Aan het eind van het jaar krijg ik vaak een onbedwingbare cocktail aanval. En dan bedoel ik niet zo’n fraai zoet drankje met ijs en een feestelijk parapluutje. Nee, ik ben meer van het hartige, dus ik heb het over bijvoorbeeld een garnalen cocktail in een glaasje met een heerlijke saus erover. Vandaag maakten we deze zalige, goedgevulde, frisse rivierkreeftjes cocktail. Wij aten de rivierkreeftjes cocktail als lunch. Met gesneden rucola, lekker pittig. De rivierkreeftjes heb ik aangevuld met knapperige fijngesneden rauwkost: paprika en bleekselderij. Daarnaast een paar cherrytomaatjes zodat de cocktail wat meer body krijgt. Zo’n prachtig glaasje bevat alles bij elkaar slechts 1.95 gram koolhydraten.
Rivierkreeftjes cocktail, heerlijk koolhydraatarm!
Zo’n rivierkreeftjes cocktail past perfect in een koolhydraatarme leefstijl met 2,1 gram koolhydraten voor een lunchportie. Deze saus is zonder whisky, maar je zou er een drup drank in kunnen als je dat perse wilt. Die niet te stuiten cocktail aanval is vast een overblijfsel uit mijn jeugd. Zeker weten doe ik het niet meer, maar ik denk dat er met kerst regelmatig een garnalen cocktail vooraf werd gegeten. Ik herinner me vaag dat mijn moeder daar ook iets van grapefruit doorheen deed. Ik was in elk geval dol op die cocktails, vooral als het ‘zwom’ in de saus!
Als ik een gerecht met een dressing of zo’n saus maak, doe ik slechts een deel van de saus er al bij of doorheen en geef de rest er apart bij. Op die manier kan iedereen precies naar behoefte de saus doseren. Wel zo makkelijk toch?
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je deze rivierkreeftjes cocktail
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Rivierkreeftjes cocktail
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 100 g rivierkreeftjes
- 10 cm bleekselderij, brunoise, heel fijngesneden
- 10 cm bosui, in ringetjes
- 20 g paprika, ong. ⅛
- 3 cherrytomaatje, gehalveerd
- 3 takjes platte peterselie, vers, fijngesneden
Dressing/saus
- 1 el mayonaise
- 2 tl Griekse yoghurt
- 1 tl sambal, minder of meer naar smaak
- 1 tl tomatenketchup
Garnering
- flinke hand rucola, fijngesneden
- plukje kiemgroente, alfalfa, of andere naar keuze
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd alle groente en de peterselie zoals aangegeven.
- Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar. Proef en breng naar wens op smaak met meer sambal.
- Meng de rivierkreeftjes met de gesneden bleekselderij, bosui, paprika, tomaatjes en peterselie. Voeg zoveel saus toe als je wilt en geef de rest er apart bij.
- Snijd de rucola fijn.
- Voor een extra feestelijk gerechtje serveer je de cocktail in een mooi glas. Onderin het glas de rucola, dan de aangemaakte cocktail en bovenop als garnering een plukje alfalfa of andere kiemgroenten.
- Pas eenvoudig de portiegrootte aan, als je het als voorgerecht of amuse wilt serveren.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Wauw, was echt heerlijk!
Ik heb gisteren je website ontdekt. Meteen van alles uitgeprobeerd. Waaronder dit gerecht. Heerlijk geluncht vanmiddag. Zeker voor herhaling vatbaar. Wat een lekker en makkelijk te maken recept. Ik ben enthousiast. Bedankt voor het delen van je recepten.
Wat een verrukkelijk voorgerecht!!