kabeljauw courgetteschotel met tomaat

Kabeljauw courgetteschotel met tomaat

Koolhydraatarm, makkelijk en snel gemaakt, gezond én lekker. Check, check, check! Deze kabeljauw courgetteschotel voldoet daarmee wel aan al jullie wensen lijkt me? Tomaat en courgette combineert vrij makkelijk met andere groenten en vissoorten, geef er lekker je eigen draai aan. Je kan op dit thema dus eindeloos variëren. Tevens heel handig om restjes in te verwerken! In deze vorm exclusief focaccia bevat de schotel 6.5 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

Groentevocht?

Omdat je de kabeljauw courgetteschotel met tomaat de eerste afdekt in de oven wordt het een soort visstoof gerecht. Echter, de groente laat op die manier wel vrij veel vocht achter in de schaal. Dat is nu eenmaal zo… Als je niet van te natte schotels houdt bind de tomatensaus dan extra. Of gebruik géén saus maar meer groente. Als je geen bezwaar tegen een beetje extra groentevocht hebt dip de saus dan op met een lekker focaccia broodje. Als bijgerecht kun je nog de simpele maar verrukkelijke bleekselderij met champignonsaus maken.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

kabeljauw courgetteschotel met tomaat

Zo maak je deze kabeljauw courgetteschotel 

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


kabeljauw courgetteschotel met tomaat

Kabeljauw courgetteschotel met tomaat

Koolhydraatarm, vooraf te maken, voedzaam, gezond én lekker. Check, check, check! Deze kabeljauw courgetteschotel voldoet aan al jullie wensen lijkt me? Tomaat en courgette combineert vrij makkelijk met andere groenten en vissoorten, geef er lekker je eigen draai aan.
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 107.65 koolhydraten 6.5 geiwitten 11.7 gvetten 3.35 gvezels 2.75 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Ik neem ontdooide vis omdat de kabeljauw anders eigenlijk te lang in de oven moet en droog zou kunnen worden. Schenk de tomatensaus (of passata met een beetje extra zoetstof) in de schaal. Leg de kabeljauw erin en maal er viskruiden over.
    NB: als je niet van te natte schotels houdt bindt de tomatensaus dan extra.
  • Snijd de tomaat in plakken en verdeel ze over de vis. Bestrooi met oregano.
    Slijp de courgette met een Spirelli en leg de slierten bovenop in de ovenschaal. Maal er tot slot peper over (geen zout!). Dek af met bakpapier en prik er een paar gaatjes in.
  • Laat de schotel afgedekt 15 minuten garen in de voorverwarmde oven. Verwijder het bakpapier en gaar nog 5-10 minuten of tot de courgette gaar genoeg is.
  • Serveer in een kom, dat blijft langer warm. Maal er op je bord zo nodig wat zout op.
  • Lekker voor erbij is een salade of de bleekselderij met champignonsaus en een focaccia broodje om al het vocht op te nemen. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



4 gedachten over “Kabeljauw courgetteschotel met tomaat”

  1. Ik had deze al eens gemaakt en vond m super lekker!
    Nu had ik nog een prei en lenteuitjes liggen die verwerkt moesten worden. Heb dat kleingesneden en t even in de wok gedaan.
    Op de tomaten gelegd en de rest volgens je recept.
    Heerlijk gegeten!

  2. lenie Harrington-van Gerven

    Mijn man en ik eten sinds een paar weken koolhydraat arm en vinden op jouw site een schat aan recepten. Het eerste wat we geprobeerd hebben was deze kabeljauw courgette schotel met daarbij koolhydraatarme focaccia broodjes. We vonden het beiden erg lekker! Vandaag staat de Venkel/paprika quiche in de oven, we zijn benieuwd !

  3. vandaag ook weer lekker gegeten. Deze visschotel was een succes bij mijn hussie, en die moet altijd even wennen aan iets nieuws, maar dit viel in de smaak. Ik blijf dit recept er beslist in houden, dank je wel,
    groetjes, Cornelia

  4. Heb dit afgelopen week gemaakt. Had niet verwacht dat er zo veel smaak aam zou zitten. Echt heel lekker, en inderdaad het foccacia om te soppen erbij was een goede combinatie!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven