makreel mousse

Amuse glaasje makreel mousse

Met een lekkere mousse en wat piepklein gesneden knapperige groente in een amuse glaasje heb je al gauw succes op je feestje. Deze makreel mousse is stoer, pittig en kruidig, bomvol smaak! Nee het hoeft helemaal niet perse met makreel natuurlijk! Zalm, forel, tonijn kan ook, desnoods uit blik… Je maakt ze makkelijk van tevoren en je tovert ze vlak voor gebruik uit de koelkast. Serveren met een mooi klein lepeltje. Een restje makreel mousse laat zich uitstekend smeren op een kaascrackertje. Bij 6 porties uit het recept reken je op 1.15 gram koolhydraten per portie. 

Advertentie

Feest!

Heb ik al eens verteld dat wij nooit onze verjaardagen vieren? We nodigen in plaats daarvan liever een muzikant of band uit bij ons thuis en wat leuke mensen om te luisteren natuurlijk. We staan dan een weekendje samen in de keuken om lekkere hapjes en soepen te maken. Immers spijs en lafenis verhoogd de feestvreugde enorm! Deze stoere pittige makreel mousse zou zomaar de volgende maand geserveerd kunnen gaan worden tijdens ons eerstvolgende huisconcert. Ooit kocht ik bij een kringloopwinkel een stuk of 30 dezelfde hoge borrelglaasjes. Handig want er passen er ook maximaal 30 gasten in onze woonkamer (vinden wij)! 


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je dit amuse glaasje met makreel mousse

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


makreel mousse

Amuse glaasje makreel mousse

Deze makreel mousse is stoer, pittig en kruidig, bomvol smaak dus! Je maakt ze makkelijk van tevoren en je tovert ze vlak voor gebruik uit de koelkast.
4.81 van 21 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 186.63 koolhydraten 1.15 geiwitten 7.87 gvetten 16.47 gvezels 0.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Makreel mousse

Garneren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de makreel schoon, vel en graat verwijderen. Pureer het in een hoge kom samen met mayonaise, crème fraîche, citroensap, de kruiden en sambal tot een mooie gladde mousse. Proef en voeg zo nodig nog sambal toe. Als je de mousse dikker wilt, gebruik je mascarpone.
  • Snijd de komkommer en bleekselderij piepklein.
  • Vul de glaasjes (spuitzak kan handig zijn). Maak laagjes van mousse afgewisseld met de piepklein gesneden crunchy groenten.
  • Als laatste een beetje groente en een piepklein snufje gerookt paprikapoeder of bijvoorbeeld dilletoppen Zet koel weg en serveer koud met een lepeltje. Party time! Veel plezier!

Variatie

  • Vervang de komkommer eens door rauwe courgette, paprika, wortel of koolrabi. Zolang het maar een beetje harde, knapperige & frisse groenten zijn kan!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



10 gedachten over “Amuse glaasje makreel mousse”

    1. Dat moet wel kunnen, maar mijn ervaring is wel dat het vocht dan kan scheiden. Dus sowieso vantevoren nog even doorroeren. Maare heel veel werk is het niet, misschien beter alles voorbereiden, los bewaren en vlak van te voren mengen.

  1. Oh wat weer een heerlijk receptje, vanavond als voorgerechtje. Als versiering heb ik er nog piepkleine blokjes rode paprika bij gesneden. Ziet er vrolijk uit!

  2. De makreelmousse vandaag gemaakt: heerlijk! Lekker met zelf gebakken pittencrackers voor bij de lunch!

  3. Jeannette Luijken

    Gisteren deze mousse gemaakt met gerookte forel voor een etentje met 8 personen, ze vonden het zonder uitzondering allemaal heerlijk.

  4. Martiene van den Berg

    Hoi, mousse gisteren gemaakt voor diner in de straat voor 35 personen, was zeer succesvol. 5 makrelen schoonmaken was nog een hele klus maar het was het zeker waard. Heb leuke foto’s maar kunnen helaas niet op de site

    1. Nou wat leuk zeg!! Stuur ze maar via e-mail aan email [at] koolhydraatarmrecept.nl , of via Facebook? Dan zet ik ze bij je reactie.
      Graag de naam van de fotograaf vermelden indien gewenst.
      Groetje, Anna-Karina

  5. Hoi,

    Deze had ik met kerst gemaakt maar dan met tonijn uit blik. Ook heerlijk en ik had speciale amuseglaasjes met een piepklein lepeltje erin. Stond heel feestelijk. Jammer dat ik er hier geen foto van kan plaatsen. Bedankt voor dit recept, eenvoudig maar toch heel lekker!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven