Rivierkreeftjes cocktail, fris en knapperig

Aan het eind van het jaar krijg ik vaak een onbedwingbare cocktail aanval. En dan bedoel ik niet zo’n fraai zoet drankje met ijs en een feestelijk parapluutje. Nee, ik ben meer van het hartige, dus ik heb het over bijvoorbeeld een garnalen cocktail in een glaasje met een heerlijke saus erover. Vandaag maakten we deze zalige, goedgevulde, frisse rivierkreeftjes cocktail. Wij aten de rivierkreeftjes cocktail als lunch. Met gesneden rucola, lekker pittig. De rivierkreeftjes heb ik aangevuld met knapperige fijngesneden rauwkost: paprika en bleekselderij. Daarnaast een paar cherrytomaatjes zodat de cocktail wat meer body krijgt.

Rivierkreeftjes cocktail, heerlijk koolhydraatarm!

Zo’n rivierkreeftjes cocktail past perfect in een koolhydraatarme leefstijl met 2,1 gram koolhydraten voor een lunchportie. Deze saus is zonder whisky, maar je zou er een drup drank in kunnen als je dat perse wilt. Die niet te stuiten cocktail aanval is vast een overblijfsel uit mijn jeugd. Zeker weten doe ik het niet meer, maar ik denk dat er met kerst regelmatig een garnalen cocktail vooraf werd gegeten. Ik herinner me vaag dat mijn moeder daar ook iets van grapefruit  doorheen deed. Ik was in elk geval dol op die cocktails, vooral als het ‘zwom’ in de saus!
Als ik een gerecht met een dressing of zo’n saus maak, doe ik slechts een deel van de saus er al bij of doorheen en geef de rest er apart bij. Op die manier kan iedereen precies naar behoefte de saus doseren. Wel zo makkelijk toch?

rivierkreeftjes cocktail

Kijk hier voor andere lunchgerechten.

 

Zo maak je deze rivierkreeftjes cocktail

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Rivierkreeftjes cocktail

door Anna-Karina van Denderen
Een zalige, frisse rivierkreeftjes cocktail! Met gesneden rucola en knapperige fijngesneden groente paprika, bleekselderij en tomaat, zodat de cocktail wat meer body heeft.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 49

5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: snel, vis
Voorbereiden: 10 min
Totale tijd: 10 min

Voedingswaarden

2,1 gram koolhydraten per persoon
Koolhydraten 2.1 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Dressing/saus
Garnering
  • flinke hand rucola - fijngesneden, 0,1 khd
  • plukje kiemgroente - alfalfa, of andere naar keuze

Bereiden

  • Snijd alle groente en de peterselie zoals aangegeven.
  • Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar. Proef en breng naar wens op smaak met meer sambal.
  • Meng de rivierkreeftjes met de gesneden bleekselderij, bosui, paprika, tomaatjes en peterselie. Voeg zoveel saus toe als je wilt en geef de rest er apart bij.
  • Snijd de rucola fijn.
  • Voor een extra feestelijk gerechtje serveer je de cocktail in een mooi glas. Onderin het glas de rucola, dan de aangemaakte cocktail en bovenop als garnering een plukje alfalfa of andere kiemgroenten.
  • Pas eenvoudig de portiegrootte aan, als je het als voorgerecht of amuse wilt serveren.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 492 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties op “Rivierkreeftjes cocktail, fris en knapperig”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like