Daardoor wordt het roereitje straks heerlijk romig. Voor het bakken maak je de pan niet te heet. Bak je roerei op middelhoog vuur. Zo kan het niet te snel gaan en heb je voldoende tijd om het perfecte roerei te maken. Doe het los geklopte ei in de pan en zodra het mengsel in de pan begint te stollen schuif je het met een houten spatel vanaf de randen naar het midden. Je blijft daarmee doorgaan tot de het ei net gestold is en een beetje ‘lobbig’. Het glanst nog en is niet te droog, maar lekker smeuïg. Daar is maar weinig tijd voor nodig. Dus zorg dat de topping voor je roerei met zalm en het stokbrood ook klaar staat. 

Direct opeten is het lekkerst, lukt dat niet houd het dan even ‘au bain marie’ warm. Zet het bord met je roereitje afgedekt op een pan met heet water.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

roerei met zalm en stokbrood
roerei met zalm en stokbrood

Zo maak je Roerei met zalm en stokbrood

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


roerei met zalm en stokbrood

Roerei met zalm en stokbrood

Roereieren zijn op zich al lekker, niet teveel aan doen dus. Hooguit een beetje kaas of wat kleingesneden groente, vis of kruiden toevoegen. Dit zachte, smeuïge roerei met zalm vormt met het stokbrood echt een compleet en bijzonder voedzaam ontbijt. HA!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 295.85 koolhydraten 1.2 geiwitten 17.3 gvetten 24.85 gvezels 0.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Zorg dat de glaasjes en de topping klaar staan voordat je het roerei gaat bakken. Dus begin met de zalm in reepjes snijden. Leg, voor de garnering, 6 sprieten bieslook klaar en knip voor in het ei 2 el bieslook fijn.
  • Klop de eieren met slagroom, bieslook en peper los. Niet te hard kloppen, dan krijg je een schuimomelet.
  • Bak het roerei in boter op middelhoog tot matig vuur. Zo kan het niet te snel gaan.
  • Zodra het mengsel in de pan begint te stollen, schuif je het met een houten spatel vanaf de randen naar het midden. Herhaal tot de het ei net gestold is. Dus niet te droog, maar lekker smeuïg houden.
  • Verdeel het roerei over twee glaasjes en leg de zalm erop. Versier met sprietjes bieslook. Geef er sneetjes stokbrood en roomboter los bij. Serveer onmiddellijk.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


10 gedachten over “Roerei met zalm en stokbrood”

  1. Perfect gerecht voor onze kerstbrunch! Zonder kha stokbrood, want we hadden al een stervormig koolhydraatarm broodje gegeten.

  2. Heerlijk, maar de stokbrood, dat is niet echt kha, toch?? Die heb ik dan ook achterwege gelaten.

  3. wow, wat een luxe hapje en wat een verrukkelijk eten is dit, dank jullie wel, groetjes, cornelia

  4. Vandaag de roerei met zalm gemaakt, heerlijk !!! Zou zo nog een portie maken.?
    En simpel te maken dat is fijn!

      1. Ik ben opzoek naar gerechtjes voor een verjaardagsbrunch en amuses voor het kerstdiner.
        Maar kom zoveel heerlijke dingen tegen dat ik maar moeilijk kan kiezen 🙂
        Dank jullie wel voor al die heerlijke gerechten en inspiratie.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven