rode paprikasoep

Rode paprikasoep: zijdezacht en romig

Wat zou koken saai zijn zonder paprika! Er ligt eigenlijk altijd wel een paprika in de koelkast of ze staan op de boodschappenlijst van mijn heer Hans. Ik hou enorm van die gezonde vruchtgroente. Voor deze mooie rode paprikasoep neem je natuurlijk een mengsel van rode en gele paprika’s. Die zijn heerlijk van smaak en samen met het karwijzaad en crème fraîche levert dat een waanzinnig zijdezacht maar kruidig soepje op. Yum! De soep bevat 7.5 gram koolhydraten per kom.

Paprika

Paprika? Daar kan ik nooit genoeg van krijgen, het kan me eigenlijk niet schelen in welke kleur of hoedanigheid. Zet mij paprika voor en ik begin spontaan te kwijlen, zelfs nu ik erover schrijf loopt het water me in de mond. *sorry* Of het nu gaat om kleurrijke reepjes bij een dip, of ragfijn en sappig door een salade, gevuld met spinazie en gehakt of die overheerlijke geroosterde paprikasalade… Gelukkig heb ik voor straks nog zo’n kopje rode paprikasoep bewaard. Sommige mensen eten uitsluitend nog groene paprika’s omdat die iets minder koolhydraten bevatten. Ik vind dat zonde. Volgens mij is het echt niet de bedoeling van dat je allerlei groenten schrapt uit je menu. Ook niet omdat ze iets meer koolhydraten bevatten. Wij hameren er altijd op om vooral gevarieerd te blijven eten. Want zo voorkom je tekorten of overschotten van bepaalde nuttige stofjes!

Paprikasoep invriezen

Paprika’s in de aanbieding? Aarzel niet, maar koop ze! En dan een lekker grote pan van deze geweldige rode paprikasoep maken. Verstop het in porties in je diepvries, handig om zomaar tevoorschijn te toveren als je eens wat minder tijd hebt om te koken. Heerlijk als lunchsoep, dus neem de rode paprikasoep ook gerust mee naar je werk. Omdat deze soep zo bomvol smaak zit, is het tevens uitermate geschikt als amusesoepje. Persoonlijk zou ik er dan een lekker dikke laag room opscheppen, zodat je een mooie cappuccino krijgt. Sjiek! Als je de soep dan helemaal glad maakt met de staafmixer kun je er een klein rietje insteken, zo feestelijk vind ik dat!

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

rode paprikasoep
rode paprikasoep

Zo maak je deze rode paprikasoep

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Rode paprikasoep: zijdezacht en romig

rode paprikasoep
Door: Anna-Karina van Denderen
Rode paprikasoep van rode en gele paprika’s. Samen met karwijzaad en crème fraîche levert dat een waanzinnig zijdezacht maar kruidig soepje op. Yum!
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min

Voedingswaarde

Per kom
calorieën 117.15 kcalkoolhydraten 7.5 geiwitten 2.23 gvetten 7.75 gvezels 3.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 flinke kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snipper de ui en hak de knoflook. Fruit ui, knoflook samen met chilipoeder, paprikapoeder en kummel in een soeppan met olijfolie 5 minuten op matig vuur.
  • Snijd de bleekselderij in elleboogjes en de paprika's in blokjes. Voeg beide toe aan de pan en laat met het deksel op de pan 5 minuten zachtjes zweten. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Klop de crème fraîche los.
  • Pureer de soep, schep in de kommen en garneer met een lepel crème fraîche, kummel, peterselie en gemalen peper.
  • Gewoon heel erg lekker, ook met een sneetje geroosterd omegabrood!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

40 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top