ricotta taartjes met rood fruit

Ricotta taartjes met rood fruit

Deze ricotta taartjes met rood fruit zijn makkelijk om te maken, en ze zijn zowel warm als koud niet te versmaden. Ik (Hans) ben nogal van het snoeperige. Ik hou heel erg van koek en taart. Het valt me soms moeilijk om geen suikerbommen te kopen. Gevulde koeken, appelflappen, muffins… De verleiding is groot. Gelukkig kan ik gewoon zelf iets lekkers maken dat koolhydraatarm is en minstens even lekker. De taartjes bevatten 4.2 gram koolhydraten per stuk. Ter vergelijking: zo’n lekkernij uit de winkel, met suiker en tarwemeel, bevat 35-50 gram koolhydraten per stuk. 

Advertentie

Pronken op het werk

Persoonlijk vind ik ze koud eigenlijk het lekkerst! Ik heb altijd het idee dat ik dan meer proef. En ze zijn dan natuurlijk ook het makkelijkst mee te nemen in de lunchbox, in mijn fietstas. Mijn -voormalige- collega’s zijn allemaal wel op de hoogte van de koolhydraatarme kookactiviteiten van Anna-Karina en mijzelf. Ook het eerste kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm heeft z’n weg naar verschillende collega’s gevonden. Ze zijn er enthousiast over en altijd benieuwd wat er tevoorschijn komt als ik mijn tas open maak om te laten zien wat we ditmaal bedacht hebben. Leuk, die interesse! Morgen mogen ze dus proeven van deze heerlijke ricotta taartjes met rood fruit. Ik zie de gezichten in gedachten al voor me.

Minder korrelige ricotta taartjes ?

De ricotta zorgt er voor dat er een wat korrelige stroeve structuur ontstaat in de taartjes. Als je daar niet zo van houdt, kun je ook eenzelfde hoeveelheid mascarpone nemen. Mascarpone taartjes! Of als je het wat minder machtig wilt: Griekse yoghurt. De ricotta taartjes kun je ook uitstekend als dessert serveren. Maak het dan extra feestelijk door er één of twee eetlepels Griekse yoghurt naast te serveren, met daarin een tot waaier gesneden aardbei gestoken. Wedden dat je succes hebt?


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

ricotta taartjes met rood fruit

Zo maak je de ricotta taartjes met rood fruit

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


ricotta taartjes met rood fruit

Ricotta taartjes met rood fruit

De ricotta taartjes kun je ook uitstekend als dessert serveren. Maak het dan extra feestelijk door er één of twee eetlepels Griekse yoghurt naast te serveren, met daarin een tot waaier gesneden aardbei gestoken. Wedden dat je succes hebt?
4.86 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ook gebruikt

 • Ovenvaste ramekins 130 – 150 ml

Voedingswaarde

Per taartje
kcal 281.55 koolhydraten 4.2 geiwitten 12.3 gvetten 22.73 gvezels 4.73 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 taartjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en zet 6 ingevette ovenvaste ramekins klaar (inhoud ca. 130 – 150 ml).
 • Meng het bakpoeder door het amandelmeel. Voeg de andere ingrediënten – op het fruit en de icing na – er aan toe. Roer tot er een glad beslag ontstaat.
 • Spatel vervolgens de rode vruchtenmix door het beslag. Ik gebruikte diepvriesfruit gewoon in bevroren toestand. Maar vers fruit kan ook natuurlijk.
 • Verdeel het beslag over de 6 ingevette ramekins.
 • Bak de taartjes 25 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn en beginnen te kleuren. Zeker niet te lang bakken. Laat ze buiten de oven 5 minuten rusten. Bestuif ze met wat icing en eet ze zo uit de vorm of los op een bordje.
 • Serveertip: één of twee eetlepels Griekse yoghurt en een in 'n waaiertje gesneden aardbei.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


31 gedachten over “Ricotta taartjes met rood fruit”

 1. Lieve HAK, meteen gebruik gemaakt van de kortingsactie. Wat een leuk initiatief, ze worden vast ‘platgemaild’ met bestellingen.
  Liefs van ons.

 2. Heerlijk, vandaag voor het eerst gemaakt, makkelijk recept en in plaats van bosvruchten had ik 150 (bevroren) aardbeien gebruikt die ik eerst in stukjes had gehakt. Dit recept is zeker een blijvertje (ga het misschien ook nog met yoghurt of mascarpone uitproberen).

 3. Dit taartje heeft niet mijn voorkeur, volgende keer probeer ik het met yoghurt of mascarpone kijken hoe dan de smaak/ structuur is.

 4. Onze bessenstruik geeft dit jaar enorm veel blauwe bessen, dus was ik gaan zoeken wat ik er behalve door de yoghurt (ook heel lekker) nog meer mee kon maken. Ik heb gisteren zowel jullie clafoutis als deze taartjes gemaakt. In twee woorden SUPER LEKKER echt voor herhaling vatbaar. Het enige dat ik nog wil toevoegen is dat de baktijd waarschijnlijk door mijn ramekins 15 minuten langer was, heb net als met een cake bakken geprikt tot de satéprikker er droog uit kwam.

