ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

Ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

Eigenlijk had mijn heer Hans ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes moeten maken, hij is namelijk mister snoepkont in ons huishouden. Maar eerlijk toegegeven: ik hou heel erg van toetjes met verschillende laagjes in een glas. Valt het erg op? Ik vind dat knutselen met eten gewoon lollig. Met niks iets maken, dat is mijn tweede natuur geworden. En als je dan die heerlijke suikervrije bitterkoekjes hebt gemaakt, dan hoop ik dat je net als wij er minstens twee over hebt gehouden. Zo’n heerlijk nagerecht bevat 5.85 gram koolhydraten per stuk.

Advertentie

Vooruitzien

We plannen recepten vaak lang vooraf en en combineren dan graag wat dingen. Dat moet ook echt wel want we hebben onze handen vol aan alles wat er zoals bij zo’n website komt kijken. Vaak maken we dus ook wat meer van iets. In dit geval hield ik met een vooruitziende blik die twee bitterkoekjes stiekem al achter. Met de bedoeling om ze als bodem te gebruiken in deze overheerlijke ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes. Sterker nog: er liggen er momenteel nóg een paar in de diepvries. Die gaan we over een tijdje weer eens gebruiken. Lijkt me namelijk ook heel leuk met een bolletje ijs ofzo…


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel.
(Gewoon Koolhydraatarm is ook nog te koop, bij Libris,  Bol.com of Bruna en in België via de Standaard Boekhandels, de andere twee niet.)

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50

Beperkte voorraad

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

Zo maak je Ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

Ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

Superlekker koolhydraatarm nagerecht. Deze ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes is makkelijk en snel gemaakt. Lekker romig en fris, een prima afsluiter van een gezellige maaltijd!
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 267.4 koolhydraten 5.85 geiwitten 13.7 gvetten 19.85 gvezels 4.15 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Hak de pistachenoten grof, rooster ze in een droge koekenpan en zet apart.
  • Neem twee leuke glaasjes en verkruimel in elk glas een homemade suikervrij bitterkoekje. Klik voor recept.
  • Meng de ricotta met kwark en zoetstof en verdeel dat over de glaasjes.
  • Houd een paar frambozen apart om te garneren en prak de rest fijn met een vork. Verdeel dat over de ricotta-kwark. Zet koel weg tot gebruik.
  • Garneer vlak voor het serveren met de achtergehouden frambozen en geroosterde pistachenoten.
  • Smul ze van je heerlijke ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



9 gedachten over “Ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes”

  1. zou ik de ricotta kunnen vervangen door roomkaas
    of door kokosmelk die twee heb ik namelijk in huis
    alvast dankjewel voor het antwoord

  2. Lees nu pas dat je de bitterkoekjes eerst zelf moet maken…. vond het al zo gek…. koolhydraatarm met bitterkoekjes🙁

    1. Uiteraard, wij publiceren koolhydraatarme recepten. Als wij het over brood, koek etc hebben betekent dat altijd koolhydraatarm brood en koek. Als je op de ingrediënten klikt en de teksten en recepten leest dan beschrijven dat altijd.

  3. 5 sterren
    Oh wat een heerlijk toetje was dit. Een hele goede smaakcombinatie. Ik heb er nog een beetje slagroom bovenop gedaan. Maar zonder is het ook heerlijk.
    Bedankt voor het uitvinden van zoveel lekkers.

  4. Dankjewel voor het advies voor zoete aardappel. Ik laat het wel in de winkel liggen.
    Sinds ik met het koolhydraatarm ben begonnen, heb ik een tinteling voor op de tong, is dit normaal?
    Ik heb het boek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm.
    Waar kan ik mijn vorige reactie terug vinden?
    Vandaag slawraps gegeten. Hierbij geen bloemkoolkaassnacks, die staat op je blog. Hoe kom ik daar?

      1. De potobello met paksoi en zalm is een ware traktatie, al een paar keer gegeten. Vandaag de ricotta kwark frambozen als toetje gehad, zoveel door elkaar met een heerlijk resultaat.
        De bitterkoekjes gebakken! Echt lekker. Die ga ik vaker maken. Goede Pasen gewenst! 🐣

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven