groente omelet met brie

Groente omelet met brie

Ik eet steeds meer groente, niet alleen bij de lunch maar ook bij het ontbijt. Deze groente omelet met brie is zowel geschikt als voedzame lunch, maar ook als lekker uitgebreid weekendontbijt zal het zeker smaken. Als je aan een groente omelet ook nog wat lekkere kaas toevoegt heb je een bijzonder gezonde en uitgebalanceerde maaltijd. Ik eet tegenwoordig zeker 1 á 2 keer per week een dergelijk gevuld omeletje. Deze eenpersoons-omelet bevat 324.2 kcal ⋆ koolhydraten 1.9 g ⋆ eiwitten 21.5 g ⋆ vetten 25.3 g ⋆ vezels 2.5 g. Zie voor meer suggesties ook eens de zoekterm frittata.

Advertentie

Roerei of omelet?

Een omelet of roerei is gemakkelijk te maken. Bovendien uitermate vullend zodat je er weer even tegen kunt.  Ander voordeel is dat je er de meeste soorten gare groenten probleemloos in kunt verwerken. Zowel een roerei als een omelet hebben een basis van geklutste eieren.  Vervolgens voeg je daar naar smaak ingrediënten  zoals (groenten, kruiden, kaas, vis etc. aan toe. Terwijl een roerei tijdens het bakken (op laag vuur) in beweging wordt gehouden laat je een omelet met rust. Laat een roerei trouwens niet te gaar worden, want een perfect roerei is smeuïg. Een omelet laat je langzaam op zacht vuur stollen. Dus, geduld is een schone zaak! Deze groente omelet met brie gaarde ik op ongeveer stand 4 van onze inductieplaat.

Oeps

Je ziet op de foto bij de groente omelet een glaasje witte wijn vanwege onze vakantie. Maar als je deze omelet als ontbijt eet, dan  zou ik dat wijntje achterwege laten 😉


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

groente omelet met brie
groente omelet met brie

Zo maak je de groente omelet met brie

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

groente omelet met brie

Groente omelet met brie

Deze groente omelet met brie is zowel geschikt als voedzame lunch, maar ook als lekker uitgebreid weekendontbijt zal het zeker smaken. Als je aan een groente omelet ook nog wat lekkere kaas toevoegt heb je een bijzonder gezonde en uitgebalanceerde maaltijd.
4.80 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 324.2 koolhydraten 1.9 geiwitten 21.5 gvetten 25.3 gvezels 2.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kluts de eieren los met peper en een snufje zout.
  • Bak de restjes gare groente even aan in een koekenpan met roomboter. Draai het vuur lager en giet het eimengsel in de pan. Laat op laag vuur stollen met een deksel op de pan.
  • Snijd ondertussen de brie in dunne plakjes en knip de peterselie fijn.
  • Zodra de bovenkant van de groente omelet begint te drogen verdeel je de brie erover en laat het smelten. Garneer tot slot de omelet met peterselie en dien onmiddellijk op.
  • Eet de groente omelet met brie al dan niet met feestelijk glaasje witte wijn. Proost, op je gezondheid!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



3 gedachten over “Groente omelet met brie”

  1. Wat n heerlijk recept ik heb echt zitten smullen en manlief zat jaloers toe te kijken haha Dankjewel!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven