tonijnspiesjes

Gemarineerde tonijnspiesjes, boterzacht gegrild

De boterzachte koolhydraatarme gemarineerde tonijnspiesjes kunnen kort onder de warme grill geschoven worden of leg ze even op een zomerse barbecue. Mocht je niet van tonijn houden, neem dan gerust zalm, kip of zelfs gehakt is lekker voor de afwisseling. Onze spiesjes bevatten 1.45 gram koolhydraten per stuk, reken op 2 spiesjes per portie, zie ook onder. NB: de marinade wordt voor het grootste deel weggegooid en ik heb alleen de knoflook gerekend en afgerond naar boven. Je maakt de spiesjes dus eenvoudig van te voren klaar, zodat je er weinig werk aan hebt als je een keer minder tijd hebt om te koken. Ook heel erg handig als je gasten krijgt waar je op je gemak mee wilt bijkletsen.  

Advertentie

Eigenschappen van tonijn

Tonijn is familie van de makreelachtigen. Ze komen voor in de tropische en gematigde gebieden van alle oceanen. Het vlees van de tonijn heeft een kenmerkende roze kleur. Dit in tegenstelling tot de meeste andere vissoorten, die een witte kleur hebben. Tonijn heeft een stevige structuur, meer vergelijkbaar met die van vlees dan vis, heerlijk als het even kort gegrild is. Dus dat is precies wat we ermee gaan doen! 

Portiegrootte

Je kunt grote of kleine gemarineerde tonijnspiesjes maken, beoordeel zelf  even wat de beste portiegrootte is voor jouw doel.  Misschien eet je het als bescheiden lunch of als compleet hoofdgerecht? Wij maakten voor drie personen 6 spiesjes, dus ieder 2 spiesjes. Je kunt natuurlijk ook langere spiesen maken met iets meer groente erbij of toevallig wat grotere stukken hebben gesneden dan ik. Ze smaken echt voortreffelijk Oosters bij Paksoi met ei of eet ze samen met de sambal goreng boontjes of een lekkere salade.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor ā‚¬23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In BelgiĆ« zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

ā™„ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

sambal-goreng-boontjes

Zo maak je de gegrilde tonijnspiesjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

tonijnspiesjes

Gemarineerde tonijnspiesjes, boterzacht gegrild

Deze boterzachte gemarineerde tonijnspiesjes kunnen onder de grill of op de BBQ. De marinade maak je vooraf klaar zodat je er weinig werk aan hebt.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
marineren 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ook gebruikt

  • 6 houten spiesjes

Voedingswaarde

Per spiesje (2 spiesjes is 1 portie)Ā 
Hoeveelheid 2 spiesjes ā‹† kcal 50.28 ā‹† koolhydraten 1.45 g ā‹† eiwitten 9.87 g ā‹† vetten 0.47 g ā‹† vezels 0.68 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 spiesjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediƫnten

  • 250 g tonijn, 2 moten in blokjes
  • 100 g paprika, in blokjes
  • 1 ui, in grove stukken

MARINADE

Klik op de ingrediƫnten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Leg 6 houten spiesjes in een laagje water.
  • Snijd de paprika in blokjes en de ui in zes stukken en haal de rokken van de ui los. Je gaat paprika en ui aan het spiesje moeten rijgen namelijk.
  • Bak paprika en ui 2 minuten beetgaar in een wok, laat afkoelen op een bord. Snijd ondertussen de de tonijn in mooie blokjes.
  • Meng de ingrediĆ«nten voor de marinade en meng de tonijn, paprika en ui erdoor. Laat een kwartier marineren.
  • Rijg om en om een stukje tonijn, paprika en ui aan elk spiesje. Gooi de overgebleven marinade weg. Bewaar de spiesen koel tot gebruik onder huishoudfolie.

Grillen

  • Verwarm de grill goed voor en gril de tonijnspiesjes kort, hooguit 3 Ć  4 minuten onder de hete grill. Keer halverwege even om. De tonijn mag een beetje rauw zijn van binnen, door de marinade is het boterzacht!
  • Serveer 2 spiesjes per persoon met wat sambal goreng boontjes bijvoorbeeld.
  • Oh my, wat een feestje weer, vind je niet? Eet smakelijk.

Ā© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



2 gedachten over “Gemarineerde tonijnspiesjes, boterzacht gegrild”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven