Ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

Eigenlijk had mijn heer Hans ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes moeten maken, hij is namelijk mister snoepkont in ons huishouden. Maar eerlijk toegegeven: ik hou heel erg van toetjes met verschillende laagjes in een glas. Valt het erg op? Ik vind dat knutselen met eten gewoon lollig. Met niks iets maken, dat is mijn tweede natuur geworden. En als je dan die heerlijke suikervrije bitterkoekjes hebt gemaakt, dan hoop ik dat je net als wij er minstens twee over hebt gehouden.

Vooruitzien

We leren steeds beter plannen, qua recepten. Dat moet ook echt wel want we hebben onze handen vol aan alles wat er zoals bij komt kijken. En voorlopig heeft Hans nog een driedaagse werkweek in Amsterdam. In dit geval hield ik met een vooruitziende blik die twee bitterkoekjes stiekem al achter. Schuldig, ik deed het met voorbedachte rade! Met de bedoeling om ze als bodem te gebruiken in deze overheerlijke ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes. Sterker nog: er liggen er momenteel nóg een paar in de diepvries. Die gaan we over een tijdje weer eens gebruiken. Lijkt me namelijk ook heel leuk met een bolletje ijs ofzo…

ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

♥ Ook lekker:

Zo maak je Ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

Ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

Door: Anna-Karina van Denderen
Superlekker koolhydraatarm nagerecht. Deze ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes is makkelijk en snel gemaakt. Lekker romig en fris, een prima afsluiter van een gezellige maaltijd!
5 van 4 stemmen

Voedingswaarde

6,2 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 6.2 g
Gang Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken Europees
Trefwoord knutselen in de keuken
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Hak de pistachenoten grof, rooster ze in een droge koekenpan en zet apart.
  • Neem twee leuke glaasjes en verkruimel in elk glas een homemade suikervrij bitterkoekje. Klik voor recept.
  • Meng de ricotta met kwark en zoetstof en verdeel dat over de glaasjes.
  • Houd een paar frambozen apart om te garneren en prak de rest fijn met een vork. Verdeel dat over de ricotta-kwark. Zet koel weg tot gebruik.
  • Garneer vlak voor het serveren met de achtergehouden frambozen en geroosterde pistachenoten.
  • Smul ze van je heerlijke ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Laura
Laura
4 dagen geleden

zou ik de ricotta kunnen vervangen door roomkaas
of door kokosmelk die twee heb ik namelijk in huis
alvast dankjewel voor het antwoord

Miranda
Miranda
8 maanden geleden

Lees nu pas dat je de bitterkoekjes eerst zelf moet maken…. vond het al zo gek…. koolhydraatarm met bitterkoekjes🙁

Hennie
Hennie
9 maanden geleden

5 sterren
Oh wat een heerlijk toetje was dit. Een hele goede smaakcombinatie. Ik heb er nog een beetje slagroom bovenop gedaan. Maar zonder is het ook heerlijk.
Bedankt voor het uitvinden van zoveel lekkers.

Hennie
Hennie
9 maanden geleden

Dankjewel voor het advies voor zoete aardappel. Ik laat het wel in de winkel liggen.
Sinds ik met het koolhydraatarm ben begonnen, heb ik een tinteling voor op de tong, is dit normaal?
Ik heb het boek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm.
Waar kan ik mijn vorige reactie terug vinden?
Vandaag slawraps gegeten. Hierbij geen bloemkoolkaassnacks, die staat op je blog. Hoe kom ik daar?

Hennie
Hennie
9 maanden geleden

De potobello met paksoi en zalm is een ware traktatie, al een paar keer gegeten. Vandaag de ricotta kwark frambozen als toetje gehad, zoveel door elkaar met een heerlijk resultaat.
De bitterkoekjes gebakken! Echt lekker. Die ga ik vaker maken. Goede Pasen gewenst! 🐣