 5. ik heb net van het beslag ook een paar koekjes gebakken ook lekker!!
  op een bakplaat met bakpapier heb ik met een lepel bergjes beslag gedaan (loopt wel uit) dus niet te veel doen en die even zo’n 6,7 min. gebakken maar erg lekker!!!

 6. heb de ricotta taartjes al vaker gemaakt wel met mascarpone vind ik lekkerder en doe ze na t bakken altijd in de diepvries ik gebruik wel een muffinvorm vind ik prima gaan
  ze zijn heerlijk

 7. Deze ricottataartjes zijn echt heel lekker.
  Hoe bewaar je ze?
  En heb je al eens geprobeerd om ze in te vriezen?

 8. Hanny Gijsel

  Hallo Hans en Anna-Karina,
  Nog even een vraagje over jullie overheerlijke rocotta taartjes die ik al een aantal keren gemaakt heb. Waar ik iedere keer over twijfel is het gebruik van de 30 gram roomboter. Moet die nu in het beslag óf staat die erbij voor het invetten van de Want ondanks het invetten plakt de onderkant bijna altijd vast aan de vorm. Ik heb de roomboter dus door het beslag gedaan. Misschien helemaal fout???

  1. Nee inderdaad gaat de boter in het beslag. Het vastplakken aan de vorm kan met verschillende zaken te maken hebben. Nooit schuursponsjes gebruiken. Ook niet in de afwasmachine. Ik vind een siliconen inzetvormpje ook altijd fijn om te gebruiken. Ik heb nu de tekst iets aangepast zodat het wat duidelijker is. Je eet de taartjes trouwens ook prima zo uit de vorm. Dan hoef je ze helemaal niet te ‘lossen’.

   1. Hanny Gijsel

    Super. Hier kan ik wat mee. Dank je wel.
    Net weer spullen gehaald en ga ze nu (alwéér) maken.
    Morgen bezoek van iemand die ook khd arm eet.

 9. Ik heb de taartjes dit weekend gemaakt. Ze waren heel lekker maar vrij vochtig binnenin.
  Komt dit door het diepvriesfruit?

  1. Beste JCH,
   Ik denk dat het moet lukken. Zelf ben ik fan van vers, tip: langzaam ontdooien (in de koelkast), zo behoudt je het best de kwaliteit. Al zal in de diepvries altijd achteruit gaan.

   1. Ik heb het gedaan. En ik warm ze even lichtjes op nadat ze ontdooid zijn. Smaakt prima!
    Heerlijk recept weer.

 10. Lekker hoor! Ik heb cottage cheese van de Lidl gebruikt en ze gebakken in glazen schaaltjes van Duralex,20 min. op 170 gr.Wel wat meer koolhydraten 5,35, maar dat zal wel komen omdat ik amandelmeel van Pit&Pit heb.

 11. Inez ten Pas

  Ik heb ze vandaag gemaakt in een sileconenvorm met allemaal taartpunten (10) en dat ging ook prima. Heb ze alleen 5 minuten langer laten staan. Smaak is heerlijk, geweldig recept. Bedankt!

 12. Welk formaat schaaltjes worden er in dit recept gebruikt. Ik heb er nog geen en omdat mij dit zo’n lekker recept lijkt wil ik ‘het straks gaan maken. Maar dan moet ik eerst even gaan winkelen om de juiste ramekins te kopen 🙂

 13. Ik heb ze gisteren gemaakt én gegeten. Ik heb ricotta gebruikt en vond de korrelige en stoeve stuctuur wel meevallen. Ik vond ze heerlijk met een eetl. GY erbij. Omdat ik er alleen van eet heb ik de overige schaaltjes met wat folie er overheen zo in de vriezer gezet. Kan ik er nog een aantal dagen van genieten.
  Groet sietske

 14. Ook hier staat de taartjes nú in de oven. Ik ga ze serveren als dessert met een beetje Griekse yoghurt erbij. Ik ben heel benieuwd naar de smaak en de textuur. Helaas heb ik geen kha icing. We gaan dus een beetje smokkelen met poedersuiker. De icing kon ik niet in de natuurwinkel kopen. Die ga ik dus later bestellen op internet. Uiteraard laat ik je weten hoe de taartjes hebben gesmaakt. Dankjewel voor dit leuke en zomerse receptje.

 15. Hanny Gijsel

  Hallo Anna-Karina en Hans,
  Het water liep me al in de mond bij het lezen van dit recept.
  Het gevolg is dat ze nú in de oven staan gaar te worden.
  Gewoon om onszelf eens heerlijk te verwennen?
  Jullie horen nog hoe het ons gesmaakt heeft.
  Groetjes, Hanny Gijsel

  1. Hanny Gijsel

   In één woord VERRUKKELIJK!
   Ik had kokosmelk in een pakje van 150 ml. Dus precies genoeg voor 3 porties.
   Nu dus heerlijk een aantal in de diepvries!!
   Jullie zijn geweldig!!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven