eiersalade op komkommer

Eiersalade op komkommer

Een volkomen schuldgevoel-vrije snack is deze eiersalade op komkommer. Je hebt mij nooit horen beweren dat lekker koolhydraatarm eten moeilijk moet zijn om te maken, integendeel. Ik ben niet vies van een beetje werk in de keuken, maar op zijn tijd wil ik ook best in een paar minuten iets lekkers in mijn mond kunnen stoppen! Laatst had ik echt geen zin in ontbijt. Maar na een uurtje wel, daarom maakte ik deze eiersalade op komkommer als snelle brunch. Per belegde plak komkommer bevat het recept 0.23 gram koolhydraten. Dit is overigens weer een andere eiersalade dan in de gevulde avocado. Vreemd genoeg is mijn eiersalade toch elke keer weer net ff anders.

Advertentie

Makkie

Ik kook regelmatig een stel extra eieren, die liggen dan in de koelkast klaar voor gebruik, zo makkelijk! Soms neem ik gewoon *hopla* een gekookt eitje tussendoor. Trouwens, een gekookt ei is minder lang houdbaar dan een rauw ei. Gekookt een dag of vier, gepeld en onder water. Rauw tot wel zes weken, afhankelijk van de versheid toen je ze kocht of raapte ;-). Als je wilt weten of je eieren nog wel vers zijn, doe dan een watertest, volgens de beschrijving in dit leuke artikel.

OkΓ© de eiersalade op komkommer… te simpel voor een heel recept vond ik destijds dus ik had het alleen op Facebook gezet. Ik zag zojuist dat dat berichtje op Facebook al duizenden keren is bekeken… dan mag het recept natuurlijk niet ontbreken op mijn website.

Kromkommer?

Over komkommers gesproken. Soms zijn ze te krom, te dik, te klein, te veel voor de verkoop. Dat is toch te gek! Zo’n 5 tot 10% van alle groente en fruit in Nederland wordt verspild vanwege hun β€˜looks’ of door overproductie. Dat is toch krom? Kromkommer brengt deze gekke groente weer terug in de voedselketen. Geweldig bedacht vind ik dat! Wij houden van no-waste.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In BelgiΓ« zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

β™₯ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je eiersalade op komkommer

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

eiersalade op komkommer

Eiersalade op komkommer

Een volkomen schuldgevoel-vrije snack is deze eiersalade op komkommer. Je hebt mij nooit horen beweren dat lekker koolhydraatarm eten moeilijk moet zijn om te maken…
4.63 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 13 minuten

Ook gebruikt

  • Eiersnijder

Voedingswaarde

Per belegde plak
kcal 26.66 ⋆ koolhydraten 0.23 g ⋆ eiwitten 2.03 g ⋆ vetten 1.97 g ⋆ vezels 0.11 g
Hoeveelheid (aan te passen)10 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

IngrediΓ«nten

Garneren

Klik op de ingrediΓ«nten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook de eieren hard in 8 minuten en laat ze in koud water afkoelen.
  • Snijd de komkommer in 10 stevige plakken.
  • Meng de mayonaise met Griekse yoghurt, augurkennat. Proef en breng op smaak met kerrie, een drupje sojasaus, peper en zout.
  • Haal de afgekoelde eieren twee keer door de eiersnijder, 1x horizontaal en 1x verticaal. Ik vind dat precies de juiste 'grofheid'. Of prak ze met een vork. Roer door de saus.
  • Verdeel de eiersalade over de plakken komkommer. En strooi er tot slot wat paprikapoeder of verse kruiden over. Snack ze en laat dat schuldgevoel maar thuis!

Β© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



17 gedachten over “Eiersalade op komkommer”

  1. Goedemorgen,
    Allereerst hartelijk dank voor al je heerlijke recepten! Ik verbaas me erover dat je in zo korte tijd zoveel recepten kan bedenken en maken!
    Maar ik heb een vraag over hardgekookte eieren pellen. Dat lukte mij “vroeger” prima, maar nu niet meer. Er blijft steeds aan elk gepeld stukje een stuk eiwit hangen, dus dat ziet er niet uit… Heb al baking soda in het kookwater gedaan, maar dat helpt niet. Ook koud opzetten en 1 minuut koken, uit zetten en 7 minuten laten staan en daarna afgieten en laten schrikken maakt niets uit. Wat doe ik verkeerd? Het lijkt ook wel of de schellen veel dunner zijn tegenwoordig… Ik hoop op de gouden tip! πŸ˜‰

  2. Net uitgeprobeerd. Smaakt goed, had geen mayo heb, knoflooksaus gebruikt en kervel voor de opsmuk. smaakte goed, wel miste het wat zout. ben aan het minderen met zout. Desondanks heerlijk en kan vaker gegeten worden, bij lekkere trek. Dank je. super.

  3. Hoi Anna-Karina,
    Allereerst bedankt voor al je recepten.

    Ik had een vraag over de eiersalade. Hoelang is de salade ongeveer houdbaar?

    Bedankt

  4. Heel lekker, maar hier wordt meestal nog wat krab of surimi aan de salade toegevoegd. Valt hier beter in de smaak, en voor de KH hoef je ’t zeker niet te laten.

      1. Oei, dan moet ik toch even op de verpakking kijken πŸ™ App van Eetmeter gaf 0,3 kh per 100g product aan, maar zal dan waarschijnlijk niet kloppen. Geen surimi meer dan, enkel nog krab πŸ™‚

  5. Dit is het tweede recept dat ik van uw website heb gemaakt en net als de eerste een succes. Op deze manier wordt koolhydraatarm koken steeds leuker! Dankjewel.

  6. Bedankt voor alle moeite die je in je recepten steekt. Bedankt ook voor je tip over augurken van Kesbeke. Tot nu toe waren augurken een no-go. Nu liep ik er bij AH zo tegenaan en heb ze gekocht (na het label te hebben gecontroleerd, natuurlijk.)

  7. Super snel en makkelijk recept. Doordat we kippen hebben maak ik het met regelmaat. Smullen ook op brood.

  8. Hoi Anna-Karina,
    Allereerst bedankt voor al je recepten. Tot nu toe nog niets gemaakt, maar heb er ondertussen al vele uitgezocht om te gaan maken.
    Dit lijkt me ook een erg lekker recept. Ik ben alleen benieuwd of je me ook een alternatief voor het augurkennat kunt geven?
    Hoor het graag en alvast bedankt!

  9. Gebruik je augurkennat van zure augurken? Ik zoet-zuur augurkennat zit volgens mij suiker en dat mag ik dus niet. Vandaar de vraag, want het lijkt me best zuur, dat augurkennat van zure augurken.

    1. Ik gebruik zoet-zure augurken van Kesbeke, die bevat GEEN suiker. Even op je eigen etiket kijken wat er precies in zit als het zo nauw luistert. Ik vind 1 theelepel augurkennat persoonlijk niet echt iets om van wakker te liggen…

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven