boerenkoolsoep met kaaskletskoppen

Boerenkoolsoep met kaaskletskoppen

Deze koolhydraatarme boerenkoolsoep met kaaskletskoppen smaakt buitengewoon lekker en een beetje zoet door de pompoen. De koolsoort Cavolo Nero geeft een lekkere bite aan de soep en maakt het tot een echte maaltijdsoep. Bovendien verwarmt deze stoere winterse boerenkoolsoep je extra door de Ras el Hanout en de tabasco. Ik pureerde de soep niet helemaal door en door, ik vind kauwen niet erg, dat verzadigd beter namelijk. Heel lekker zijn de luchtige, superkrokante kaaskletskoppen erbij. Inclusief de kletskop bevat de soep 5.3 gram koolhydraten per kop. Als je liever een broodje eet bij de boerenkoolsoep maak dan gerust de koolhydraatarme focaccia erbij.

Advertentie

Cavolo Nero?

Deze robuuste boerenkoolsoort is absoluut een aanrader voor de boerenkoolsoep met kaaskletskoppen. Om eentonigheid te voorkomen is het een welkome afwisseling op je koolhydraatarme menu. Met maar 1,4 gram koolhydraten past het uitstekend in een koolhydraatarm menu. Zie vooral ook de uitleg over het analyseren van koolhydraten hieronder. We kennen de groente ook als palmkool, zwarte kool, Toscaanse kool, Toscaanse boerenkool, of dinosaurus boerenkool. Die laatste is wel het meest tot de verbeelding sprekende naam. Inderdaad is het uiterlijk van de de plant een beetje mysterieus en heeft iets ‘oers’. De kool heeft een heel donkere kleur. Maar zeker niet zwart, eerder heel donkergroen met een blauwachtig waas erover. De bladeren van de plant zijn redelijk hobbelig en lancetvormig, lang.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

boerenkoolsoep met kaaskletskoppen

Zo maak je deze boerenkoolsoep met kaaskletskoppen

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Boerenkoolsoep met kaaskletskoppen

Winterse maaltijd boerenkoolsoep met Cavolo Nero en pompoen smaakt heerlijk zoet en verwarmend, lekker met de krokante kaaskletskoppen, echt een feestje!
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per kom
kcal 167.7 koolhydraten 5.3 geiwitten 10.1 gvetten 10.45 gvezels 6.18 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Kaaskletskoppen

Boerenkoolsoep

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Kaaskletskoppen

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C.
    Vorm op bakpapier van geraspte kaas lange rechthoeken zonder gaten. Bak 5 minuten of tot ze krokant zijn. Houd in de gaten want het kan opeens hard gaan! Laat ze afkoelen en uitharden buiten de oven.

Boerenkoolsoep

  • Snipper de ui en fruit deze in een soeppan met olijfolie. Knijp knoflook erboven uit en strooi er Ras el Hanout over, bak 1 minuut mee. Snijd de pompoen in blokjes en voeg toe. Bak 2 minuten mee.
  • Snijd de boerenkool grof en voeg deze toe aan de soeppan. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Temper het vuur en laat 10-15 minuten, met een deksel erop zachtjes pruttelen tot de boerenkool zacht genoeg is. Bereid ondertussen de spekjes of rookworst.

Pureren en serveren

  • Haal wat blokjes pompoen uit de soep. Pureer de soep met een staafmixer grof. Proef en breng op smaak met tabasco. Voeg de blokjes pompoen en spekjes toe.
  • Schep de boerenkoolsoep in kommen en serveer met krokante kaaskletskoppen erbij.
  • Laat die winter maar komen. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



3 gedachten over “Boerenkoolsoep met kaaskletskoppen”

  1. Brigitte Broekhof

    Hi Anna-Karina,

    Hartelijk dank voor het heerlijke recept. Zelfs onze zoon die normaal gesproken geen boerenkool wil…. heeft 2keer de soep opgeschept. De soep was werkelijk heerlijk. Ik vond hem eigenlijk helemaal niet zoet. Misschien omdat ik hem zoet(er) had verwacht.?
    Ik had geen geraspte Parmezaanse kaas maar v die hele fijne Parmezaanse kaas (grated). Mijn kaas kletskoppen waren heerlijk, maar waren niet hetzelfde. Volgende keer haal ik (speciaal) een blok Parmezaanse kaas om te raspen. Hoewel, eigenlijk had de soep het niet nodig. En wellicht proberen wij volgende keer ook spekjes. Alleen voor de variatie. Deze soep blijft zeker in ons repertoire!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven