roerbakschotel broccoli kip en gele rijst

Roerbakschotel broccoli kip met gele rijst

Af en toe eten wij gezellig van een tweepersoonsbordje. Deze heerlijke, tikkie oosterse, roerbakschotel broccoli kip en gele rijst paste daar maar net op. Wel knus toch om zoiets dan met stokjes samen te verorberen? En wat makkelijk om klaar te maken weer, alles in een wok of hapjespan roerbakken en binnen 15 minuten staat op tafel. Jullie vroegen om wat meer fornuis- of eenpansgerechten, dit kun je allemaal bij elkaar doen. Echter, wij bakten de bloemkoolrijst wel even apart, want dat staat gewoon leuker op de foto. We kleurden de rijst simpel met wat kurkuma. Zodra de rijst gaar wordt krijgt het dan die prachtige gele kleur en een heerlijke geur. Smullen met maar weinig koolhydraten, het gerecht bevat per persoon 5.25 g koolhydraten. Ruimte genoeg nog voor een lekker nagerecht 😉

Roerbakken knettert en koken sist!

Roerbakken ofwel wokken is van oorsprong uit Azië afkomstig. Hierbij wordt het gerecht in de holle pan continu omgeroerd in sterk verhitte olie en op een hoog vuur. Een kenmerkende eigenschap van roerbakschotels is dat de temperatuur veel hoger blijft dan de kooktemperatuur van water en het contactoppervlakte groot is (zoals bij een wok) zodat het vrijkomende vocht direct verdampt. Daardoor wordt de smaak in de groente geconcentreerd en is de bereidingstijd ultra kort.

Roerbakken gaat officieel gepaard met knetterende geluiden. Als het knetterende geluid overgaat in het sissende geluid van koken wordt het vocht niet snel genoeg onttrokken aan het gerecht en is de bereidingsmethode niet roerbakken maar koken in een wok. Deze roerbakschotel broccoli kip hebben we inderdaad horen knetteren 😉

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

roerbakschotel broccoli kip en gele rijst

Zo maak je roerbakschotel broccoli kip en gele rijst

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Roerbakschotel broccoli kip en gele rijst

roerbakschotel broccoli kip en gele rijst
Door: Hans van Deelen
Deze heerlijke, tikkie oosterse, roerbakschotel broccoli kip en gele rijst paste daar maar net op. Wel knus toch om zoiets dan met stokjes samen te verorberen?
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 157.05 kcalkoolhydraten 5.25 geiwitten 9.8 gvetten 8.8 gvezels 9.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Groente

Rijst

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd of breek de broccoli in roosjes en kook deze 4 minuten (beetgaar). Langer koken geeft muffe broccoli.
  • Roerbak de kip in een hapjespan of wok met olie en pers het teentje knoflook erboven uit. Roerbak zo’n 3 minuten tot de kip een mooi kleurtje heeft.
    (zie de website-tekst voor het begrip 'roerbakken'.)
  • Snijd ondertussen de champignons in kwarten en voeg deze samen met de beetgare broccoli, sojasaus (naar smaak) en een scheutje water toe en roerbak alles nog eens 2 minuten. Proef en voeg zo nodig nog peper en zout naar smaak toe.

Rijst

  • Roerbak ondertussen de bloemkoolrijst 1½ – 2 minuten op hoog vuur met kurkuma en zwarte peper.
  • Serveer de roerbakschotel broccoli kip onmiddellijk, met de gele rijst als torentje erbij (even aandrukken in een schaaltje en omkeren).
    Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top