courgette rolletjes schotel

Courgette rolletjes schotel

Herinner je je deze spiraal groentetaart nog? Dat was ook een pláátje, maar deze courgette rolletjes schotel  vind ik ook wel indrukwekkend geworden! Oké, het is wel even wat werk, maar dan héb je ook wat. Ik wist van tevoren al dat het geen gewone snel klaar doordeweekse schotel  zou zijn. Het is echt een bijzonder gerecht, wat ook de nodige aandacht verdient bij het opeten! Voor bijzondere gasten of je liefste vrienden, op een feesttafel of met Kerst misschien? Ik maakte er een romige pompoenmousse bij, qua kleur en textuur een mooie tegenhanger. De schotel bevat 7.85 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

Vooraf te maken

De volgende keer maak de courgette rolletjes schotel wel met een paar extra handen. Want in m’n eentje stond ik nu wel een tijdje te prutsen om de rolletjes op hun plaats te zetten en te houden. Op zich wel een heel erg leuk klusje, je hoort mij niet klagen. Ik gebruikte gewoon stiekem wat hulpprikkertjes, die ik er later weer uitviste. Als je (klein-)kinderen hebt laat ze gezellig meehelpen met het oprollen of vasthouden van de rolletjes. Je kan de schotel met rolletjes prima een tijd van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik. Dan klop je -terwijl de oven opwarmt- het eimengsel voor de courgetterolletjes en giet dat er op het laatst pas over. Slim!

Vullen met zalm of… ?

Ik rolde voor de courgette rolletjes schotel in sommige plakjes courgette gerookte zalm mee. Omdat dat wat meer variatie geeft. Dat pakte inderdaad heel goed uit, want ik vond af en toe een heel ander hapje ertussen was erg lekker! Dus ik adviseer je zeker om in bepaalde rolletjes een andere vulling te stoppen. Dat hoeft niet perse zalm te zijn. Een andere vissoort, een stukje tomaat, een stukje olijf en/of bepaalde kruiden of pesto is ook heerlijk!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

courgette rolletjes schotel
courgette rolletjes schotel

Zo maak je deze courgette rolletjes schotel 

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


courgette rolletjes schotel

Courgette rolletjes schotel

Indrukwekkende courgette rolletjes schotel. Mooi voor op een feesttafel, met Kerst misschien? Zorg wel voor een paar extra (kinder-) handjes om te rollen!
5 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 386.27 koolhydraten 7.85 geiwitten 21.68 gvetten 28.65 gvezels 2.77 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Rolletjes

Eiermengsel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Schaaf de courgette met de kaasschaaf in dunne lange plakken. Snijd brede plakken in de lengte door. De schil laat je eraan zitten, die zorgt juist voor de mooie randjes.
  • Snijd de paprika in heel dunne repen en maak ze passend voor de rechtopstaande rolletjes.
  • Snijd de zalm of andere extra vulling die je hebt gekozen in passende reepjes.
  • Neem een ovenschaal van ongeveer 31 x 21 cm. Niet invetten, dat glibbert alle kanten op.
  • Oké daar gaan we, rollen maar! Rol een plak courgette op met een stukje paprika erin. En het het rolletje rechtop in de schaal. Heb je geen helpende hand? Steek er dan een prikkertje in. De eerste rij is het lastigst. Vul de hele schaal met rechtopstaande rolletjes. Rol af en toe een plakje zalm (of andere vulling) in de courgette. Verwijder desgewenst de hulpprikkertjes. Je kunt de ovenschotel zo koel en afgedekt weg zetten tot gebruikt.

Bakken

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
  • Klop de eieren los met slagroom, dille, peper en zout. Schenk het mengsel gelijkmatig over de rolletjes. Niet helemaal onder zetten, dan gaat het effect verloren. Rasp er tot slot nog een beetje kaas over. Ook nu weer laat niet alle rolletjes onder een te dikke kaaslaag verdwijnen.
  • Bak de courgette rolletjes schotel 30-40 minuten in de oven. Controleer tussentijds of de kaas niet verbrand. Zo nodig afdekken.
  • Prachtig, eet smakelijk en geniet volop! Lekker met romige pompoenmousse.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



15 gedachten over “Courgette rolletjes schotel”

  1. Hoi, even een vraagje
    Het lijkt me super lekker maar ik ben in mn eentje. kan je dit ook invriezen of anderzins bewaren?
    anders moet ik ff alles door 4 delen en een kleinere ovenschaal vinden haha…

    groetjes Manon

    1. Vers maken is altijd het lekkerst, zeker als je er ook vis (zalm) in doet. Maar je kunt het proberen, ik weet niet of je de kwaliteit na het ontdooien zelf goed genoeg vindt?
      Je kunt het makkelijk halveren (portie 2 bij de lunch de volgende dag) of door 4 delen.

      1. tnx ga het halveren en dan 1 dag invriezen. om uit te testen. dan heb ik niet mega veel verspild. daarna ff verder zien.

  2. Wauw, dit recept is onwijs in de smaak gevallen! We hebben onze vingers – bijna letterlijk – afgelikt. Mijn moeder eet steeds meer koolhydraatarm en als ze op visite komt, bezoek ik standaard deze website voor de nodige inspiratie. Toen ze dit gerecht had geproefd, wilde ze direct het recept hebben. Ik heb haar inmiddels het prachtige kookboek cadeau gedaan (waar ze heel blij mee is) en ga het boek zelf nu ook aanschaffen. Wat een aanrader! Ga zo door 🙂

  3. Wordt het niet erg vochtig als je de courgette niet eerst bestrooit met zout, zodat het vocht eruit trekt? Dat ervaar ik nl. wel als ik de courgetteplakken gebruik voor lasagne., terwijl ik dan een stevige, niet te dunne saus maak.

  4. Ja het is veel werk maar Super lekker de moeite waard. heb alleen de zalm ingeruild voor rundergehakt en die gebakken met knoflook en uitjes. De saus 250ml slagroom 4 eieren, oregano en belegen kaas. en bovenop mozzarella gedaan.

  5. Het is vrij veel werk om dit te maken (courgettes schaven en rollen)
    maar het is het zeker waard! Wederom erg lekker!
    De volgende keer doe ik gebruik ik misschien wel wat meer zalm en paprika zodat ik de courgette-rolletjes om en om kan vullen

  6. Anja Franssen

    Het is een heerlijk recept, wij eten het vaker. En vullen ook nog wat rolletjes met tonijn uit blik. Het is een echte aanrader

  7. De vorige keer heeft me dat zo gesmaakt …
    Vanavond staat het terug op het menu!
    Dank je wel.
    Morganne

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven