Rettichsalade dubbelrecept, lekker fris en knapperig

rettichsalade

Zo’n rettich is een heel fors ding hoor! Toen er vorige week een klein stukje in de veldsla was verdwenen hadden we nog ruim voldoende over om er nog meer lekkers mee te maken. Omdat ik niet kon kiezen en de rettich enorm was heb ik er een dubbele rettichsalade van gemaakt. Het eerste recept is een zeer fotogenieke stralend witte en super snelle rettichsalade met yoghurt-mosterddressing. Het tweede recept is een zalig zoete rettichsalade met komkommer en wortel.

Voedingswaarden rettichsalade per portie

  • Recept 1 hieronder bevat calorieën 43.15 kcal ⋆ koolhydraten 4.25 g ⋆ eiwitten 1.6 g ⋆ vetten 1.95 g ⋆ vezels 2.05 g
  • Recept 2 hieronder bevat calorieën 86.45 kcal ⋆ koolhydraten 7 g ⋆ eiwitten 1.85 g ⋆ vetten 4.2 g ⋆ vezels 3.45 g

Lekker oosters

Beide salades smaken subliem bij wat oosters getinte (vis- of vlees)gerechten of wokschotels. Bijvoorbeeld bij deze teriyaki van zalm. Vispakketjes of marineer een stukje tonijn met sojasaus en bestrooi met sesamzaad en dan kort bakken, ook heerlijk! Misschien eet je liever vlees of kip? Dat kan natuurlijk ook uitstekend. Of je eet het als lunchsalade. De witte rettich salade is echt super snel klaar. Je slingert de rettich door een Spirelli (ik gebruikte de GEFU-XL), je maakt de dressing en klaar ben je! De rettichsalade met komkommer en wortel heeft net wat meer snijwerk.  Ook kun je de salades uitstekend van te voren maken, het zal de smaak zeker ten goede komen!

Rettich?

rettich

Rettich of rammenas is een witte, langwerpige wortel en is familie van de radijs. De zwarte winterrammenas, erg scherp van smaak, is vrijwel verdrongen door de wat frissere witte zomervariant, de rettich. De rettich heeft dan ook die vergelijkbare pittige smaak (iets milder). Bij aankoop moet de rettich hard en stevig aanvoelen. Een goede rettich heeft een fantastische crunchy bite en is super sappig. Vandaar dat we ‘m eerst eens gebruiken voor deze dubbele rettichsalade (altijd wel even schillen). Ook is deze peen in reepjes gesneden, bijzonder geschikt is om mee te dippen. Niet alleen rauw eten, want de rettich is in wokschotels of gestoofd ook verrukkelijk! Rettich bevat 3 gram koolhydraten per 100 gram. 

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

rettichsalade

Zo maak je 2 x heerlijke rettichsalade

We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.


Recept 1

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Rettichsalade met yoghurt-mosterddressing

rettichsalade
Door: Anna-Karina van Denderen
Rettichsalade smaakt subliem bij wat oosters getinte (vis- of vlees)gerechten. Bijvoorbeeld bij de teriyaki van zalm of de Oosterse vispakketjes. Misschien eet je liever vlees of kip? Dat kan natuurlijk ook uitstekend.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Totale tijd 5 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 43.15 koolhydraten 4.25 geiwitten 1.6 gvetten 1.95 gvezels 2.05 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Schil de rettich en spiraliseer in een daarvoor bedoeld apparaat.
  • Klop de yoghurt met een kneep limoensap. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de rettich.
  • Proef en voeg zoveel mosterd toe als je zelf lekker vindt. Dat is nogal persoonlijk en de smaak zal ook moeten afhangen van wat je erbij eet. Lekker pittig als je het als lunchsalade eet, wat milder als je het serveert bij teriyaki, stel ik voor.
  • Bestrooi vlak voor het serveren met gehakte verse peterselie.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Recept 2

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Rettichsalade met komkommer en wortel

rettichsalade
Door: Anna-Karina van Denderen
Rettichsalade smaakt subliem bij wat oosters getinte (vis- of vlees)gerechten. Bijvoorbeeld bij de teriyaki van zalm of de Oosterse vispakketjes. Misschien eet je liever vlees of kip? Dat kan natuurlijk ook uitstekend.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 86.45 koolhydraten 7 geiwitten 1.85 gvetten 4.2 gvezels 3.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing

Garneren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Schil de rettich en snijd in dunne frietjes. Halveer de komkommer, schraap de pitjes eruit en snijd in stukjes. Schil de wortel en schaaf in heel dunne plakjes. Snijd de bosui in schuine ringen. Meng dit allemaal door elkaar.

Dressing

  • Klop voor de dressing de sesamolie met het limoensap, een scheutje sojasaus, peper en gember. Proef en breng op smaak met een drupje zoetstof. Meng de dressing door de groente, proef nog even.
  • Bestrooi vlak voor het serveren met gehakte verse dille.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top