Ricotta taartjes met rood fruit 15

ricotta taartjes met rood fruit

Ik ben nogal van het snoeperige. Ik hou heel erg van koek en taart. Het valt me soms moeilijk als ik op mijn werk in de pauze in de supermarkt ben voor lunchaankopen, om geen suikerbommen te kopen. Gevulde koeken, appelflappen, muffins… De verleiding is groot. Gelukkig kan ik gewoon iets lekkers van thuis meenemen dat koolhydraatarm is en minstens even lekker. Ricotta taartjes met rood fruit zijn makkelijk om te maken, en ze zijn zowel warm als koud niet te versmaden.

Pronken op het werk

Persoonlijk vind ik ze koud eigenlijk het lekkerst! Ik heb altijd het idee dat ik dan meer proef. En ze zijn dan natuurlijk ook het makkelijkst mee te nemen in de lunchbox, in mijn fietstas. Op mijn werk zijn de meeste mensen wel op de hoogte van de koolhydraatarme kookactiviteiten van Anna-Karina en mijzelf. Ook het eerste kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm heeft z’n weg naar verschillende collega’s gevonden. Ze zijn er enthousiast over. De collegae zijn dus altijd benieuwd wat er tevoorschijn komt als ik mijn tas open maak om te laten zien wat we ditmaal bedacht hebben. Leuk, die interesse! Morgen mogen ze dus proeven van deze heerlijke ricotta taartjes met rood fruit. Ik zie de gezichten in gedachten al voor me.

ricotta taartjes met rood fruit

Minder korrelige ricotta taartjes ?

De ricotta zorgt er voor dat er een wat korrelige stroeve structuur ontstaat in de taartjes. Als je daar niet zo van houdt, kun je ook eenzelfde hoeveelheid mascarpone nemen. Mascarpone taartjes! Of als je het wat minder machtig wilt: Griekse yoghurt. De ricotta taartjes kun je ook uitstekend als dessert serveren. Maak het dan extra feestelijk door er één of twee eetlepels Griekse yoghurt naast te serveren, met daarin een tot waaier gesneden aardbei gestoken. Wedden dat je succes hebt?

Ook lekker:

Zo maak je de ricotta taartjes met rood fruit

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Ricotta taartjes met rood fruit

ricotta taartjes met rood fruit

Door Hans van Deelen Geplaatst juli 3, 2018

 • Aantal of hoeveelheid: 6 taartjes
 • Koolhydraten: 4,4 gr khd per taartje (6 taartjes uit recept)
 • Voorbereiding: 15 minuten

De ricotta taartjes kun je ook uitstekend als dessert serveren. Maak het dan extra feestelijk door er één of twee eetlepels Griekse yoghurt naast te serveren, met daarin een tot waaier gesneden aardbei gestoken. Wedden dat je succes hebt?

Ingrediënten

Bereiding

 1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden en zet 6 ingevette ovenvaste ramekins klaar. (inhoud ca. 130-150 ml)
 2. Meng het bakpoeder door het amandelmeel. Voeg de andere ingrediënten - op het fruit en de icing na - er aan toe. Roer tot er een glad beslag ontstaat.
 3. Spatel vervolgens de rode vruchtenmix door het beslag. Ik gebruikte diepvriesfruit gewoon in bevroren toestand. Maar vers fruit kan ook natuurlijk.
 4. Verdeel het beslag over de 6 ingevette ramekins.
 5. Bak de taartjes 25 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn en beginnen te kleuren. Zeker niet te lang bakken. Laat ze buiten de oven 5 minuten rusten. Bestuif ze met wat icing en eet ze zo uit de vorm of los op een bordje.
 6. ricotta taartjes met rood fruitServeertip: één of twee eetlepels Griekse yoghurt en een in 'n waaiertje gesneden aardbei.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet
Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 gedachten over “Ricotta taartjes met rood fruit

 • Janny

  Lekker hoor! Ik heb cottage cheese van de Lidl gebruikt en ze gebakken in glazen schaaltjes van Duralex,20 min. op 170 gr.Wel wat meer koolhydraten 5,35, maar dat zal wel komen omdat ik amandelmeel van Pit&Pit heb.

 • Inez ten Pas

  Ik heb ze vandaag gemaakt in een sileconenvorm met allemaal taartpunten (10) en dat ging ook prima. Heb ze alleen 5 minuten langer laten staan. Smaak is heerlijk, geweldig recept. Bedankt!

 • Hedy

  Welk formaat schaaltjes worden er in dit recept gebruikt. Ik heb er nog geen en omdat mij dit zo’n lekker recept lijkt wil ik ‘het straks gaan maken. Maar dan moet ik eerst even gaan winkelen om de juiste ramekins te kopen 🙂

 • Sietske

  Ik heb ze gisteren gemaakt én gegeten. Ik heb ricotta gebruikt en vond de korrelige en stoeve stuctuur wel meevallen. Ik vond ze heerlijk met een eetl. GY erbij. Omdat ik er alleen van eet heb ik de overige schaaltjes met wat folie er overheen zo in de vriezer gezet. Kan ik er nog een aantal dagen van genieten.
  Groet sietske

 • J

  Ook hier staat de taartjes nú in de oven. Ik ga ze serveren als dessert met een beetje Griekse yoghurt erbij. Ik ben heel benieuwd naar de smaak en de textuur. Helaas heb ik geen kha icing. We gaan dus een beetje smokkelen met poedersuiker. De icing kon ik niet in de natuurwinkel kopen. Die ga ik dus later bestellen op internet. Uiteraard laat ik je weten hoe de taartjes hebben gesmaakt. Dankjewel voor dit leuke en zomerse receptje.

 • Hanny Gijsel

  Hallo Anna-Karina en Hans,
  Het water liep me al in de mond bij het lezen van dit recept.
  Het gevolg is dat ze nú in de oven staan gaar te worden.
  Gewoon om onszelf eens heerlijk te verwennen😄
  Jullie horen nog hoe het ons gesmaakt heeft.
  Groetjes, Hanny Gijsel