Koolhydraatarme clubsandwich

Officieel bestaat een klassieke clubsandwich uit drie lagen geroosterd wit casinobrood. Maar je snapt het al, dat gaan wij natuurlijk niet doen. Aangezien witbrood veel te veel koolhydraten bevat en nauwelijks voeding. Daarom hebben wij een andere basis. Want de fijne luchtige pannenkoek die we gebruiken voor onze koolhydraatarme clubsandwich is een betere keus. Terwijl de klassieke clubsandwich wordt belegd met sla, kipfilet, krokante bacon, tomaat en mayonaise, nemen wij vandaag zalm. Aangevuld met kruidenroomkaas en avocado en rucolakers als garnering. In deze vorm bevat het gerecht slechts 2.6 gram koolhydraten per portie!

Advertentie

Koolhydraatarme high tea of brunch

Wat betreft de dille in de pannenkoek, die past natuurlijk uitstekend bij de zalm. Eet de koolhydraatarme clubsandwich niet alleen als lunch of in een voorjaarsbrunch, maar leg het ook eens bij een gezellige high tea! Neem dan wel een kleinere portie. Het spreekt voor zich, dat je de kruiden en specerijen in de pannenkoek aan je eigen smaak aanpast. Want het beleg voor een koolhydraatarme clubsandwich kan natuurlijk van alles zijn. Uiteraard neem je wat je zelf lekker vindt, of nog in huis hebt, hieronder een paar suggesties.

  • Romainesla, tomaat en tonijntapenade
  • IJsbergsla, gerookte forel, uienringen en yoghurt/mayo dressing
  • Rucola, makreel, gedroogde tomaatjes en veel peper
  • Kaas, gekookt ei, tomaat, gemengde sla en aïoli (vegetarisch)
  • Avocado, biet, geitenkaas en een pistachenootje (vegetarisch) etc.

Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme clubsandwich

Zo maak je de koolhydraatarme clubsandwich

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Koolhydraatarme clubsandwich

De basis van deze verbeterde koolhydraatarme clubsandwich is een een pannenkoek en dat is minstens net zo lekker als de klassieke variant met witbrood.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 481.4 koolhydraten 2.6 geiwitten 24.6 gvetten 39.75 gvezels 6.05 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

PANNENKOEKJES

TOPPING

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Klop de eieren los met amandelmelk, dille en peper en zout. Meng met het amandelmeel, kokosmeel en bakpoeder. Meng water of iets kokosmeel erbij tot je een -redelijk dik- vloeibaar pannenkoekenbeslag hebt.
  • Bak vervolgens een pannenkoek in hete olie ongeveer 2-3 minuten op een zacht vuur. Draai om als de pannenkoek stevig genoeg is en de onderkant begint te bruinen. Bak daarna nog een minuutje aan de andere kant of tot de pannenkoek gaar is.
  • Snijd de pannenkoek in vier stukken. Besmeer eerst elk deel met kruidenroomkaas en beleg daarna met zalm en wat rucolakers. Dek vervolgens af met het andere deel van de pannenkoek. Bovenop drie plakjes avocado. Steek de lagen vast met een prikker, garneer tot slot met rucolakers.
  • Eet en geniet!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



3 gedachten over “Koolhydraatarme clubsandwich”

  1. GE-WEL-DIG!! Supermakkelijk te bereiden en smaakte echt heerlijk. Dit is een blijvertje. Bedankt voor het recept.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven