ricotta taartjes met rood fruit

Ricotta taartjes met rood fruit

Deze ricotta taartjes met rood fruit zijn makkelijk om te maken, en ze zijn zowel warm als koud niet te versmaden. Ik (Hans) ben nogal van het snoeperige. Ik hou heel erg van koek en taart. Het valt me soms moeilijk om geen suikerbommen te kopen. Gevulde koeken, appelflappen, muffins… De verleiding is groot. Gelukkig kan ik gewoon zelf iets lekkers maken dat koolhydraatarm is en minstens even lekker. De taartjes bevatten 4.2 gram koolhydraten per stuk. Ter vergelijking: zo’n lekkernij uit de winkel, met suiker en tarwemeel, bevat 35-50 gram koolhydraten per stuk. 

Pronken op het werk

Persoonlijk vind ik ze koud eigenlijk het lekkerst! Ik heb altijd het idee dat ik dan meer proef. En ze zijn dan natuurlijk ook het makkelijkst mee te nemen in de lunchbox, in mijn fietstas. Mijn -voormalige- collega’s zijn allemaal wel op de hoogte van de koolhydraatarme kookactiviteiten van Anna-Karina en mijzelf. Ook het eerste kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm heeft z’n weg naar verschillende collega’s gevonden. Ze zijn er enthousiast over en altijd benieuwd wat er tevoorschijn komt als ik mijn tas open maak om te laten zien wat we ditmaal bedacht hebben. Leuk, die interesse! Morgen mogen ze dus proeven van deze heerlijke ricotta taartjes met rood fruit. Ik zie de gezichten in gedachten al voor me.

Minder korrelige ricotta taartjes ?

De ricotta zorgt er voor dat er een wat korrelige stroeve structuur ontstaat in de taartjes. Als je daar niet zo van houdt, kun je ook eenzelfde hoeveelheid mascarpone nemen. Mascarpone taartjes! Of als je het wat minder machtig wilt: Griekse yoghurt. De ricotta taartjes kun je ook uitstekend als dessert serveren. Maak het dan extra feestelijk door er één of twee eetlepels Griekse yoghurt naast te serveren, met daarin een tot waaier gesneden aardbei gestoken. Wedden dat je succes hebt?

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

ricotta taartjes met rood fruit

Zo maak je de ricotta taartjes met rood fruit

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Ricotta taartjes met rood fruit

ricotta taartjes met rood fruit
Door: van Deelen
De ricotta taartjes kun je ook uitstekend als dessert serveren. Maak het dan extra feestelijk door er één of twee eetlepels Griekse yoghurt naast te serveren, met daarin een tot waaier gesneden aardbei gestoken. Wedden dat je succes hebt?
4.84 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min

Ook gebruikt

  • Ovenvaste ramekins 130 – 150 ml

Voedingswaarde

Per taartje
calorieën 281.55 kcalkoolhydraten 4.2 geiwitten 12.3 gvetten 22.73 gvezels 4.73 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 taartjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en zet 6 ingevette ovenvaste ramekins klaar (inhoud ca. 130 – 150 ml).
  • Meng het bakpoeder door het amandelmeel. Voeg de andere ingrediënten – op het fruit en de icing na – er aan toe. Roer tot er een glad beslag ontstaat.
  • Spatel vervolgens de rode vruchtenmix door het beslag. Ik gebruikte diepvriesfruit gewoon in bevroren toestand. Maar vers fruit kan ook natuurlijk.
  • Verdeel het beslag over de 6 ingevette ramekins.
  • Bak de taartjes 25 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn en beginnen te kleuren. Zeker niet te lang bakken. Laat ze buiten de oven 5 minuten rusten. Bestuif ze met wat icing en eet ze zo uit de vorm of los op een bordje.
  • Serveertip: één of twee eetlepels Griekse yoghurt en een in 'n waaiertje gesneden aardbei.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

31 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top