Chocolade kokos muffins

Chocolade kokos muffins

Voor de heerlijke, koolhydraatarme chocolade kokos muffins heb ik alle ingrediënten in huis vandaag. Het formaat is bewust klein gehouden, ik gebruikte een minimuffinvorm. De combinatie chocola met kokos is nooit verkeerd eigenlijk. Je maakt de muffins zo zoet als je wilt. Maar let wel op want sommige kunstmatige zoetstoffen verliezen hun zoetkracht tijden het bakken een beetje, zodat je het beslag voor de chocomuffins net wat zoeter moet maken. Ik gebruik druppels vanille van Greensweet, heerlijk! Zie ook ons artikel over suiker vervangen.  Met onze ingrediënten bevat 1 muffin slechts 0.24 gram koolhydraten.

Advertentie

Muffins bakken, zondag bakdag

Muffins bakken vind ik een leuk zondag-klusje, trek de kasten open en kijk wat er in huis is. Vandaag maakte ik deze zoete chocolade kokos muffins met cacao en zoetstof. Maar speculaaskruiden erin in plaats van de cacao is ook lekker. Varieer ook eens met hartige ingrediënten. Bijvoorbeeld paprika & olijf of met geitenkaas & bieslook? Of maak een groot blik met diverse varianten. Bewaar de chocolade kokos muffins afgesloten in de koelkast dan blijven ze prima en worden minder snel droog.

Droog?

De meest gehoorde ‘klacht’ is dat baksels met amandelmeel een droger mondgevoel geven. Op zich klopt dat wel, maar je kunt er zelf ook echt wel veel aan doen. Als je net begint moet je wellicht een beetje wennen dat nieuwe bakken. Gooi in elk geval nooit (nee echt niet) je baksels direct in de kliko! Baksels met amandelmeel smaken om te beginnen de volgende dag vaak een stuk beter, wist je dat? De smaken trekken wat meer naar elkaar toe en zo’n baksel geeft een dagje later altijd een minder droog mondgevoel. Ook bak je met amandelmeel op lagere temperaturen en je mag echt een kortere baktijd rekenen dan voor baksels met tarwemeel. Deze chocolade kokos muffins kun je ook leuk vullen met roomkaas en een plakje aardbei. 

Muffins voor iedereen

Muffins zijn bij grote en kleine mensen enorm populair. Dat is heel logisch, want je kunt op muffins eindeloos variëren. Ook handig dat ze vrijwel nooit mislukken. De meeste muffin recepten zijn redelijk makkelijk om te bouwen naar een koolhydraatarme variant.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Chocolade kokos muffins
Chocolade kokos muffins

Zo maak je chocolade kokos muffin

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Chocolade kokos muffins

Chocolade kokos muffins

Voor de zoete chocolade kokos muffins heb ik alle ingrediënten in huis. Varieer ook eens hartig met geitenkaas en bieslook of met paprika & olijf?
4.75 van 16 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 39.53 koolhydraten 0.24 geiwitten 1.65 gvetten 3.48 gvezels 0.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)24 minimuffins

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • NB: op de foto's zie je de helft van het recept!
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en vet de mini-muffinvormen in.
  • Smelt de roomboter op laag vuur.
  • Meng cacaopoeder, amandelmeel, gemalen kokos, zout en bakpoeder in een beslagkom door elkaar.
  • Klop de eieren los met de vloeibare zoetstof en voeg deze samen met -alle- gesmolten boter toe aan de beslagkom. Meng alles tot een egaal beslag. Proef en voeg zo nodig meer zoetstof toe.
  • Verdeel het beslag over de mini-muffinvormen. Ietsje onder de rand.
  • Bak 10-12 minuten. Zeker niet te lang bakken anders worden ze te droog. Controleer de gaarheid: Je muffins zijn gaar als een satéprikker er droog en schoon uitkomt. Grote muffinvormen 20-25 minuten bakken.
  • Laat iets afkoelen en strooi er suikervrije icing over. Of 'n drizzle chocola en wat extra kokosrasp.

Chocolate chip?

  • Voor chocolate chip muffins roer je wat cacaonibs of stukjes chocola door het beslag.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



29 gedachten over “Chocolade kokos muffins”

  1. Ik heb ze nu in de oven staan had de helft genomen omdat ik een vorm heb met 15 stuks maar had er genoeg aan goed verdeeld misschien wat lager maar dat maakt me niet uit🤔
    In sommige reacties staat honing toegevoegd met de boter? Geen honing gezien bij de ingrediënten?
    Gisteren weer een quiche gemaakt ik ook zo elke dag weer wat anders lekkers salade met gerookte makreel jammie en Walfdorf witlof ga zo door 😍

  2. Als je ipv chocolademuffins muffins met speculaaskruiden wilt maken, hoeveel speculaaskruiden heb je dan nodig?

  3. Hoi Anna-Karina, nogmaals de muffins gemaakt. Maar om ze nóg iets smakelijker te maken: smelt een reep chocola met een hoog cacaogehalte. Laat dat over de muffins lopen. Daarover strooi je dan wat van de gemalen kokos én wat Greensweet Icing. Je proeft dan af en toe een lekker knapperig stukje chocola en het geheel is iets smakelijker. Het staat óók nog eens heel leuk!
    Gisteren zo gedaan en de visite was vol lof.

