Koolhydraatarme viskoekjes

Koolhydraatarme viskoekjes – mini muffins

Koolhydraatarme viskoekjes kan je natuurlijk gewoon bakken als platte hoopjes in een koekenpan. Maar ik vind bakken in een mini-muffinvorm veel handiger en het ziet er gelijk feestelijk uit.  Met maar 0,2 gram koolhydraten per stuk zijn deze mini viskoekjes ook uitermate geschikt als gezonde snack op een feestje. In deze minimuffinvorm zijn de viskoekjes ook goed te doseren bij een maaltijd. 3-5 stuks bij een lekkere salade? Geen enkel probleem! Overgebleven viskoekjes kun je 2-3 dagen koel bewaren of per portie van 3-5 stuks bij elkaar invriezen. In de koelkast langzaam laten ontdooien, eventueel nog even in de oven verwarmen als je dat lekkerder vindt.

Advertentie

Eigen smaak

Een viskoekje heeft in principe als basis (wit)vis, ei, iets ‘meligs’ om te binden, vissaus, een eitje en peper. Verder kan je er nog van alles naar eigen smaak aan toevoegen: bosui, sperzieboontjes, rode of groene paprika etc. Ik stimuleer mensen graag om vooral hun eigen smaak te ontwikkelen, niets zo leuk als weten wat je zelf het lekkerst vindt. Ook leuk als je weet hoe je een bepaald ingrediënt in een recept kunt vervangen, zodat jij het zelf nóg lekkerder vindt. De een houdt meer van kabeljauw een ander zal liever zalm gebruiken, dat kan allemaal. Ook met deze koolhydraatarme viskoekjes kun je zelf naar hartenlust variëren.

Vissaus?

Die vissaus in het recept voor de koolhydraatarme viskoekjes is niet echt helemaal koolhydraatarm. Maar er gaat maar een piepklein beetje van in en qua smaak doet het wel veel. Dus matig gebruik kan wat mij betreft. Dat zijn van die keuzes die je maakt. Wil je dat niet? Gebruik dan eventueel iets van azijn of citroensap of laat het helemaal weg. Het gaat bij alles natuurlijk om de frequentie waarmee je jezelf iets toestaat. Hoe vaak heb ik het niet gehoord vroeger: “Overal waar TE voor staat is niet goed!”  Zouden die ouders van mij dan toch gelijk hebben gehad? Ach ja,… wijsheid komt met de jaren! (oeps nog zo’n uitspraak)  Eet de viskoekjes bijvoorbeeld met de pittige salade van zeekraal met venkel (zoals op de foto) en je hebt een volledige hoofdgerecht!  Super veelzijdig dus. Oh ja, en echt erg lekker, ook niet onbelangrijk, toch?


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Koolhydraatarme viskoekjes

Zo maak je de koolhydraatarme viskoekjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

koolhydraatarme viskoekjes

Koolhydraatarme viskoekjes – mini muffins

Koolhydraatarme viskoekjes zijn ook uitstekend geschikt als gezonde snack op een feestje. Of met zeekraal met venkel en je hebt een volledige maaltijd!
4.78 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 8.84 koolhydraten 0.2 geiwitten 1.37 gvetten 0.28 gvezels 0.17 g
Hoeveelheid (aan te passen)24 stuks (mini muffins)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de paprika heel fijn. Snijd de bosuitjes in ringen. Hak knoflook en gember fijn of pers door de knoflookpers.
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 180 °C en vet 2 x 12 mini-muffinvormpjes in.
  • Snijd de kabeljauw grof en maal fijn in de keukenmachine. Schep de fijngesneden bosui en paprika, knoflook, gember, vissaus, citroensap, ei en kokosmeel door het vismengsel. Kokosmeel neemt veel vocht op, matig toevoegen naar behoefte. Laat alles -kort- nog even draaien.
  • Meng met de hand de geknipte peterselie, sambal, peper en zout er naar smaak door en verdeel het mengsel over de (24) mini-mufinvormpjes.
  • Bak de koolhydraatarme viskoekjes 20-25 minuten in de oven of tot ze beginnen te bruinen.
  • Kan zowel warm als koud gegeten worden.

Bewaren

  • Overgebleven viskoekjes kun je maximaal 2-3 dagen koel bewaren of per portie van 3-5 stuks bij elkaar invriezen. In de koelkast langzaam laten ontdooien, eventueel nog even in de oven verwarmen als je dat lekkerder vindt.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept




9 gedachten over “Koolhydraatarme viskoekjes – mini muffins”

    1. Overgebleven viskoekjes kun je 2-3 dagen koel bewaren of per portie van 3-5 stuks bij elkaar invriezen. In de koelkast langzaam laten ontdooien, eventueel nog even in de oven verwarmen als je dat lekkerder vindt. Ik heb het er nu even bijgezet in de tekst.

  1. Vraagje: kun je de kokosmeel ook door iets anders vervangen?? Ben namelijk niet zo gek van kokos

  2. Er staat “kokosmeel of iets anders om te binden”
    Ik vind het heel lastig om hier iets geschikts voor te vinden. Ik ben net koolhydraatarm begonnen. Heb wel amandeelmeel in huis, dus daar ga ik het zo mee proberen. Ik kan alleen niet goed de verhoudingen ergens vinden.

    1. Johannesbroodpitmeel, arrowroot of psylliumvezel heb je vast ook niet huis? Amandelmeel is misschien niet echt geschikt. Je zou eventueel ook een extra eidooier of een half ei kunnen nemen.

  3. Bedankt voor het recept. Ik heb het met zalmfilet gemaakt. Het smaakt goed, allen wat aan de droge kant.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven