Ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

Eigenlijk had mijn heer Hans ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes moeten maken, hij is namelijk mister snoepkont in ons huishouden. Maar eerlijk toegegeven: ik hou heel erg van toetjes met verschillende laagjes in een glas. Valt het erg op? Ik vind dat knutselen met eten gewoon lollig. Met niks iets maken, dat is mijn tweede natuur geworden. En als je dan die heerlijke suikervrije bitterkoekjes hebt gemaakt, dan hoop ik dat je net als wij er minstens twee over hebt gehouden. Zo’n heerlijk nagerecht bevat 5.85 gram koolhydraten per stuk.

Vooruitzien

We plannen recepten vaak lang vooraf en en combineren dan graag wat dingen. Dat moet ook echt wel want we hebben onze handen vol aan alles wat er zoals bij zo’n website komt kijken. Vaak maken we dus ook wat meer van iets. In dit geval hield ik met een vooruitziende blik die twee bitterkoekjes stiekem al achter. Met de bedoeling om ze als bodem te gebruiken in deze overheerlijke ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes. Sterker nog: er liggen er momenteel nóg een paar in de diepvries. Die gaan we over een tijdje weer eens gebruiken. Lijkt me namelijk ook heel leuk met een bolletje ijs ofzo…


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

Zo maak je Ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes
Door: Anna-Karina van Denderen
Superlekker koolhydraatarm nagerecht. Deze ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes is makkelijk en snel gemaakt. Lekker romig en fris, een prima afsluiter van een gezellige maaltijd!
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 267.4 kcalkoolhydraten 5.85 geiwitten 13.7 gvetten 19.85 gvezels 4.15 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Hak de pistachenoten grof, rooster ze in een droge koekenpan en zet apart.
  • Neem twee leuke glaasjes en verkruimel in elk glas een homemade suikervrij bitterkoekje. Klik voor recept.
  • Meng de ricotta met kwark en zoetstof en verdeel dat over de glaasjes.
  • Houd een paar frambozen apart om te garneren en prak de rest fijn met een vork. Verdeel dat over de ricotta-kwark. Zet koel weg tot gebruik.
  • Garneer vlak voor het serveren met de achtergehouden frambozen en geroosterde pistachenoten.
  • Smul ze van je heerlijke ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties