no-waste omelet met bloemkool

No-waste omelet met bloemkool

Opgeruimd staat netjes, no-waste omelet met restjes van deze kaasfondue… Maar tegenwoordig kan ik zelfs geen eenvoudige omelet meer bakken of ik moet er een hele serie foto’s van maken voor mijn pottenkijkers. (9 juni 2015 al bijna 6.000 fans op mijn Facebookpagina, zo leuk! Update: 2021 reeds 93.960!!) En als ik dat dan doe komen er meestal al spontaan teksten in mijn hoofd op of dingen die ik aan jullie kwijt wil. En dan vragen jullie toch weer om het recept. 

Advertentie

Een perfecte omelet bakken?

Hierbij ook wat tips voor de perfecte omelet! Want als je koolhydraatarm eet maak je waarschijnlijk regelmatig een gevulde omelet? De kunst van een goede omelet bakken begint eigenlijk al bij het kloppen. De meeste mensen kloppen veel te kort. Als je het ei los klopt met wat room of amandelmelk doe dat dan minstens 2 minuten en gebruik gewoon een vork. Zo vermijd je dat er nog witte stukken ei in je omelet zitten. Bovendien krijg je zo ook een heel lekker romige omelet.

Nog een tip: bak eerst de groente en/of champignons en een uitje in de koekenpan voordat je het eimengsel erover giet. Laat het ei langzaam stollen op laag vuur. Heb geduld, snijd er ondertussen wat rauwkost bij als je je verveelt. Laat de omelet niet té gaar worden, de binnenkant mag nog wat fluffy zijn. Beetje zout en peper erover, perfect eten en zo voedzaam!

Vandaag at ik deze no-waste groente omelet met champignons, paprika en stukjes bloemkool en als garnering dille, jaja ik ben dol op dille!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

no-waste omelet met bloemkool

Zo maak je de no-waste omelet 

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

no-waste omelet met bloemkool

No-wasteomelet met bloemkool

Een heerlijke no-waste omelet met bloemkool, met de restjes van een heerlijke koolhydraatarme kaasfondue!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 293.3 koolhydraten 5.9 geiwitten 16 gvetten 22.4 gvezels 4.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Bak de champignons in wat olie tot ze beginnen te bruinen. Voeg paprika en bloemkool toe en bak even mee.
  • Klop ondertussen de eieren los met een scheutje room, peper en zout. Schenk dit op de groente en laat de omelet rustig stollen op laag vuur.
  • Snijd ondertussen een paar stukjes komkommer als je wilt.
  • Serveer onmiddellijk.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept




Scroll naar boven