harissa olie

Zelf maken: Harissa olie

Harissa olie is een dunnere versie van harissapasta die je wellicht kent uit de supermarkt? Eigenlijk is het een Arabische -iets minder pittige- variant van de sambal uit de Aziatische keuken. Dat komt mooi uit want ik vind sambal al snel te scherp. Deze homemade harissa olie geeft net een beetje meer pit aan gerechten, precies goed! Dat is het enorme voordeel van zelf dingen maken, je past het lekker aan je eigen smaak aan.

Advertentie

Harissa olie

Harissa is gemaakt van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook. Het goedje wordt vooral in Noord-Afrikaanse landen gebruikt bij de bereiding van soepen, couscous, tajines, vleesgerechten. Maar je kunt het ook over een visje doen of  door een yoghurtdip roeren. Zie de harissa yoghurt muntdip. De saus wordt in de supermarkt in tubes en in blik verkocht. Maar wij maken ‘m natuurlijk lekker zelf!  Geen twee recepten voor harissa zijn hetzelfde, voel je vrij om te experimenteren. Ik voeg er voor de frisheid in elk geval wat citroensap aan de harissa olie toe.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

harissa olie

Zo maak je zelf harissa olie

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


harissa olie

Homemade harissa olie

De harissa olie kun je gebruiken bij de bereiding van soepen, couscous, tajines en vleesgerechten. Maar je kunt het ook over een visje doen of  door een yoghurtdip roeren. Zie ook de harissa yoghurt muntdip.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Hele recept (à 250 ml)
kcal 8.25 koolhydraten 0.01 geiwitten 0.01 gvetten 0.91 gvezels 0.01 g
Hoeveelheid (aan te passen)250 ml

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rooster komijn en koriander 1 minuutje in een droge pan, laat afkoelen op een schoteltje.
  • Verwijder de zaadlijsten (voor een iets mildere versie) uit het pepertje en snijd in kleine stukjes. Pureer de gebakken specerijen samen met het pepertje en geperste knoflook en de olijfolie in een hoge kom. Proef en breng op smaak met citroensap en eventueel wat peper en zout uit de molen. (en optioneel tomatenpuree)
  • Giet de olie in een brandschoon potje met deksel. Voor gebruik steeds even goed schudden. Zelf vind ik dat handiger dan in een flesje.
  • Lekker voor bijvoorbeeld bloemkool couscous, tajine, over een (tomaten)salade, giet het over je gebakken visje of roer het door een yoghurtdip. Gebruik het zo vaak je wilt!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


2 gedachten over “Zelf maken: Harissa olie”

  1. Vandaag voor de 2e keer gemaakt. Heerlijk en voor van alles te gebruiken. Ik heb nog wel een vraag. Hoelang kun je deze olie bewaren denk je, en moet het gekoeld bewaard worden? Fijn weekend!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven