Roerbakschotel broccoli kip met gele rijst

roerbakschotel broccoli kip en gele rijst

Af en toe eten wij gezellig van een tweepersoonsbordje. Deze heerlijke, tikkie oosterse, roerbakschotel broccoli kip en gele rijst paste daar maar net op. Wel knus toch om zoiets dan met stokjes samen te verorberen? En wat makkelijk om klaar te maken weer, alles in een wok of hapjespan roerbakken en binnen 15 minuten staat op tafel. Jullie vroegen om wat meer fornuis- of eenpansgerechten, dit kun je allemaal bij elkaar doen. Echter, wij bakten de bloemkoolrijst wel even apart, want dat staat gewoon leuker op de foto. We kleurden de rijst simpel met wat kurkuma. Zodra de rijst gaar wordt krijgt het dan die prachtige gele kleur en een heerlijke geur. Smullen met maar weinig koolhydraten, het gerecht bevat per persoon 5.25 g koolhydraten. Ruimte genoeg nog voor een lekker nagerecht 😉

Roerbakken knettert en koken sist!

Roerbakken ofwel wokken is van oorsprong uit Azië afkomstig. Hierbij wordt het gerecht in de holle pan continu omgeroerd in sterk verhitte olie en op een hoog vuur. Een kenmerkende eigenschap van roerbakschotels is dat de temperatuur veel hoger blijft dan de kooktemperatuur van water en het contactoppervlakte groot is (zoals bij een wok) zodat het vrijkomende vocht direct verdampt. Daardoor wordt de smaak in de groente geconcentreerd en is de bereidingstijd ultra kort.

Roerbakken gaat officieel gepaard met knetterende geluiden. Als het knetterende geluid overgaat in het sissende geluid van koken wordt het vocht niet snel genoeg onttrokken aan het gerecht en is de bereidingsmethode niet roerbakken maar koken in een wok. Deze roerbakschotel broccoli kip hebben we inderdaad horen knetteren 😉

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

roerbakschotel broccoli kip en gele rijst

Zo maak je roerbakschotel broccoli kip en gele rijst

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

roerbakschotel broccoli kip en gele rijst

Roerbakschotel broccoli kip en gele rijst

Deze heerlijke, tikkie oosterse, roerbakschotel broccoli kip en gele rijst paste maar net op ons tweepersoons bord! Wel knus toch, om zoiets dan met stokjes samen te verorberen? AANRADER 🙂
4.50 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 157.05 koolhydraten 5.25 geiwitten 9.8 gvetten 8.8 gvezels 9.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Groente

Rijst

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd of breek de broccoli in roosjes en kook deze 4 minuten (beetgaar). Langer koken geeft muffe broccoli.
  • Roerbak de kip in een hapjespan of wok met olie en pers het teentje knoflook erboven uit. Roerbak zo’n 3 minuten tot de kip een mooi kleurtje heeft.
    (zie de website-tekst voor het begrip 'roerbakken'.)
  • Snijd ondertussen de champignons in kwarten en voeg deze samen met de beetgare broccoli, sojasaus (naar smaak) en een scheutje water toe en roerbak alles nog eens 2 minuten. Proef en voeg zo nodig nog peper en zout naar smaak toe.

Rijst

  • Roerbak ondertussen de bloemkoolrijst 1½ – 2 minuten op hoog vuur met kurkuma en zwarte peper.
  • Serveer de roerbakschotel broccoli kip onmiddellijk, met de gele rijst als torentje erbij (even aandrukken in een schaaltje en omkeren).
    Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


3 gedachten over “Roerbakschotel broccoli kip met gele rijst”

  1. 5 sterren
    Heerlijk weer. Heb er nog wat blokjes paprika door gedaan, die had is nog en het geeft een mooi kleurtje.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven