restjes omelet

Restjes omelet met bloemkool

Tegenwoordig kan ik zelfs geen eenvoudige restjes omelet meer bakken of ik moet er een hele serie foto’s van maken voor mijn pottenkijkers. (Inmiddels al bijna 6.000 fans op mijn Facebookpagina, zo leuk!) En als ik dat dan doe komen er meestal al spontaan teksten in mijn hoofd op of dingen die ik aan jullie kwijt wil. Zoals hieronder een paar simpele tips voor een lekkere gevulde omelet.

Als je koolhydraatarm eet maak je waarschijnlijk regelmatig een gevuld omeletje? De kunst van een goed omeletje bakken begint eigenlijk al bij het kloppen, de meeste mensen kloppen veel te kort. Als je het ei los klopt met wat room of (amandel)melk doe dat dan minstens 2 minuten en gebruik gewoon een vork. Je krijgt dan een heel lekkere romige en schuimig gebakken eimassa. Bak eerst de (gare) groente en/of champignons en een uitje in de koekenpan voordat je het eimengsel erover giet. Of leg de vulling in het midden, en vouw de randen over je vulling heen want officieel moet een omelet opgevouwen worden…
Bak de omelet in een mengsel van neutrale olie en roomboter op een matig vuur(!) en gebruik een passende pan. Je verdeelt het eimengsel gelijkmatig over de bodem van je pan en laat het ei rustig stollen. Heb geduld, snijd er ondertussen wat rauwkost bij als je je verveelt 😉 Laat de omelet niet te gaar worden, de binnenkant mag nog wat fluffy zijn. Beetje zout en peper erover, heerlijk en voedzaam!
Vandaag at ik een omelet met champignons, paprika en stukjes bloemkool en als garnering dille, jaja ik ben dol op dille! Opgeruimd staat netjes, restjes omelet met resjes van de kaasfondue…

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze twee kookboeken al?

 

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

2 Shares
Share
Pin2
Tweet
+1