roerbakschotel broccoli kip en gele rijst

Roerbakschotel broccoli kip met gele rijst

Af en toe eten wij gezellig van een tweepersoonsbordje. Deze heerlijke, tikkie oosterse, roerbakschotel broccoli kip en gele rijst paste daar maar net op. Wel knus toch om zoiets dan met stokjes samen te verorberen? En wat makkelijk om klaar te maken weer, alles in een wok of hapjespan roerbakken en binnen 15 minuten staat op tafel. Jullie vroegen om wat meer fornuis- of eenpansgerechten, dit kun je allemaal bij elkaar doen. Echter, wij bakten de bloemkoolrijst wel even apart, want dat staat gewoon leuker op de foto. We kleurden de rijst simpel met wat kurkuma. Zodra de rijst gaar wordt krijgt het dan die prachtige gele kleur en een heerlijke geur. Smullen met maar weinig koolhydraten, het gerecht bevat per persoon 5.25 g koolhydraten. Ruimte genoeg nog voor een lekker nagerecht 😉

Advertentie

Roerbakken knettert en koken sist!

Roerbakken ofwel wokken is van oorsprong uit Azië afkomstig. Hierbij wordt het gerecht in de holle pan continu omgeroerd in sterk verhitte olie en op een hoog vuur. Een kenmerkende eigenschap van roerbakschotels is dat de temperatuur veel hoger blijft dan de kooktemperatuur van water en het contactoppervlakte groot is (zoals bij een wok) zodat het vrijkomende vocht direct verdampt. Daardoor wordt de smaak in de groente geconcentreerd en is de bereidingstijd ultra kort.

Roerbakken gaat officieel gepaard met knetterende geluiden. Als het knetterende geluid overgaat in het sissende geluid van koken wordt het vocht niet snel genoeg onttrokken aan het gerecht en is de bereidingsmethode niet roerbakken maar koken in een wok. Deze roerbakschotel broccoli kip hebben we inderdaad horen knetteren 😉


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

roerbakschotel broccoli kip en gele rijst

Zo maak je roerbakschotel broccoli kip en gele rijst

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

roerbakschotel broccoli kip en gele rijst

Roerbakschotel broccoli kip en gele rijst

Deze heerlijke, tikkie oosterse, roerbakschotel broccoli kip en gele rijst paste maar net op ons tweepersoons bord! Wel knus toch, om zoiets dan met stokjes samen te verorberen? AANRADER 🙂
4.50 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 157.05 koolhydraten 5.25 geiwitten 9.8 gvetten 8.8 gvezels 9.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Groente

Rijst

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd of breek de broccoli in roosjes en kook deze 4 minuten (beetgaar). Langer koken geeft muffe broccoli.
  • Roerbak de kip in een hapjespan of wok met olie en pers het teentje knoflook erboven uit. Roerbak zo’n 3 minuten tot de kip een mooi kleurtje heeft.
    (zie de website-tekst voor het begrip 'roerbakken'.)
  • Snijd ondertussen de champignons in kwarten en voeg deze samen met de beetgare broccoli, sojasaus (naar smaak) en een scheutje water toe en roerbak alles nog eens 2 minuten. Proef en voeg zo nodig nog peper en zout naar smaak toe.

Rijst

  • Roerbak ondertussen de bloemkoolrijst 1½ – 2 minuten op hoog vuur met kurkuma en zwarte peper.
  • Serveer de roerbakschotel broccoli kip onmiddellijk, met de gele rijst als torentje erbij (even aandrukken in een schaaltje en omkeren).
    Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


3 gedachten over “Roerbakschotel broccoli kip met gele rijst”

  1. Heerlijk weer. Heb er nog wat blokjes paprika door gedaan, die had is nog en het geeft een mooi kleurtje.

  2. Wat een leuk recept weer. Vandaag gemaakt. Makkelijk, smakelijk en verrassend. Dank jullie wel.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven