frisse avocadosoep

Frisse avocadosoep

Wat een fantastische vrucht is het  toch die avocado! Als je van guacamole houdt moet je echt deze hemelse frisse avocadosoep eens proberen. Want de soep is tongstrelend, fluweelzacht en romig. Hoewel het recept je verklapt hoe ik het deed, heb ik er alle begrip voor als je het aan je eigen smaak aanpast hoor. Weliswaar voegde ik wat pit toe, maar misschien wil je het zelf wel veel pittiger? Kwestie van bescheiden beginnen en steeds even proeven. We hebben tenslotte niet allemaal dezelfde smaak. Mooi en makkelijk: Ook heel geschikt als amuse soepje in een mini glaasje. Vervang deze garnering dan door een klein garnaaltje of gerookte zalm aan een spiesje en steek er een ’n rietje in, ook leuk!

Advertentie

Feestelijk & verfrissend!

Je kunt deze frisse avocadosoep natuurlijk serveren in een amuseglaasje tijdens het kerstmenu, maar ook op een tropische dag bij een zomerse bbq zal het zeker niet misstaan. Al eerder publiceerden we twee koude soepen. Bijvoorbeeld deze gazpacho maar ook deze komkommersoep. Daarnaast kon er best een lekker fris soepje bij dacht ik! Voor de meeste koude soepen hoef je niet lang in de keuken te staan, gewoon alles in de blender. Sommige koude soepen worden naarmate ze langer staan (24 uur) lekkerder omdat de smaken dan ‘trouwen’.  Deze avocadosoep vind ik vers het lekkerst, ik zou zeggen binnen 12 uur eten. Zo krijg je met een koude soep heel veel vitamines, mineralen en andere gezonde voedingsstoffen binnen. Het idee voor een guacamole-achtige avocadosoep kwam door een rondje over de markt waar de avocado’s bijna voor niets weggingen.

Guacamole

In guacamole zit naast avocado vaak ook tomaat, ui, jalapeño, knoflook, citroen- of limoensap, chilipeper en korianderblad. Als soep wil ik het dunner en nóg kruidiger. Trouwens, deze avocadosoep smaakt geweldig met een stukje gegrilde vis en een simpele salsa van tomaat op courgetteplakken!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

frisse avocadosoep

Zo maak je de avocadosoep zelf

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

frisse avocadosoep

Frisse avocadosoep

Als je van guacamole houdt moet je echt deze hemelse frisse avocadosoep eens proberen. Want de soep is tongstrelend, fluweelzacht en romig.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Koelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 140.85 koolhydraten 3 geiwitten 2.67 gvetten 12.75 gvezels 2 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Blender de helft van de bouillon met de avocado, knoflook, paprika, ui, limoensap en koriander tot een gladde massa. Voeg de rest van de bouillon en de slagroom toe. Proef en breng op smaak met peper, zout en chilipoeder.
  • Doe de soep over in een kom. Dek vervolgens goed af en zet tenminste 1 uur in de koelkast of even(!) in de vriezer.

Serveren

  • Verdeel de soep over glazen of borden en serveer met een lepel zure room, paprika, kaas en een takje koriander.
  • De frisse avocadosoep maakt voortreffelijk met bijvoorbeeld tonijn en een salsa van tomaat. Eet smakelijk en geniet!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



1 gedachte over “Frisse avocadosoep”

  1. Mjom, dat was heerlijk. Worden we echt blij van met dat warme weer. Morgen de gazpacho proberen 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven