Rode paprikasoep: zijdezacht en romig

rode paprikasoep

Wat zou koken saai zijn zonder paprika! Er ligt eigenlijk altijd wel een paprika in de koelkast of ze staan op de boodschappenlijst van mijn heer Hans. Ik hou enorm van die gezonde vruchtgroente. Voor deze mooie rode paprikasoep neem je natuurlijk een mengsel van rode en gele paprika’s. Die zijn heerlijk zoet van smaak en samen met het karwijzaad en crème fraîche levert dat een waanzinnig zijdezacht maar kruidig soepje op. Yum! De soep bevat 7.5 gram koolhydraten per kom.

Paprika

Paprika? Daar kan ik nooit genoeg van krijgen, het kan me eigenlijk niet schelen in welke kleur of hoedanigheid. Zet mij paprika voor en ik begin spontaan te kwijlen, zelfs nu ik erover schrijf loopt het water me in de mond. *sorry* Of het nu gaat om kleurrijke reepjes bij een dip, of ragfijn en sappig door een salade, gevuld met spinazie en gehakt of die overheerlijke geroosterde paprikasalade… Gelukkig heb ik voor straks nog zo’n kopje rode paprikasoep bewaard. Sommige mensen eten uitsluitend nog groene paprika’s omdat die iets minder koolhydraten bevatten. Ik vind dat zonde. Volgens mij is het echt niet de bedoeling van gezond eten dat je allerlei groenten schrapt uit je menu. Ook niet omdat ze iets meer koolhydraten bevatten. Wij hameren er altijd op om vooral gevarieerd te blijven eten. Want zo voorkom je tekorten of overschotten van bepaalde nuttige stofjes!

Paprikasoep invriezen

Paprika’s in de aanbieding? Aarzel niet, maar koop ze! En dan een lekker grote pan van deze geweldige rode paprikasoep maken. Verstop het in porties in je diepvries, handig om zomaar tevoorschijn te toveren als je eens wat minder tijd hebt om te koken. Heerlijk als lunchsoep, dus neem de rode paprikasoep ook gerust mee naar je werk. Omdat deze soep zo bomvol smaak zit, is het tevens uitermate geschikt als amusesoepje. Persoonlijk zou ik er dan een lekker dikke laag room opscheppen, zodat je een mooie cappuccino krijgt. Sjiek! Als je de soep dan helemaal glad maakt met de staafmixer kun je er een klein rietje insteken, zo feestelijk vind ik dat!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

rode paprikasoep
rode paprikasoep

Zo maak je deze rode paprikasoep

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


rode paprikasoep

Rode paprikasoep: zijdezacht en romig

Rode paprikasoep van rode en gele paprika’s. Samen met karwijzaad en crème fraîche levert dat een waanzinnig zijdezacht maar kruidig soepje op. Yum!
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min

Voedingswaarde

Per kom
kcal 117.15 koolhydraten 7.5 geiwitten 2.23 gvetten 7.75 gvezels 3.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 flinke kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snipper de ui en hak de knoflook. Fruit ui, knoflook samen met chilipoeder, paprikapoeder en kummel in een soeppan met olijfolie 5 minuten op matig vuur.
  • Snijd de bleekselderij in elleboogjes en de paprika's in blokjes. Voeg beide toe aan de pan en laat met het deksel op de pan 5 minuten zachtjes zweten. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Klop de crème fraîche los.
  • Pureer de soep, schep in de kommen en garneer met een lepel crème fraîche, kummel, peterselie en gemalen peper.
  • Gewoon heel erg lekker, ook met een sneetje geroosterd omegabrood!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



40 gedachten over “Rode paprikasoep: zijdezacht en romig”

  1. Voor het eerst paprikasoep gemaakt. Iets uitgeschoten mt de peper. Maar de smaak is heerlijk. En m beetje na branden is niet erg.
    Voor herhaling vatbaar.

  2. Vorig week heb ik jou boek gekocht , wat een verrassing zoveel recepten en wat ziet het er prachtig uit. Dus de hele week sta ik in de keuken.Vandaag mijn vriendin uitgenodigt voor een proeverijtjje. Deze paprikasoep was onze top hit een dikke tien . Ik ben helemaal niet zo’n paprika fan maar dit ga ik vaker maken.

  3. Wat een heerlijke soep is dit! Nu al een favoriet bij ons thuis. De vegetariër die op visite was was ook aangenaam verrast. Wij hebben er als bijgerecht courgette’pizza’ met mozzarella, tomaat en basilicum bij gedaan. Heerlijke combinatie!

  4. Ik heb zitten smullen van dit heerlijke soepje. Had een aantal paprika’s die op moesten, dus een flinke voorraad gemaakt.
    Kan ik altijd later goed gebruiken, bedankt weer voor dit recept.
    groetjes, Cornelia

    1. Ik wil de soep gaan maken. Lijkt me heerlijk! Hoeveel paprikapoeder moet ik toevoegen?

  5. Terry Wermeester

    Eergisteren de erwtensoep zonder erwten gemaakt. Heerlijk! Was veel werk, maar de moeite echt waard. En zo heerlijk voedzaam!
    Vandaag heb ik de paprikasoep gemaakt en daar ben ik ook weg van. Van allebei de soepen heb ik porties ingevroren.
    Lekkerrrrr….

  6. Geweldige soep en snel en simpel te maken. Dat karwij is echt iets wat er in moet zitten om de smaak van de paprika te ondersteunen. Nou, je hoort het al: het is een blijvertje 🙂

  7. Een topper dit paprikasoepje!!
    Elke keer weer een verrassend, dank voor de vele leuke recepten.

  8. Wederom een recept waar ik blij van wordt. Eenvoudige en korte bereiding, weinig ingrediënten en een heerlijk resultaat; waar we heerlijk van hebben gesmuld. Bedankt??

  9. Lekkere soep en snel klaar! Helaas vonden de andere gezinsleden de soep flauw, die gingen met maggi in de weer. Als ik ruimte heb in de vriezer maak ik lekker wat porties voor mezelf voor de lunch. De hoeveelheid is ook prima.

  10. De soep is heerlijk. 2 bakjes in de vries gezet voor volgende week ,maar of ze het halen?

  11. Sandra van Gemert

    Wat een heerlijk soepje is dit! Ik vind de combinatie met karwij heel bijzonder en erg lekker!

  12. Wow weer zo’n lekker recept. Je maakt het wel steeds moeilijker, wat moet er nu met stip op één????;-)
    Groetjes.

  13. Ik heb gister dit soepje gemaakt en het was ronduit heerlijk!
    Ik zelf zou er voor de volgende keer misschien iets van broccoli of prei door doen gewoon even voor het extraatje.
    Maar het was weer een “gouden”recept

  14. Dit is lekker!! Snel klaar en de hele familie heeft ervan gesmuld. Dank hiervoor!

    Groet,

    Tineke

  15. Hoi…ziet er heerlijk uit! Die ga ik maken van de week. Even een snel vraagje. De kummel…garneer je daar ook mee? Staat in t recept maar is dat niet naar in je mond omdat het een droog kruid is?

    Gewoon ff checken; -) heb t nog nooit gebruikt

    Bedankt en groetjes
    esther

    1. Ja een klein beetje maar hoor. De zaadjes zijn juist wel lekker om af en toe tegen te komen als smaakje, heb je even iets om op te kauwen. Als je het niks lijkt doe je je het niet natuurlijk 😉 Een handje nootjes of amandeschaafsel is dan ook lekker.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top