Eigenlijk had mijn heer Hans ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes moeten maken, hij is namelijk mister snoepkont in ons huishouden. Maar eerlijk toegegeven: ik hou heel erg van toetjes met verschillende laagjes in een glas. Valt het erg op? Ik vind dat knutselen met eten gewoon lollig. Met niks iets maken, dat is mijn tweede natuur geworden. En als je dan die heerlijke suikervrije bitterkoekjes hebt gemaakt, dan hoop ik dat je net als wij er minstens twee over hebt gehouden. Zo’n heerlijk nagerecht bevat 5.85 gram koolhydraten per stuk.
Vooruitzien
We plannen recepten vaak lang vooraf en en combineren dan graag wat dingen. Dat moet ook echt wel want we hebben onze handen vol aan alles wat er zoals bij zo’n website komt kijken. Vaak maken we dus ook wat meer van iets. In dit geval hield ik met een vooruitziende blik die twee bitterkoekjes stiekem al achter. Met de bedoeling om ze als bodem te gebruiken in deze overheerlijke ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes. Sterker nog: er liggen er momenteel nóg een paar in de diepvries. Die gaan we over een tijdje weer eens gebruiken. Lijkt me namelijk ook heel leuk met een bolletje ijs ofzo…
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je Ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 15 g pistachenoten, (grof gehakt)
- 2 bitterkoekjes, < klik
- 100 g ricotta,
- 100 g kwark,
- zoetstof, 0 khd kneepje Sweet Bee honing
- 75 g frambozen,
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Hak de pistachenoten grof, rooster ze in een droge koekenpan en zet apart.
- Neem twee leuke glaasjes en verkruimel in elk glas een homemade suikervrij bitterkoekje. Klik voor recept.
- Meng de ricotta met kwark en zoetstof en verdeel dat over de glaasjes.
- Houd een paar frambozen apart om te garneren en prak de rest fijn met een vork. Verdeel dat over de ricotta-kwark. Zet koel weg tot gebruik.
- Garneer vlak voor het serveren met de achtergehouden frambozen en geroosterde pistachenoten.
- Smul ze van je heerlijke ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: