gevulde tomaten uit de oven

Gevulde tomaten uit de oven

Als je werkt of gasten krijgt is het wel zo makkelijk als je het eten van te voren al kunt klaarmaken. Tenminste een groot deel zou al handig zijn om tijdswinst te behalen. Dat lukt ook bij de meeste koolhydraatarme ovengerechten vrij goed. Zo ook bij deze heerlijke gevulde tomaten uit de oven.  Van te voren kun je op je gemak de tomaten uithollen en de vulling maken. De tomaten op de foto hebben geen dekseltje omdat ik twee grote vleestomaten gebruikte, die ik vervolgens -horizontaal- doormidden sneed.  Op die manier had ik vier halve. Als je gewone tomaten gebruikt, dan snijd je van elke tomaat een klein kapje. Leg dat als dekseltje terug op de gevulde tomaat. Staat schattig. Hoe dan ook bevat het gerecht 5.95 gram koolhydraten per portie. 

Advertentie

Variaties gevulde tomaten

Hoewel ik deze gevulde tomaten met tonijn en verse kruiden maakte, zou je ook evengoed een geheel vegetarische of vlees versie kunnen maken. Neem een vleesvervanger of echt vlees. Zoiets als quorn, kip, (vega)ham of  gehakt zou ook prima kunnen. Net wat je zelf lekker vindt eigenlijk. Als laatste misschien nog een klein uitje met het (vega)gehakt meebakken? Ook met kruiden & specerijen kan je met dit gerecht eigenlijk alle kanten op, experimenteer naar hartenlust.

Erbij?

Ten slotte maak je voor erbij wellicht de simpele rucolasalade met een beetje geraspte paarse wortel, een lepeltje sesamzaad en een scheut -goede- olijfolie. Al met al een heerlijke koolhydraatarme vrienden maaltijd!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gevulde tomaten uit de oven

Zo maak je gevulde tomaten uit de oven

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

gevulde tomaten uit de oven

Gevulde tomaten uit de oven

Bij deze heerlijke gevulde tomaten uit de oven kun je van te voren kun je op je gemak de tomaten uithollen en de vulling maken. handig voor drukke dagen!
4.20 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 304.65 koolhydraten 5.95 geiwitten 24.15 gvetten 20.05 gvezels 3.15 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Snijd grote tomaten overdwars doormidden en hol ze uit met een lepeltje (wat je eruit haalt gebruik je voor de vulling). Zet de uitgeholde helften in de ovenschaal.
  • Snijd de courgette in stukken. Maal de courgette met de tomatenpulp grof met een staafmixer. Meng de uitgelekte tonijn en een scheutje olijfolie erdoor. Proef en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Verdeel de vulling over de uitgeholde tomaten.
  • Meng het amandelmeel met de kruiden en knoflook. Strooi dat over de bovenkant. Rasp er tot slot wat kaas over.
  • Bak de gevulde tomaten 15-20 minuten in de oven of tot de kaas lichtbruin kleurt.
  • Erbij: simpele rucolasalade met een beetje geraspte paarse wortel, snufje sesamzaad en een scheut -goede- olijfolie. Al met al een heerlijke koolhydraatarme maaltijd! Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Scroll naar boven