Rivierkreeftjes cocktail, fris en knapperig 1


Aan het eind van het jaar krijg ik vaak een onbedwingbare cocktail aanval. En dan bedoel ik niet zo’n fraai zoet drankje met ijs en een feestelijk parapluutje. Nee, ik ben meer van het hartige, dus ik heb het over bijvoorbeeld een garnalen cocktail in een glaasje met een heerlijke saus erover. Vandaag maakten we deze zalige, goedgevulde, frisse rivierkreeftjes cocktail. Wij aten de rivierkreeftjes cocktail als lunch. Met gesneden rucola, lekker pittig. De rivierkreeftjes heb ik aangevuld met knapperige fijngesneden rauwkost: paprika en bleekselderij. Daarnaast een paar cherrytomaatjes zodat de cocktail wat meer body krijgt. 

Rivierkreeftjes cocktail, heerlijk koolhydraatarm!

Zo’n rivierkreeftjes cocktail past perfect in een koolhydraatarme leefstijl met 2,1 gram koolhydraten voor een lunchportie. Deze saus is zonder whisky, maar je zou er een drup drank in kunnen als je dat perse wilt. Die niet te stuiten cocktail aanval is vast een overblijfsel uit mijn jeugd. Zeker weten doe ik het niet meer, maar ik denk dat er met kerst regelmatig een garnalen cocktail vooraf werd gegeten. Ik herinner me vaag dat mijn moeder daar ook iets van grapefruit  doorheen deed. Ik was in elk geval dol op die cocktails, vooral als het ‘zwom’ in de saus!

rivierkreeftjes cocktail

Als ik een gerecht met een dressing of zo’n saus maak, doe ik slechts een deel van de saus er al bij of doorheen en geef de rest er apart bij. Op die manier kan iedereen precies naar behoefte de saus doseren. Wel zo makkelijk toch?

Kijk hier voor andere lunchgerechten.

Zo maak je deze rivierkreeftjes cocktail

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Rivierkreeftjes cocktail, fris en knapperig

Door Anna-Karina Geplaatst december 26, 2017

  • Aantal of hoeveelheid: 2 lunch porties
  • Koolhydraten: 2,1 gr khd pp (2 lunch porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten

Een zalige, frisse rivierkreeftjes cocktail! Met gesneden rucola en knapperige fijngesneden groente paprika,bleekselderij en tomaat, zodat de cocktail wat meer body heeft.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd alle groente en peterselie zoals aangegeven.
  2. Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar. Proef en breng naar wens op smaak met meer sambal.
  3. Meng de rivierkreeftjes met de gesneden bleekselderij, bosui, paprika, tomaatjes en peterselie. Voeg zoveel saus toe als je wilt en geef de rest er apart bij.
  4. Snijd de rucola fijn.
  5. Voor een extra feestelijk gerechtje serveer je de cocktail in een mooi glas. Onderin het glas de rucola, dan de aangemaakte cocktail en bovenop als garnering een plukje alfalfa of andere kiemgroenten.
  6. Pas eenvoudig de portiegrootte aan als je het als voorgerecht of amuse wilt serveren.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Rivierkreeftjes cocktail, fris en knapperig