lente maaltijdsoep

Lente maaltijdsoep met kaaskletskop

Hoera, lente! Die eerste warme zonnestralen ervaar ik elk jaar weer als een enorm feestje! Het hele voorjaar voor de boeg met lekker veel feestdagen en gezellige etentjes. En hopelijk ook zonovergoten. Dat feestelijk ook prima samengaat met koolhydraatarm, bewijst deze koolhydraatarme lente maaltijdsoep. Want met slechts 4.3 gram koolhydraten per kom kun je er flink van smullen. Ook heel geschikt voor de Paasdis, vooral door die mooie frisse voorjaarskleuren, geel en groen. En extra feestelijk met de prachtige, kantachtige krakerige kaaskletskoppen. Puur genieten toch? Vier de lente!

Advertentie

No waste recepten

Tegenwoordig zijn veel mensen wat bewuster van hun eigen weggooi-gedrag. Wij juichen die no waste houding van harte aan. Daarom is zo’n lente maaltijdsoep ook zo fijn, want je kunt eigenlijk wel allerlei groenterestjes in soep verwerken. Ik gebruikte ook een restje courgette in de soep maar dat kan je prima achterwege laten. In het geval je andere groente toevoegt, moet je zelf even opnieuw rekenen. Maar dat snapte je al toch?


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

lente maaltijdsoep

Zo maak je de lente maaltijdsoep met kaaskletskoppen

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

lente maaltijdsoep

Lente maaltijdsoep met kaaskletskop

Dat feestelijk ook prima koolhydraatarm kan bewijst deze lente maaltijdsoep wel, slechts 4.3 gram khd per kom. Mooie frisse voorjaarskleuren, geel en groen.
4.84 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per kom
kcal 53.5 koolhydraten 4.3 geiwitten 2.38 gvetten 2.38 gvezels 2.32 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de bosui in ringen en bewaar een ruime hoeveelheid mooie groene delen voor de garnering.
  • Breek de bloemkool in kleine roosjes en snijd de courgette in stukjes.
  • Bak het wit van de bosui glazig in wat boter op laag vuur. Bak vervolgens gedurende 2 minuten de bloemkool, courgette samen met kerrie mee.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat 15 minuten met een deksel op de pan zachtjes pruttelen tot de groente gaar is.
  • Bak ondertussen de kaaskletskoppen.
  • Pureer de soep met een staafmixer zo glad als je zelf wilt. Proef en breng zo nodig op smaak met peper en zout.
  • Schep de soep in kommen en knip er wat bieslook boven fijn. bestrooi tot slot met de groene knapperige bosuiringetjes. Geef er kaaskletskoppen bij en je hebt een complete lente maaltijdsoep. Eet smakelijk!

TIP

  • Maak er een klein feestelijk amuse-soepje van door het te serveren in een klein weckpotje of glaasje met een mooi lepeltje. Als je het glas eerst even omspoelt met heet water, dan knapt het glas niet als je de hete soep erin doet!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept




1 gedachte over “Lente maaltijdsoep met kaaskletskop”

  1. Vandaag voor sinterklaasavond gemaakt! Ook met courgette. Was ook een hit bij de wèl koolhydraat etende visite! De pan was leeg!! Makkelijk te maken en lichte soep. Ik heb de soep met een flinke eetlepel grove mosterd wat hartiger gemaakt en wat uitgebakken spekjes als garnering toegevoegd.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven