paksoi met saté en bloemkoolrijst

Paksoi met saté en bloemkoolrijst

Paksoi met saté en bloemkoolrijst is lekker simpele en zeer complete en voedzame maaltijd! Lekker pittig, maar uiteraard pas je dat precies aan je eigen pittigheidsgrens aan. Want smaken verschillen nu eenmaal. Hoe leuk is om zoiets simpels dan net even wat extra’s mee te geven door het sateetje in een glas te doen en de rijst in een leuk vormpje, dat eet zoveel feestelijker. Ik ben daar fan van, kost weinig moeite en zo’n groot plezier Wij namen trouwens 75 g kip per persoon. Als je vegetarische kip neemt, dan moet je zelf even de koolhydraten bijtellen. Met gewone kip kom je uit op 6.6 gram koolhydraten per hele maaltijd.

Advertentie

Paksoi

Paksoi past fantastisch in een koolhydraatarme leefstijl, het bevat per 100 g: calorieën 14 kcal, koolhydraten 1.4 g, eiwitten 1 g, vetten 0.2 g, vezels 1.2 g en veel vitaminen: A en C en foliumzuur. Daarnaast de nodige sporenelementen, zoals kalium, calcium, magnesium en ijzer. En dat is waar eten toch om gaat? De juiste voeding binnen krijgen, zodat je je fit voelt om te kunnen doen wat je wilt doen. 


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

paksoi met saté en bloemkoolrijst
paksoi met saté en bloemkoolrijst

Zo maak je de paksoi met saté en bloemkoolrijst

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


paksoi met saté en bloemkoolrijst

Paksoi met saté en bloemkoolrijst

Paksoi met saté en bloemkoolrijst is lekker simpel en heel makkelijk aan te passen aan je eigen pittigheidsgrens. Een zeer complete en voedzame maaltijd!
4.67 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 267.6 koolhydraten 6.6 geiwitten 26.9 gvetten 13.95 gvezels 4.75 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

PINDASAUS

Bloemkoolrijst

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Smeer 4 kipspiesjes in met olie en bak ze 3 tot 5 minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Houd warm op laag vuur. NB: vegaspiesjes hoeven niet te garen, echte kip duurt langer.
  • Snijd bosui, paprika en paksoi klein en pel het teentje knoflook. Bak de bosui 2 minuten in wat olie. Pers het teentje knoflook erboven uit en voeg de stukjes paprika toe. Bak nog eens 4 minuten. Voeg dan de paksoi toe en laat zachtjes smoren. Proef en breng op smaak met peper, zout en sambal.

PINDASAUS

  • Roer in een steelpannetje pindakaas, sojasaus, santen en een drupje zoetstof met de ½ van het water door elkaar. Breng de saus aan de kook, laat zachtjes doorkoken en voeg water toe tot de dikte goed is.

BLOEMKOOLRIJST BAKKEN

  • Bak de bloemkoolrijst op hoog vuur. al omscheppend, 1-2 minuten met wat olie tot het flink begint te stomen, dan is het klaar. Langer doorbakken maakt de bloemkoolrijst muf en zwavelig.

SERVEREN

  • Giet pindasaus in glaasjes en steek de spiesjes erin. Vul een klein kommetje met bloemkoolrijst, druk aan en keer om op het bord. (Zo blijft de bloemkoolrijst ook langer warm). Garneer eventueel met wat groen (peterselie) of rood (paprikapoeder). Schep tot slot de groenten ernaast. En nu snel aan tafel en genieten!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



6 gedachten over “Paksoi met saté en bloemkoolrijst”

  1. Gertrud van der Lee

    Bedankt voor dit recept! Ik kwam zo op het idee om wat met mijn paksoi, spitskool en gerookte kip te gaan doen. En dat is ook heerlijk! 🙂

  2. wauw wat was dit lekker, ik had geen kipspiesjes maar een gebakken kipfilet door de saus gedaan! heerlijk!

  3. Beste Anna- Karina, Gisteren je website ontdekt met al die lekkere recepten. Gisteravond paksoi met saté en bloemkoolrijst gegeten, was verrassend lekker! Vanmorgen courgettebrood gebakken en zoete broodjes, wordt lekker lunchen zo meteen. Dank voor je mooie website en creatieve recepten! Puerh

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven