In deze rijk gevulde sperziebonensalade hebben we ansjovis en mosterd in de dressing gedaan. Dat is samen met de feta eigenlijk de enige bron van zout. Verder is de smaak van de salade lekker kruidig gehouden. Neem daarvoor 20 gram kruiden in totaal, wij adviseren een mengsel van peterselie, basilicum en bieslook. Mocht je zelf liever andere kruiden hebben is dat ook helemaal prima! Ik zeg het nog maar eens: deze recepten dienen als inspiratie, het zijn gƩƩn wetten! Wees zelf lekker creatief in de keuken, want niets zo persoonlijk als smaak.
Variatietips & bewaren
Omdat in onze rijk gevulde sperziebonensalade vrijwel alleen harde ingrediƫnten zitten, kun je de basis best een tijdje van tevoren maken. Spoel wel de groente echt even direct koud af om de kleur te behouden. We houden sowieso de dressing en amandelen apart, die doe je er aan tafel pas op. Al met al dus ook een geschikte salade om mee te nemen naar je werk of school.
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
ā„ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je rijk gevulde sperziebonensalade
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Rijk gevulde sperziebonensalade
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediƫnten
- 2 eieren, hard gekookt
- 300 g sperzieboontjes, beetgaar koken
- 50 g doperwten, uit de diepvries
- 150 g koolrabi, rauw, in blokjes
- 20 g verse kruiden, fijn gesneden, wij namen basilicum, peterselie en bieslook
- 20 g amandelschaafsel, geroosterd
Dressing
- 2 stuks ansjovis, fijngewreven
- 15 ml Griekse yoghurt
- 30 ml olijfolie
- 10 ml citroensap
- 10 ml mosterd, of naar smaak
- 1 druppel zoetstof
Klik op de ingrediƫnten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Kook de eieren hard in 8 minuten. Zet in koud water, pel ze en snijdt ze doormidden.
- Kook de boontjes in 8 minuten beetgaar. Voeg in de laatste 2 minuten de bevroren doperwten toe. Spoel onmiddellijk na het koken koud af en laat uitlekken.
- Snijd ondertussen de koolrabi, de verse kruiden en de feta zoals aangegeven. Meng de koolrabiblokjes en gehakte kruiden door de beetgare groente. Rooster het amandelschaafsel in een droog koekenpannetje. Houd dit apart.
Dressing
- Wrijf voor de dressing de ansjovisfilets fijn, meng dit met de overige ingrediƫnten voor de dressing tot een een mooie dressing. Houd de dressing apart.
Serveren
- Stort het boontjes-doperwten-koolrabi-kruidenmengsel op een schaal, schik de gehalveerde eieren erop en verdeel de feta en olijven erover. Doseer zelf de dressing en amandelen naar wens. Eet smakelijk!
Ā© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet