Italiaans gekruid roerei

Italiaans gekruid roerei

Met dit heerlijke koolhydraatarme Italiaans gekruid roerei kan ik er weer even tegen vandaag! Zo’n bordje vol lekkers bevat slechts 4.1 gram koolhydraten, maar is o.a. door de eieren toch heerlijk voedzaam. In het weekend heb ik op de een of andere manier altijd meer zin in ei ’s morgens. Misschien omdat ik dan net wat meer tijd en rust heb om 5 minuten langer aan het ontbijt te besteden? Ik eet dan regelmatig een omelet of pannenkoek, maar zo’n roerei is veel sneller klaar eigenlijk en heerlijk smeuïg. Bak de groenten even aan in de harissa olie, klop de eitjes ondertussen los, was 2 slabladen en knip een dot peterselie en kiemgroente. Mijn enige probleem hiermee: hoe zet ik zo’n roerei nou een beetje charmant op de foto? Het blijft natuurlijk een rommeltje op je bord, maar wel een heel lekker rommeltje. Prettig weekend!

Advertentie

Kiemgroenten zelf zaaien

Regelmatig zaai ik 3 verschillende soorten kiemgroente: basilicumkers, broccolikers en mosterdkers. Ik heb daarvoor ooit bij Dille & Kamille heel handige kweekschaaltjes met roostertje aangeschaft. Water erin, zaadjes op het roostertje, dagelijks even besproeien met water en na een paar dagen kan je al oogsten. Ideaal voor over soepen, salades en eiergerechten en verser kan natuurlijk echt niet.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Italiaans gekruid roerei
Italiaans gekruid roerei

Zo maak je Italiaans gekruid roerei

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Italiaans gekruid roerei

Italiaans gekruid roerei

Mijn enige probleem hiermee: hoe zet ik mijn Italiaans gekruid roerei nou een beetje charmant op de foto? Het blijft natuurlijk een rommeltje op je bord, maar wel een heel lekker rommeltje. Prettig weekend!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 7 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 164.5 koolhydraten 4.1 geiwitten 14.5 gvetten 9.8 gvezels 2.1 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garneren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Bak de stukjes tomaat en courgette in wat (harissa olie) olie.
  • Klop de eieren los met Italiaanse kruiden en selderijzout.
  • Was en droog de slabladeren en leg ze op een bord.
  • Giet het eimengsel bij de groenten in de pan en roer met een spatel tot het ei net gestold is. Dan is het ook direct klaar en nog smeuïg. Lang bakken maakt je roerei taai, droog en rubberachtig.
  • Schep je roerei op de slabladen en strooi er een hand vers geknipte basilicumkers over. Eet smakelijk en goed weekend (of doordeweekse dag)!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Scroll naar boven