tonijnsalade met ei

Tonijnsalade met ei

Je kan voor een tonijnsalade met ei natuurlijk een bakje kant-en-klaar tonijnsalade in de winkel kopen en daar een slablad mee vullen en hup klaar! Maar waarom niet ietsje meer aandacht* aan je voedsel besteden? Vaak heeft de fabrikant aan die salades een lading suiker, een overdosis zout en allerlei conserveermiddelen toegevoegd. Bovendien zul je in die kant-en-klaar tonijn salade ook zeker geen groente vinden.  Al met al niet te vergelijken met onze gezonde, koolhydraatarme versie. Doe je lichaam -en geest- een plezier en  maak het gewoon lekker zelf! Deze gevulde koolhydraatarme tonijnsalade bevat 160.03 kcal ⋆ koolhydraten 2.3 g ⋆ eiwitten 19.73 g ⋆ vetten 7.47 g ⋆ vezels 2.73 g per portie.

Advertentie

Hoeveelheid tonijnsalade met ei

Of je deze tonijnsalade met ei nu als eenpersoonslunch maakt of meerdere mensen, dat maakt qua werk eigenlijk niks uit. Ik heb niet één standaardrecept voor tonijnsalade, het ligt er een beetje aan wat er in de koelkast ligt en wat we er eventueel verder bij serveren. Al eerder deelde ik met jullie de pittige tonijnsalade en avocado gevuld met tonijn, daar kan je ook kijken voor andere ideeën.

Vooraf maken

Als je de koolhydraatarme tonijnsalade met ei van te voren wilt maken, houd dan de gesneden ingrediënten en de dressing even gescheiden. Leg eventueel de ijsbergslabladen in een kom met ijswater, zodat ze lekker knapperig en stevig blijven. Zodra je de borden gaat opmaken zwier je ze droog. Ook een perfecte truc trouwens als de sla al wat slapjes is geworden en daarom wel een oppepper kan gebruiken. Een half uurtje in fris koud water is vaak al genoeg, ondertussen kun jij alvast bijkletsen met je visite. Op onze zomerse lunchtafel stond trouwens ook nog een eiersalade, wat overgebleven uitgelekte tonijn, aardbeien, boter, kaas, lijnzaadcrackers en brood.

Bewust kiezen voor gezond voedsel, daarom!

De kwaliteit van je voedsel is echt zó belangrijk, het is waar je van lééft, de brand- en bouwstof van jouw ‘machientje’. Wat je allemaal wel, of heel bewust niet, in je mond stopt en met welke aandacht je dat doet zegt heel veel over hoe je in het algemeen in het leven staat. Bewust eten (gezond en verantwoord) is meer dan het zelf vers koken alleen, het begint al bij het recepten zoeken, leuke bezigheid! Dan lijstjes maken en boodschappen doen: Zijn die tomaten wel echt lekker vers of zijn die daarnaast toch net ietsje beter? Alles biologisch of alleen bepaalde dingen? Vlees? Of maar eens een keertje niet? Enzovoort.

Aandacht

Er kunnen vele keuzes gemaakt worden. Eet je vaak hetzelfde of probeer je weleens iets anders dan anders? Ook de manier waarop je het eten opdient doet ertoe, doe je je best om het er smakelijk uit te laten zien of ‘kwak’ je het op een bord en schuift het vervolgens vrij gedachteloos naar binnen? Het dekken van de tafel kost weinig moeite en geeft sfeer aan een maaltijd, dat draagt allemaal bij aan een leuke dag of een prettig gesprek.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

tonijnsalade met ei

Zo maak je deze tonijnsalade met ei

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

tonijnsalade met ei

Tonijnsalade met ei

Je kan voor de tonijnsalade met ei natuurlijk een bakje kant-en-klaar tonijnsalade in de winkel kopen. Lekkerder en leuker om de tonijnsalade zelf maken.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 160.03 koolhydraten 2.3 geiwitten 19.73 gvetten 7.47 gvezels 2.73 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Zorg voor twee leuke tafelgenoten…
  • Kook een ei hard in 8 minuten.
  • Haal van de ijsbergsla voorzichtig 3 mooie bladen af en leg ze tot gebruik in een bak koud water. Zo blijven ze lekker stevig.

Tonijnsalade

  • Snijd paprika, bosui, ijsbergsla en olijven en doe alles in een ruime kom. Meng met een lepel kappertjes, de mayonaise, Griekse yoghurt en ¾ van de uitgelekte tonijn. Proef en breng de tonijnsalade op smaak met peper en zout, sambal, chili- en paprikapoeder
  • Dek de tafel, vul een karaf met verse munt, limoen en fris water. En voor de liefhebbers misschien een gaasje koele witte wijn?

Serveren

  • Haal de ijsbergbladen uit het water, dep ze droog en leg ze als een kommetje op een bord. Vul ze vlak voor het serveren met de tonijnsalade en garneer met de achtergehouden ¼ van de tonijn. Pel en prak het ei en verdeel het over de salade, strooi er tenslotte een snufje paprikapoeder over.
  • Dien de tonijnsalade met ei op, ontvang de complimentjes, begin een mooi gesprek en… vergeet niet te genieten. Proost, op het goede leven!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



5 gedachten over “Tonijnsalade met ei”

  1. Bij de bereidingswijze staat: was en snijd de ingrediënten voor de vulling: paprika, bosui…. etc.
    Er staat niet vermeld hoeveel bosui. Ik neem aan 1 stengel bosui of ga je uit van meer?

    Met vriendelijke groet!

  2. Als slablaadje heb little gem blaadjes gebruikt en gevuld met jouw pittige tonijnsalade.

    Gisteren als lunch gegeten, genieten! Zowel van de smaak, als de presentatie en de complimenten.

  3. Kijk dat vind ik nou lekker opbouwend, hier kan ik wat mee, bedankt voor de ideetjes.
    groetjes Nel

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven