rode paprikasoep

Rode paprikasoep: zijdezacht en romig

Wat zou koken saai zijn zonder paprika! Er ligt eigenlijk altijd wel een paprika in de koelkast of ze staan op de boodschappenlijst van mijn heer Hans. Ik hou enorm van die gezonde vruchtgroente. Voor deze mooie rode paprikasoep neem je natuurlijk een mengsel van rode en gele paprika’s. Die zijn heerlijk zoet van smaak en samen met het karwijzaad en crème fraîche levert dat een waanzinnig zijdezacht maar kruidig soepje op. Yum!

Paprika

Paprika? Daar kan ik nooit genoeg van krijgen, het kan me eigenlijk niet schelen in welke kleur of hoedanigheid. Zet mij paprika voor en ik begin spontaan te kwijlen, zelfs nu ik erover schrijf loopt het water me in de mond. *sorry* Of het nu gaat om kleurrijke reepjes bij een dip, of ragfijn en sappig door een salade, gevuld met spinazie en gehakt of die overheerlijke geroosterde paprikasalade… Gelukkig heb ik voor straks nog zo’n kopje rode paprikasoep bewaard. Sommige mensen eten uitsluitend nog groene paprika’s omdat die iets minder koolhydraten bevatten. Ik vind dat zonde. Volgens mij is het echt niet de bedoeling van gezond eten dat je allerlei groenten schrapt uit je menu. Ook niet omdat ze iets meer koolhydraten bevatten. Wij hameren er altijd op om vooral gevarieerd te blijven eten. Want zo voorkom je tekorten of overschotten van bepaalde nuttige stofjes!

Paprikasoep invriezen

Paprika’s in de aanbieding? Aarzel niet, maar koop ze! En dan een lekker grote pan van deze geweldige rode paprikasoep maken. Verstop het in porties in je diepvries, handig om zomaar tevoorschijn te toveren als je eens wat minder tijd hebt om te koken. Heerlijk als lunchsoep, dus neem de rode paprikasoep ook gerust mee naar je werk. Omdat deze soep zo bomvol smaak zit, is het tevens uitermate geschikt als amusesoepje. Persoonlijk zou ik er dan een lekker dikke laag room opscheppen, zodat je een mooie cappuccino krijgt. Sjiek! Als je de soep dan helemaal glad maakt met de staafmixer kun je er een klein rietje insteken, zo feestelijk vind ik dat!

Nog meer lekkere recepten met paprika

rode paprikasoep

rode paprikasoep

rode paprikasoep

Zo maak je deze rode paprikasoep

Laat je het me even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (ook voor foto’s), Twitter, Pinterest en Instagram. Altijd leuk & alvast dank!


rode paprikasoep

Rode paprikasoep: zijdezacht en romig

Rode paprikasoep van rode en gele paprika's. Samen met karwijzaad en crème fraîche levert dat een waanzinnig zijdezacht maar kruidig soepje op. Yum!
5 van 3 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Soep
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: fornuisgerecht, groente
Voorbereiden: 10 min
Koken: 25 min
Totale tijd: 35 min

Koolhydraten - hoeveelheid

6,2 gram koolhydraten per kom
Uit recept: 4 flinke kommen

Ingrediënten

Bereiden

  • Snipper de ui en hak de knoflook. Fruit ui, knoflook samen met chilipoeder, paprikapoeder en kummel in een soeppan met olijfolie 5 minuten op matig vuur.
  • Snijd de bleekselderij in elleboogjes en de paprika's in blokjes. Voeg beide toe aan de pan en laat met het deksel op de pan 5 minuten zachtjes zweten. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Klop de crème fraîche los.
  • Pureer de soep, schep in de kommen en garneer met een lepel crème fraîche, kummel, peterselie en gemalen peper.
  • Gewoon heel erg lekker, ook met een sneetje geroosterd omegabrood!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

39 reacties op “Rode paprikasoep: zijdezacht en romig”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

1.2K Shares
Share593
Pin622
Tweet