chocolade cakepops

Chocolade cakepops

Eigenlijk was ik van plan om vandaag hartige cakepops te maken. Op basis van deze geitenkaas bieslook cakepops maar dan met amandelmeel, verse pesto en Parmezaanse kaas. Totdat bleek dat mijn verse basilicum vol met beestjes zat. Ah, jammer… De teleurstelling draaide uit op 34 super koolhydraatarme en heerlijk luchtige chocolade cakepops. Een soort brownie maar dan anders. Ze bevatten slechts 0,15 gram koolhydraten per stuk, exclusief de vulling.  Bovendien zijn ze ook ideaal om mee te nemen als tussendoortje op je werk, uitdelen aan je collega’s mag ook.

Advertentie

Geen cakepops vorm?

Een recept met maar een paar ingrediënten en ongelooflijk makkelijk om te maken. Als je geen cakepopvorm hebt dan kunnen de chocolade cakepops ook prima in een mini muffinvorm. Het versieren laat ik geheel aan je eigen fantasie over. Geen fantasie? Psst… Doop ze in chocola en bestrooi ze met kokos. Of neem pistachenootjes! Of snijd ze doormidden en doe er een plakje aardbei tussen en/of slagroom zoals ik deed…


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

chocolade cakepops
chocolade cakepops

Zo maak je chocolade cakepops

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

chocolade cakepops

Chocolade cakepops

Heerlijke chocolade cakepops, met weinig ingrediënten en ongelooflijk makkelijk te maken. Geen cakepop vorm? Ze kunnen ook prima in een mini muffinvorm.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten

Voedingswaarde

Per stuk, zonder vulling
kcal 12.01 koolhydraten 0.15 geiwitten 0.9 gvetten 0.87 gvezels 0.01 g
Hoeveelheid (aan te passen)34 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet de holtes in. (cakepops of mini muffin, gebruik eventueel een lage ovenschaal en snijd de koek in stukjes)
  • Klop de eieren los met Griekse yoghurt en een snuf zout. Meng dit met het cacaopoeder en bakpoeder tot een schenkbaar beslag. Proef en voeg zoetstof naar smaak toe.
    chocolade cakepops
  • Vul de holtes tot een stukje onder de rand. Indien je een cakepopvorm gebruikt: druk het deksel van de cakepopvorm er goed op.
  • Bak de chocolade cakepops 20-25 minuten of tot ze gaar zijn.

Versieren?

  • Doop ze in chocola en bestrooi ze met kokos of pistachenootjes.
    Snijd ze doormidden en doe er een plakje aardbei en/of slagroom tussen, zoals ik deed.
    Hoe dan ook: smul ze!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept




13 gedachten over “Chocolade cakepops”

  1. Goedemorgen,
    Wanneer je geen chocolade pops wil, maar een neutrale kleur of vanille popcakes, wat kun je dan gebruiken om het beslag te binden i.p.v cacao? Heb jij daar ervaring mee? Ik wil regenboog popcakes maken voor een traktatie op school m.b.v. kleurstof maar dan kan ik geen cacoa gebruiken. Ik zat te denken aan amandelmeel maar dan wordt het niet zo luchtig denk ik.

      1. Roomkaas, daar had ik niet aan gedacht. Ik ga het proberen. Bedankt voor je reactie.

  2. Worden ze niet luchtiger als je eiwit apart opklopt? Deed ik altijd zo voor gewone cakejes? Of storten deze dan in?

      1. Ik heb het inderdaad met kwark geprobeerd, en vervolgens in de cakepop maker. Ging helemaal goed! Lekker met slagroom en frambozen?
        Dus een geslaagde en smaakvolle experiment. Zeker voor herhaling vatbaar.
        Wederom Dank voor al je lekkere recepten.
        Gr. Medi

  3. Klinkt lekker maar kan dit ook een een zgn. Cakepopmaker? Als je daar cakepops in bakt duurt dat meestal maar 4 minuten maar werkt dat ook met dit beslag?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven