rode kool steaks

Rode kool steaks, van Marloes

Deze rode kool steaks, van Marloes hebben even op de digitale plank gelegen. Ze was eind vorig jaar niet te stuiten met haar leuke recepten. Daarom hebben de recepten een beetje verdeeld over de maanden om andere inzenders ook een plaatsje te geven. Marloes stuurt sowieso altijd heerlijke recepten in, logisch want ze is zelf kok. Ook dit heerlijke koolhydraatarme bijgerecht is weer zó leuk, zij probeerde het uit voor de feestdagen. Lekker met wild en puree! Wel even opletten met het snijden van de plakken, want Marloes begon haar mail met de tekst: “Rode kool steaks… lek duim, lek wijsvinger.” Een gewaarschuwd mens… De geroosterde kool bevat trouwens op deze manier bereid 6.55 gram koolhydraten per plak.

Advertentie

Met of zonder knoflook?

Je roostert de plakken kool in de oven, maar leg ze gerust eens -ingepakt- op de winter-barbecue! De eerste keer had Marloes knoflook door de dressing van de rode kool steaks gedaan (te zien op de foto’s) maar zij vindt het zelf lekkerder zonder. Daarom staat het in haar recept als ‘optioneel’. Je snijd plakken uit het midden van een kool. De rest van de kool gebruik je niet maar daar maak je dan bijvoorbeeld gestoofde rode kool van of deze zalige salade! Want het fijne van kool is dat je het lang kunt bewaren!


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

rode kool steaks

Zo maak je rode kool steak

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Rode kool steaks

4.80 van 5 stemmen
rode kool steaks
Door: Marloes
Deze rode kool steaks smaken vooral lekker met een stukje wild of gevogelte en een fijne puree. Of leg ze verpakt in aluminiumfolie ook eens op de barbecue!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten

Voedingswaarde

Per plak à 200 g
kcal 223.35 koolhydraten 6.55 geiwitten 4.3 gvetten 18.6 gvezels 7.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 plakken

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Steaks

Dressing/marinade

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 º C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Snijd van de rode kool 2 mooie plakken van elk 1½-2 centimeter dik. (Maak van de rest gestoofde rode kool of deze zalige salade)
  • Maak een homogene dressing van de olijfolie, Sweet Bee, chilivlokken (optioneel ook knoflook) en zout. Bestrijk hiermee de plakken kool aan beide zijden en leg de plakken op de beklede bakplaat.
  • Bak de rode kool steaks 20-30 minuten tot ze gaar genoeg zijn, maar niet verbrand. Leg er zo nodig een velletje bakpapier over als de kool te donker wordt.
  • Bestrijk de plakken -eenmaal uit de oven- direct met de balsamicoazijn.
  • Deze rode kool steaks smaken heerlijk met een stukje wild of gevogelte en een fijne puree.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmreceptScroll naar boven