Zo’n rettich is een heel fors ding hoor! Toen er vorige week een klein stukje in de veldsla was verdwenen hadden we nog ruim voldoende over om er nog meer lekkers mee te maken. Omdat ik niet kon kiezen en de rettich enorm was heb ik er een dubbele rettichsalade van gemaakt. Het eerste recept is een zeer fotogenieke stralend witte en super snelle rettichsalade met yoghurt-mosterddressing. Het tweede recept is een zalig zoete rettichsalade met komkommer en wortel.
Voedingswaarden rettichsalade per portie
- Recept 1 hieronder bevat calorieën 43.15 kcal ⋆ koolhydraten 4.25 g ⋆ eiwitten 1.6 g ⋆ vetten 1.95 g ⋆ vezels 2.05 g
- Recept 2 hieronder bevat calorieën 86.45 kcal ⋆ koolhydraten 7 g ⋆ eiwitten 1.85 g ⋆ vetten 4.2 g ⋆ vezels 3.45 g
Lekker oosters
Beide salades smaken subliem bij wat oosters getinte (vis- of vlees)gerechten of wokschotels. Bijvoorbeeld bij deze teriyaki van zalm. Vispakketjes of marineer een stukje tonijn met sojasaus en bestrooi met sesamzaad en dan kort bakken, ook heerlijk! Misschien eet je liever vlees of kip? Dat kan natuurlijk ook uitstekend. Of je eet het als lunchsalade. De witte rettich salade is echt super snel klaar. Je slingert de rettich door een Spirelli (ik gebruikte de GEFU-XL), je maakt de dressing en klaar ben je! De rettichsalade met komkommer en wortel heeft net wat meer snijwerk. Ook kun je de salades uitstekend van te voren maken, het zal de smaak zeker ten goede komen!
Rettich?
Rettich of rammenas is een witte, langwerpige wortel en is familie van de radijs. De zwarte winterrammenas, erg scherp van smaak, is vrijwel verdrongen door de wat frissere witte zomervariant, de rettich. De rettich heeft dan ook die vergelijkbare pittige smaak (iets milder). Bij aankoop moet de rettich hard en stevig aanvoelen. Een goede rettich heeft een fantastische crunchy bite en is super sappig. Vandaar dat we ‘m eerst eens gebruiken voor deze dubbele rettichsalade (altijd wel even schillen). Ook is deze peen in reepjes gesneden, bijzonder geschikt is om mee te dippen. Niet alleen rauw eten, want de rettich is in wokschotels of gestoofd ook verrukkelijk! Rettich bevat 3 gram koolhydraten per 100 gram.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je 2 x heerlijke rettichsalade
Recept 1
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Rettichsalade met yoghurt-mosterddressing
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 225 g rettich
- 2 el Griekse yoghurt
- kneepje limoensap
- peper en zout
- mosterd, naar smaak
- handje platte peterselie, vers
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Schil de rettich en spiraliseer in een daarvoor bedoeld apparaat.
- Klop de yoghurt met een kneep limoensap. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de rettich.
- Proef en voeg zoveel mosterd toe als je zelf lekker vindt. Dat is nogal persoonlijk en de smaak zal ook moeten afhangen van wat je erbij eet. Lekker pittig als je het als lunchsalade eet, wat milder als je het serveert bij teriyaki, stel ik voor.
- Bestrooi vlak voor het serveren met gehakte verse peterselie.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Recept 2
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Rettichsalade met komkommer en wortel
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Schil de rettich en snijd in dunne frietjes. Halveer de komkommer, schraap de pitjes eruit en snijd in stukjes. Schil de wortel en schaaf in heel dunne plakjes. Snijd de bosui in schuine ringen. Meng dit allemaal door elkaar.
Dressing
- Klop voor de dressing de sesamolie met het limoensap, een scheutje sojasaus, peper en gember. Proef en breng op smaak met een drupje zoetstof. Meng de dressing door de groente, proef nog even.
- Bestrooi vlak voor het serveren met gehakte verse dille.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
2 gedachten over “Rettichsalade dubbelrecept, lekker fris en knapperig”
Reacties zijn gesloten.
Rettichsalade nr 2 gemaakt. Was heel erg lekker. Volgende keer rettichsalade nr 1; rettich genoeg over! ;-))
Ja Anita, het zijn echt mega grote dingen!