  4. Goedemorgen Anna-Karina, vanmorgen ontbeten met de hartige kaasmuffins. Mmmmmm
    Gisteren voor de tweede keer de chocolade muffins gebakken. Het was even uitproberen hoeveel Stevia erin moest wat ons betreft. Dat weet ik nu ongeveer ( blijf toch elke keer even proeven uit het beslag hoor). Ze zijn heerlijk en staan zo vrolijk op een schaaltje.
    Vanavond ga ik de eieren in kokoscurry proberen. Heb nog tomatensaus over van je overheerlijke lasagne.
    Fijne dag vandaag.

  5. Ik heb de muffins gemaakt. Ik dacht ik wil er maar 12 dus ik halveer de hoeveelheden in het recept.

    De hoeveelheid beslag die je uiteindelijk krijgt is veel te weinig.

    Als ik op de foto kijk met de ingrediënten zijn de hoeveelheden ook veel meer zo te zien.

    Kloppen de hoeveelheden wel zoals aangegeven in het recept of heb ik het niet gesnapt ?

    1. De hoeveelheden kloppen helemaal, we hebben ze zelf ook opnieuw gemaakt… ook 12, zie de foto’s. Zou het kunnen dat je hele kleine eitjes hebt? Het zijn wel MINI muffins, maar daar kan je eigenlijk niet overheen lezen. En je vult de vormpjes niet helemaal tot de rand maar net iets eronder.

  6. Net voor het eerst gemaakt, ik ben wat te zuinig met zoetstof geweest. Man en dochter vonden ze weinig smaak hebben. Gelukkig heb ik nog tijd om ze opnieuw te maken voor ik ze ga trakteren op het werk, ze moeten wel goed smaken ;-D

    ben erg benieuwd naar de reacties van collega’s!

  7. Heb de chocolade kokos muffins gisteren voor de tweede keer gemaakt. Heb de boter met de zoetstof au bain marie verwarmd. Daardoor bleef het eiermengsel luchtig en zijn de muffins nog lekkerder dan de vorige keer. Dit is echt een blijvertje … te lekker!

  8. Wowwieee, wat is dat lekker! Ik ben nog maar een week aan het koolhydraatarm aan het eten en had er wel vrede mee dat koekjes en cakejes nu even van de baan zijn, maar nu dit!

    Nadat ik de muffins de oven in schoof nam ik even een achteloze lik uit de beslagkom en ik stond perplex… verrukkelijk. Ook nadat ze uit de oven kwamen. Dit is een blijvertje!

      1. Ik hoef maar zo’n 5 kilo kwijt en eet ook koolhydraatarm omdat het gewoon gezond is.

        Ja ik eet ze met mate. Eentje per dag. Ik heb in eerste instantie ook maar het halve recept gemaakt.

      2. Hoi,

        Als één zo’n plakje maar 1.1 khd bevat, dan hoef je er toch niet heel goed mee uit te kijken? Iemand zei, dat ze er 1 plakje per dag van at, is dat dan te veel?

        Groetjes,

        Inge

        1. Plakje? Het is een minimuffin. Ligt ook aan je dagtotaal van khd en hoe streng je wilt zijn voor jezelf. Sommige mensen vinden het veel, ik heb er zelf geen moeite mee. Maar als je merkt dat je niet afvalt dan zou ik ermee uitkijken. Eerst je groente, daar zit tenslotte je echte VOEDING in, dit beschouw ik toch als extra, pure verwenneritus zeg maar.

  9. Hmmmm ik vind ze heel lekker!! M’n dochters vinden ze overigens niet zo lekker, ze missen het zoet. Ik heb er geen stevia in gedaan omdat ik dat niet in huis heb.
    Sowieso word ik erg blij van al je recepten, fijn dat je alles zo voor ons uitzoekt en op je site zet, dankjewel!!!

    1. Mijn ervaring is dat dat zoete smaken heel goed ‘afgewend’ kunnen worden. Suiker is een verslavende stof, je kunt heel goed leren minder zoet eten ook lekker te vinden 😉

  10. Die zien er heerlijk uit zeg! En echt maar 1, 1 koolhydraat per stuk? Ondanks de amandelmeel en kokos? (en de poedersuiker?) Als dat waar is ga ik van de week gelijk de nodige ingredienten halen…lekker hoor!

    1. Ja inderdaad 1,1 khd per stuk. (EDIT: inmiddels nog minder khd, in het oude recept gebruikte ik honing) De hoeveelheden koolhydraten per gebruik gewicht en per ingrediënt staan allemaal uitgebreid benoemd in het recept, dus je kan het zelf narekenen. Als je op een ingrediënt klikt krijg je trouwens bij de meeste ingrediënten nog veel meer nuttige info te zien.

  11. Hallo
    Zijn deze Tussendoortje allemaal koolhydraatarm het ziet er allemaal zo lekker uit.
    U heb echt hele goede ideeen.

    Groetjes ineke

    1. Jazeker Ineke,
      Bij alle recepten vind je altijd precies aangegeven hoeveel koolhydraten ergens in zitten.
      Dank je voor het compliment altijd leuk te horen dat mensen er iets aan hebben, daar doe ik het voor!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven