Rettichsalade dubbelrecept, lekker fris en knapperig 2

rettichsalade

Zo’n rettich is een heel fors ding hoor! Toen er vorige week een klein stukje in de veldsla was verdwenen hadden we nog ruim voldoende over om er nog meer lekkers mee te maken. Omdat ik niet kon kiezen en de rettich enorm was heb ik er een dubbele rettichsalade van gemaakt. Het eerste recept is een zeer fotogenieke stralend witte en super snelle rettichsalade met yoghurt-mosterddressing. Het tweede recept is een zalig zoete rettichsalade met komkommer en wortel.

Lekker oosters

Beide salades smaken subliem bij wat oosters getinte (vis- of vlees)gerechten of wokschotels. Bijvoorbeeld bij deze teriyaki van zalm. Vispakketjes of marineer een stukje tonijn met sojasaus en bestrooi met sesamzaad en dan kort bakken, ook heerlijk! Misschien eet je liever vlees of kip? Dat kan natuurlijk ook uitstekend. Of je eet het als lunchsalade. De witte rettich salade is echt super snel klaar. Je slingert de rettich door een spiralizer (ik gebruikte de GEFU-XL), je maakt de dressing en klaar ben je! De rettichsalade met komkommer en wortel heeft net wat meer snijwerk.  Ook kun je de salades uitstekend van te voren maken, het zal de smaak zeker ten goede komen!

rettichsalade

 

Rettich

rettichRettich is een witte, langwerpige wortel en is familie van de radijs. De rettich heeft dan ook die vergelijkbare pittige smaak (iets milder).  Bij aankoop moet de rettich hard en stevig aanvoelen. Een goede rettich heeft een fantastische crunchy bite en is super sappig. Vandaar dat we ‘m eerst eens gebruiken voor deze dubbele rettichsalade (altijd wel even schillen). Ook is deze peen in reepjes gesneden, bijzonder geschikt is om mee te dippen. Niet alleen rauw eten, want de rettich is in wokschotels of gestoofd ook verrukkelijk! Rettich bevat 4 gr koolhydraten per 100 gram.

Kijk hier voor alle recepten met rettich.

Zo maak je 2x heerlijke rettichsalade

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek



Rettichsalade met yoghurt-mosterddressing

  • Aantal of hoeveelheid: 2 portiesrettichsalade
  • Koolhydraten: 6 khd pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten

Rettichsalade smaakt subliem bij wat oosters getinte (vis- of vlees)gerechten. Bijvoorbeeld bij de teriyaki van zalm of de Oosterse vispakketjes. Misschien eet je liever vlees of kip? Dat kan natuurlijk ook uitstekend.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de rettich en spiraliseer in een daarvoor bedoeld apparaat.
  2. Klop de yoghurt met een kneep limoensap. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de rettich.
  3. Proef en voeg zoveel mosterd toe als je zelf lekker vindt. Dat is nogal persoonlijk en de smaak zal ook moeten afhangen van wat je erbij eet. Lekker pittig als je het als lunchsalade eet, wat milder als je het serveert bij teriyaki, stel ik voor.
  4. Bestrooi vlak voor het serveren met gehakte verse peterselie.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet




2
Rettichsalade met komkommer en wortel

  • Aantal of hoeveelheid: 3 portiesrettichsalade
  • Koolhydraten: 5 gr khd (3 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten

Rettichsalade smaakt subliem bij wat oosters getinte (vis- of vlees)gerechten. Bijvoorbeeld bij de teriyaki van zalm of de Oosterse vispakketjes. Misschien eet je liever vlees of kip? Dat kan natuurlijk ook uitstekend.

Ingrediënten

  • 200 gr rettich
    150 gr komkommer
    75 gr (gele) wortel
    1 bosui
    DRESSING:
  • ½ el sesamolie
  • 1 el limoensap
    scheutje sojasaus
    peper
  • ¼  tl gemberpoeder of vers geraspt
  • zoetstof
  •  
  • GARNEREN:
  • handje verse dille

Bereiding

  1. Schil de rettich en snijd in dunne frietjes. Halveer de komkommer, schraap de pitjes eruit snijd en snijd in stukjes. Schil de wortel en snijd in heel dunne plakjes. Snijd de bosui in schuine ringen. Meng dit allemaal door elkaar.
  2. Klop voor de dressing de sesamolie met het limoensap, een scheutje sojasaus, peper en gember. Proef en breng de dressing op smaak met een drupje zoetstof.
  3. Meng de dressing goed door de groente, proef nog even.
  4. Bestrooi vlak voor het serveren met gehakte verse dille.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Rettichsalade dubbelrecept, lekker fris en knapperig