garnalen met raita en wokgroenten

Garnalen met raita en wokgroente, Indiaas

Deze gruwelijk lekkere knapperige Indiase garnalen met raita en oosterse wokgroente vormen een geweldig koolhydraatarm hoofdgerecht. Tenzij je het liever in een kleinere portie als feestelijke lunch eet natuurlijk. Maakt ons niks uit. In alle gevallen worden de reuzengarnalen eerst gemarineerd, daarna gebakken en vervolgens rijkelijk bestrooid met verse koriander. Samen met die heerlijke knoflook raita een ware smaakexplosie! De wokgroente erbij heb ik bewust heel neutraal gehouden, alleen een klein scheutje sojasaus is voldoende. Al met al bevat dit vrolijke gerecht 150.3 kcal ⋆ koolhydraten 5.35 g ⋆ eiwitten 15.5 g ⋆ vetten 7 g ⋆ vezels 3.55 g.

Advertentie

Koriander en garnalen vervangen?

Tja… verse koriander… je houdt ervan, of niet…. Vervang de koriander in dit gerecht gerust door peterselie gecombineerd met munt. De smaak zal anders zijn maar ook exotisch lekker. We gaan geen dingen eten die we niet lekker vinden, daar is het leven veel te kort voor! Persoonlijk ben ik dol op verse koriander, maar uit onderzoek is gebleken dat sommige mensen een gen hebben dat ervoor zorgt dat zij het naar zeep vinden smaken. Dat vond ik de allereerste keer ook, ik begreep echt helemaal niet dat anderen over de smaak van verse koriander zo lyrisch konden zijn! Nu zit ik zelf ook in het “korianderliefhebbers kamp”, blijkbaar kan je het leren waarderen. Wat betreft de garnalen, vervang die gerust door blokjes tofu, (vega) kip- of biefstukjes als je dat liever eet.

Kant-en-klaar of vers?

De oosterse wokgroente bij deze Indiase garnalen met raita kan je prima kant-en-klaar gesneden kopen voor als je nog sneller wilt genieten van dit heerlijks. Maar…je betaalt meer en het is minder vers en minder gezond, dus waarom zou je? Alleen voor die paar minuten snijwerk? Zelf koop ik niet zo vaak kant-en-klaar- gesneden groenten. Ik ga steeds meer de waarde van verse en goede voeding inzien. Dat is ook de reden dat ik liever zelf de wokgroente vers uitkies en op het laatste moment met een scherp mes snijd, zodat er zo weinig mogelijk voedingsstoffen verloren gaan. Ik kook of bak groenten ook liever niet te lang. Ik ga steeds meer van pure en knapperige bijna rauwe groenten houden.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

garnalen met raita en wokgroenten
garnalen met raita en wokgroenten

Zo maak je Indiase garnalen met raita

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

garnalen met raita en wokgroenten

Garnalen met raita en wokgroenten

Deze gruwelijk lekkere knapperige Indiase garnalen met raita en wokgroenten vormen een geweldig hoofdgerecht of in een kleinere portie een snelle lunch.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 150.3 koolhydraten 5.35 geiwitten 15.5 gvetten 7 gvezels 3.55 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Raita

Overig

Groente

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Raita

  • Klop yoghurt, knoflook, koriander en limoensap door elkaar tot je een mooie saus hebt, proef en breng verder op smaak met peper en zout en een drupje zoetstof.

GARNALEN MARINEREN

  • Meng in een kom limoensap, knoflook, gember en garam masala, zodat een marinade ontstaat. Schep de garnalen door de marinade en laat op kamertemperatuur marineren. Snijd ondertussen de oosterse wokgroenten.

WOKGROENTE

  • Neem 100 gram kant-en-klaar wokgroente of snijd zelf: Sjalotje, stukje paprika, 40% pak­soi, 30% spitkool, 30% tau­gé. Bak eerst ui en paprika, dan kool erbij, dan paksoi. Breng op smaak met een klein scheutje sojasaus (type Tamari). Op het laatst pas de taugé toevoegen.

GARNALEN BAKKEN

  • Roerbak, in een andere pan, de gemarineerde garnalen op redelijk hoog vuur snel gaar in wat olie. Garnalen zijn snel gaar, ongeveer 1 minuut aan elke kant. Als ze roze en ondoorzichtig zijn, dan zijn ze klaar. Aan en spiesje rijgen en grillen kan ook.
  • Strooi vlak voor het serveren vers gehakte koriander over de garnalen en druppel er wat extra limoensap over. Serveer de raita en de wokgroenten er apart bij.
  • Ohw, ohw, ohw, dat is weer smullen geblazen!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept




1 gedachte over “Garnalen met raita en wokgroente, Indiaas”

  1. Vandaag de garnalen met raita en wokgroenten, indiaas, onwijs lekker. Gaan we vast nog eens eten, dank je Anna-Karina voor dit heerlijke recept!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven