romige pompoenmousse

Romige pompoenmousse

Eerlijk? Oeps, deze romige pompoenmousse is eigenlijk een ongelukje. Waarom? Euhm… ik wilde een koolhydraatarme pompoenpuree maken maar omdat ik teveel slagroom bij de pompoen had gedaan was het dunner dan de bedoeling was. Hopelijk is dat herkenbaar? Maar nu heb ik wel opeens een heerlijke, romige, fluweelzachte pompoenmousse. Daarnaast ook mooi koolhydraatarm met slechts 2.15 gram koolhydraten per portie. Bovendien past het enorm goed bij de prachtige courgette rolletjes schotel. Ik vond het zó lekker dat ik het met overtuiging deel. Van de nood een deugd maken noem je dat toch?

Advertentie

Dagdroom lekker verder

Deze romige pompoenmousse zou ook (koud) in een amuseglaasje of amuselepel niet misstaan met die prachtige spectaculaire knaloranje kleur. Voor in zo’n glaasje zou ik de mousse iets pittiger maken. En als ik nog even verder mag dagdromen, dan droom ik er ragfijn gesneden blokjes komkommer bij. Daarnaast nog een paar lekkere garnaaltjes en wat frisgroene kruiden als garnering. Binnenkort snel uitvoeren deze dagdroom… het staat al op de to-dolijst.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

romige pompoenmousse
courgette rolletjes schotel

Zo maak je deze romige pompoenmousse

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


courgette rolletjes schotel

Romige pompoenmousse

Eerlijk? Oeps, deze romige pompoenmousse is eigenlijk een ongelukje. Waarom? Euhm… ik wilde een pompoenpuree maken maar omdat ik teveel slagroom bij de pompoen had gedaan was het dunner dan de bedoeling was. Hopelijk is dat herkenbaar? Maar nu heb ik wel opeens een heerlijke, romige, fluweelzachte pompoenmousse!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 47.82 koolhydraten 2.15 geiwitten 1.2 gvetten 3.7 gvezels 1.08 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Halveer de pompoen met een scherp mes en schraap de pitten eruit met een lepel. Snijd in stukjes. Kook deze met wat zout en twee laurierblaadjes gaar in 15 minuten. Giet af en stoom nog even droog in de pan.
  • Haal de laurierblaadjes eruit (!) en pureer de pompoen met een staafmixer glad. Voeg zoveel slagroom, roomboter en een zachte geitenkaas toe tot je een mooie romige pomoenmousse hebt. Proef en breng op smaak met wat peper. Roer er tot slot verse peterselie door.
  • Serveer in een schaaltje en garneer met een takje peterselie. Smullen!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Scroll naar boven