indiase curry met kip

Indiase curry met kipstukjes

Een traditionele kip kerrie schotel, maar dan omgebouwd naar een heerlijke koolhydraatarme kip kerrie. We noemen ‘m Indiase curry met kipstukjes, uiteraard met bloemkoolrijst. In totaal bevat 1 portie 7.65 gram koolhydraten, inclusief de bloemkoolrijst. Veel mensen gebruiken kant-en-klaar zakjes voor hun kip kerrie, die zijn meestal niet echt geschikt binnen je koolhydraatarme eetpatroon omdat er vaak suiker aan wordt toegevoegd. Overigens kun je prima je eigen kruidenmix maken. Natuurlijk zonder ongewenste toevoegingen en ook zonder zout. Op die manier weet je wat je eet en kun je deze heerlijke de Indiase curry precies naar eigen smaak maken.

Advertentie

Vegetarische kip?

Wij eten thuis nauwelijks vlees, daarom gebruik ik voor deze curry vegetarische kipstuckjes van De Vegetarische Slager of quornstukjes. Ik ben benieuwd of een ervaren kipeter het verschil zou opmerken. Maar als je liever echte kip wilt doe je dat natuurlijk. Hoewel je die  kipstuckjes echt eens moet proberen want die zijn echt geweldig. Ze hebben precies de juiste bite voor in deze Indiase curry. Als extra maakte ik er wat gestoofde baby romaine sla bij met paprika. Echt smullen, we hebben er alweer een oosterse favoriet bij!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor ā‚¬23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In BelgiĆ« zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

ā™„ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

indiase curry met kip
indiase curry met kip

Zo maak je de Indiase curry met kipstuckjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

indiase curry met kip

Indiase curry met kipstukjes

Wij gebruiken voor deze curry vegetarische kipstuckjes van De Vegetarische Slager. Ik ben benieuwd of een ervaren kipeter het verschil zou opmerken. Maar als je liever gewone kip wilt doe je dat natuurlijk. Hoewel je dieĀ  kipstuckjes echt eens zou moet proberen, want die zijn echt geweldig.
5 van 10 stemmen
Aangepast recept staat in Verrukkelijk Koolhydraatarm, blz. 111
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie, incl. bloemkoolrijst
kcal 349.25 ā‹† koolhydraten 7.65 g ā‹† eiwitten 23.1 g ā‹† vetten 24.95 g ā‹† vezels 3.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediƫnten

Bloemkoolrijst

Klik op de ingrediƫnten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

CURRY

  • Snipper de ui en bak glazig in olie. Knijp knoflook en gember erboven uit. Voeg laurier, kerrie, kaneel, paprikapoeder en garam masala en zout naar smaak toe. Bak alles 1 minuutje mee. Voeg kokosmelk, yoghurt en kip toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel iets water toe.

BLOEMKOOLRIJST

  • Ondertussen maak je de bloemkoolrijst. Roerbak de rauwe bloemkoolrijst in wat olie op hoog vuur, ongeveer 1-2 minuten, terwijl je blijft omscheppen. Als het flink begint te stomen is het beetgaar en heeft de rijst een perfecte neutrale smaak. Door langer bakken wordt de bloemkool 'zwavelig'.

SERVEREN

  • Proef en breng de curry verder op smaak met cayennepeper en wat citroensap. Doe de bloemkoolrijst in een schaal en schep de Indiase curry met kip erop.
  • Lekker met een gestoofd bijgerecht of een frisse salade. Ik maakte een ministoofschoteltje van een halve paprika en twee halve stronkjes baby romaine sla. In de pan en deksel erop.

Ā© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept




8 gedachten over “Indiase curry met kipstukjes”

  1. Rita van der Horst

    Ha AnnaK
    heb je bij de gestoomde sla nog wat bijgedaan?
    ik heb de curry al gemaakt, kunnen de smaken lekker intrekken maar ik heb nog nooit gestoomde sla gegeten.

    1. Gestoofde sla, ik heb de paprika even gebakken en op smaak gebracht daar heb ik gewoon de gehalveerde stronkjes bijgelegd met een piepklein scheutje water en laten ‘warmen’ in de pan met een deksel erop.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven