spruitjes met walnoot en geitenkaas

Spruitjes met walnoot en geitenkaas

Wat een prachtige combinatie is geitenkaas met walnoot toch. Het zachte, romige van de kaas en die bite van de noten maken deze spruitjes weer heel anders dan anders. Het ‘geheim’ van deze spruitjes met walnoot en geitenkaas zit wat mij betreft ook in het snufje kaneel, lekker subtiel en verrassend. Je maakt dit groentegerecht in een handomdraai klaar, dat is ook niet onbelangrijk. Alles bij elkaar maakt dat deze vitamine C bommen die spruitjes heten een absolute aanrader. Maak ’t en proef ‘t! Bevat 12.5 gram koolhydraten per grote portie.

Advertentie

5 gram koolhydraten regel?

De spruit is heel gezond. Samen met andere oer-Hollandse koolsoorten zoals boerenkool met stip op 1, groene kool, witte kool, spitskool, Chinese kool, rode kool, broccoli, bloemkool, zuurkool enzovoort. Wij eten eigenlijk alle groenten wel, we love variatie! En zijn overtuigd van het nut van gevarieerd eten. Er zijn mensen die strikt de “5 gram-koolhydraten-regel” hanteren. Zij eten geen producten die meer dan 5 koolhydraten per 100 gram bevatten. Dat is misschien (ik zeg: misschien) nuttig als je net begint en heel snel in ketose wilt raken. Maar voor een duurzame en echt gezonde koolhydraatarme leefstijl zijn wij  daar geen voorstander van. Veel te eenzijdig omdat je dan veel te veel soorten groente zou moeten schrappen uit je menu.

Variatie in je voeding is enorm belangrijk om tekorten of overschotten te voorkomen. Immers, ook groenten die wat hoger zijn in koolhydraten leveren hun eigen specifieke nuttige voedingsstoffen. Let op de gemiddelde hoeveelheden koolhydraten in een week. Dat doe je door in één week groenten met weinig koolhydraten af te wisselen met groentes die iets meer koolhydraten bevatten. Zo voorkom je tekorten of overschotten.

Koolhydraatbeperkt?

Eten er kinderen mee of eet je koolhydraatbeperkt, dus met iets meer koolhydraten? Voeg dan gerust een beetje appel, peer of rozijntjes toe dan worden de spruitjes zoeter. Als je appel of peer gebruikt verdeel die op het laatst over het gerecht of geef het er apart bij. Dat kan gewoon rauw of even gebakken met wat honing en een beetje boter. Hoe dan ook: smullen geblazen!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

spruitjes met walnoot en geitenkaas
spruitjes met walnoot en geitenkaas

Zo maak je de spruitjes met walnoot en geitenkaas

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

spruitjes met walnoot en geitenkaas

Spruitjes met walnoot en geitenkaas

Het ‘geheim’ van de spruitjes met walnoot en geitenkaas zit wat mij betreft ook in het snufje kaneel, dat is echt bijzonder subtiel en verrassend. Aanrader!
4.65 van 14 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 440 koolhydraten 12.5 geiwitten 16.14 gvetten 33 gvezels 9 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de spruitjes schoon en kook ze in 10 minuten beetgaar.
  • Hak de walnoten. Rooster ze in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord.
  • Roer een klontje boter door de spruitjes samen met een snufje kaneel (weinig is echt genoeg!) en een snufje nootmuskaat.
  • Verkruimel de geitenkaas erover. Bestrooi vervolgens met de walnoten en maal er peper en zout naar smaak over.
  • Je vingers erbij aflikken mag wat mij betreft!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



13 gedachten over “Spruitjes met walnoot en geitenkaas”

  1. Is 400 gram groenten niet een beetje weinig voor 4 porties? Ik pak altijd 500 gram spruitjes voor ons tweeën. Maar ik ga het vanavond maken.

  2. Pien van Leeuwen

    Heel smaakvolle combinatie, inderdaad. Toch doei ik het volgende keer zónder dat snufje kaneel, want ik ben dól op spruitjes en miste nu een beetje hun specifieke smaak. Dat zo’n heel klein snufje zó de smaak kan veranderen…..wonderlijk! Bedankt: ik ga dit vaker maken!

  3. Zo. Dat was lekker. Goed advies om niet teveel kaneel te gebruiken. Normaal gesproken strooi ik maar wat. In dit geval heb ik jouw advies opgevolgd en niet teveel kaneel gebruikt. Heerlijk recept. Ik heb paarse spruitjes bij de Lidl gekocht. Heerlijk.
    Anna-Karina: Bedankt maar weer.

  4. Heerlijk recept! Lekker een beetje smeuig door de kaas die smelt zodra je het bij de spruitjes doet … voor herhaling vatbaar!

  5. Deze ga ik straks maken… ik ben erg benieuwd, maar kan al bijna niet missen dan dat het lekker is 😉

      1. wat was het lekker… ook man en zoon vonden het een aangename afwisseling. Dus deze blijft ook!

  6. Ria van de Reep

    Dit was echt heerlijk en zó simpel te maken. Ik had alleen nog wat gefruite uien en knoflook bij de spruitjes gedaan. Geserveerd met puree van knolselderij en zoete aardappel. Verrukkelijk.  Ook mijn man vond het erg lekker. Vlees niet gemist.

    1. Klinkt als lekker, je man moet je wel te vriend houden natuurlijk. Ik wil geen hommeles veroorzaken met mijn recepten 😉
      Zoete aardappel is niet echt khd-arm, maar dat wist je al denk ik?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven