ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

Ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

Eigenlijk had mijn heer Hans ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes moeten maken, hij is namelijk mister snoepkont in ons huishouden. Maar eerlijk toegegeven: ik hou heel erg van toetjes met verschillende laagjes in een glas. Valt het erg op? Ik vind dat knutselen met eten gewoon lollig. Met niks iets maken, dat is mijn tweede natuur geworden. En als je dan die heerlijke suikervrije bitterkoekjes hebt gemaakt, dan hoop ik dat je net als wij er minstens twee over hebt gehouden.

Vooruitzien

We leren steeds beter plannen, qua recepten. Dat moet ook echt wel want we hebben onze handen vol aan alles wat er zoals bij komt kijken. En voorlopig heeft Hans nog een driedaagse werkweek in Amsterdam. In dit geval hield ik met een vooruitziende blik die twee bitterkoekjes stiekem al achter. Schuldig, ik deed het met voorbedachte rade! Met de bedoeling om ze als bodem te gebruiken in deze overheerlijke ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes. Sterker nog: er liggen er momenteel nóg een paar in de diepvries. Die gaan we over een tijdje weer eens gebruiken. Lijkt me namelijk ook heel leuk met een bolletje ijs ofzo…

ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

Ook lekker:

Zo maak je Ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!

ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

Ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes

door Anna-Karina van Denderen
Superlekker koolhydraatarm nagerecht. Deze ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes is makkelijk en snel gemaakt. Lekker romig en fris, een prima afsluiter van een gezellige maaltijd!
5 van 4 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: knutselen in de keuken
Voorbereiden: 10 min
Totale tijd: 10 min

Voedingswaarden

6,2 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 6.2 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Hak de pistachenoten grof, rooster ze in een droge koekenpan en zet apart.
  • Neem twee leuke glaasjes en verkruimel in elk glas een homemade suikervrij bitterkoekje. Klik voor recept.
  • Meng de ricotta met kwark en zoetstof en verdeel dat over de glaasjes.
  • Houd een paar frambozen apart om te garneren en prak de rest fijn met een vork. Verdeel dat over de ricotta-kwark. Zet koel weg tot gebruik.
  • Garneer vlak voor het serveren met de achtergehouden frambozen en geroosterde pistachenoten.
  • Smul ze van je heerlijke ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 175 keer, 3 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties op “Ricotta-kwark met frambozen en bitterkoekjes”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like