zomerse veldsla

Zomerse veldsla met aardbeien

In deze heerlijke zomerse veldsla salade heb ik een paar aardbeien verwerkt. Het is een zeer appetijtelijk en kleurrijk voorgerecht geworden met  toch maar 2.04 gram koolhydraten per portie. Je kan het ook heel goed serveren als bijgerecht; denk barbecue. In een iets grotere portie is het ook prima als voedzame lunch. De frisse smaak van de veldsla, het zoet van de aardbeien en de speciale smaak van de geroosterde pijnboompitjes is bij elkaar zo zonnig zomers, wie wordt daar nu niet vrolijk van?!

Advertentie

Droog roosteren

Ik gebruik  in deze zomerse veldsla geroosterde pijnboompitjes. Dat roosteren doe ik in een speciaal klein koekenpannetje.  In dat pannetje worden uitsluitend noten, pitten en zaden droog geroosterd, dus zonder olie of vet. Op die manier krijgen de noten of zaden niet per ongeluk een andere smaak mee. De pan was ik ook nooit af, maar veeg ‘m schoon met een keukenpapiertje. Maak je geen zorgen dat gaat al jaren goed… Nog een tip, na het roosteren de ingrediënten altijd direct op een schoteltje af laten koelen. Als je ze in de pan laat zitten verbranden ze alsnog. 


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

zomerse veldsla
Strijken? Daar heb ik geen tijd voor joh!

Zo maak je de zomerse veldsla met aardbeien

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

zomerse veldsla

Zomerse veldsla met aardbeien

Zonnige zomerse veldsla met aardbeien!! De frisse smaak van de veldsla, het zoet van de aardbeien en de speciale smaak van de geroosterde pijnboompitjes wie wordt daar nu niet vrolijk van?!
4.84 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 6 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 108.25 koolhydraten 2.05 geiwitten 1.65 gvetten 10.45 gvezels 1.05 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rooster de pijnboompitjes in een droog koekenpannetje met dikke bodem. Haal ze onmiddellijk uit de pan om af te koelen anders verbranden ze alsnog.
  • Snijd de bosui in kleine ringetjes. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukken. Schud of klop een dressing van de olie, azijn en zoetstof en schep de aardbeien door de dressing, zodat ze een beetje marineren.
  • Was en droog de veldsla, verwijder eventuele worteltjes en verdeel de sla over de borden.
  • Verdeel vervolgens de bosui, aardbeien en pijnboompitjes over de veldsla en druppel de overgebleven dressing erover, prachtig!
  • Nu alleen nog opeten. Ach wat vervelend allemaal weer hè?

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept




2 gedachten over “Zomerse veldsla met aardbeien”

  1. Pien van Leeuwen

    En omdat de soep (Oosterse, met bloemkool en courgette) net heel erg vulde dan vanavond een flink bordje met deze salade dan maar als diner: lekker makkelijk en het ziet er verrukkelijk uit… (en de aardbeien moesten op!) Bedankt!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven