koolhydraatarme ontbijtpannenkoekjes

Ontbijtpannenkoekjes, stoer & smakelijk

Goedemorgen! Als je een tijdje koolhydraatarm eet, ga je dan brood missen? Ja, soms wel hè? En dan ga je op zoek naar smakelijke, leuke gerechtjes die nóg lekkerder zijn dan brood, ja dat bestaat! Zoals bijvoorbeeld deze smakelijke stoere ontbijtpannenkoekjes, fantastisch als koolhydraatarm ontbijt! Want per portie, 2 -3 stuks, bevatten de ontbijtpannenkoekjes 1,6 gram koolhydraten. Dat is exclusief wat je er zelf nog oplegt of bij eet. Maar eet ze niet alleen als ontbijt, immers als lunch zijn ze ook leuk! En tot slot, als je één grotere bakt zou je ook rondjes kunnen uitsteken en beleggen als hartige snack. Je maakt de pannenkoekjes dus precies zo groot of klein als je zelf wilt. Maar nog wel een tip: Kleine pannenkoekjes draaien makkelijker om. Bovendien is dat ook lekker als je ze allemaal verschillend wilt beleggen. Bijvoorbeeld met hartig én zoet.

Advertentie

Beleg kiezen

Deze ontbijtpannenkoekjes zijn in een handomdraai gemaakt en je doet er je eigen favoriete kaas op natuurlijk: jonge kaas, oude kaas of boerenkaas allemaal lekker! Of wat te denken van een paar verschillende ontbijtpannenkoekjes? Wat mij betreft doe je er een restje groente van gisteren door, op of bij. Champignons, courgette, broccoli, paprika. Lekker pittig met sambal, of roomkaas & zalm! Of ben jij meer het type van een pizza met pesto, mozzarella & tomaat? Of toch die met yoghurt en warme rode vruchten?

Heb je toch liever iets anders zoets op de vroege ochtend? Kijk dan eens naar de speculaaspannenkoekjes of zoete broodjes.
Succes en wat je ook gaat eten, eet smakelijk en geniet! Je eetpatroon aanpassen hoeft echt geen straf te zijn.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme ontbijtpannenkoekjes
koolhydraatarme ontbijtpannenkoekjes

Zo maak je de ontbijtpannenkoekjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

koolhydraatarme ontbijtpannenkoekjes

Koolhydraatarme ontbijtpannenkoekjes

Als je koolhydraatarm eet, ga je dan het brood missen? Stoere ontbijtpannenkoekjes, uitstekende koolhydraatarme broodvervanger, werkelijk een verrukkelijke traktatie!
5 van 11 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per portie (3-4 kleine pp), excl. beleg
kcal 338.3 koolhydraten 1.6 geiwitten 16.5 gvetten 28.9 gvezels 4.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Klop de eieren los met amandelmelk, paprikapoeder, amandelmeel, kokosmeel en bakpoeder en peper en zout tot een -redelijk dik- vloeibaar beslag. Doe er wat water bij als je het te dik vindt of een klein beetje meel als het te dun is.
  • Verhit olie of boter in een koekenpan en schep met een lepel 3-4 bergjes in een grote koekenpan. Bak de pannenkoeken op matig vuur, ongeveer 2-3 minuten. Draai ze om als ze daar stevig genoeg voor zijn en de onderkant begint te bruinen. Bak vervolgens tot ze gaar zijn. Rasp wat kaas over de bovenkant. Houd warm en bak een 2e ronde.
  • Beleg met wat je maar wilt en geniet… als dat geen goedemorgen is!

TIP

  • Warm en versgebakken opeten is het lekkerst. Maar bewaren voor een later tijdstip kan ook uitstekend. Meenemen in je lunchbox? Je collega's willen vast het recept!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept




25 gedachten over “Ontbijtpannenkoekjes, stoer & smakelijk”

  1. Ik heb ze net gemaakt om mee te nemen voor de lunch morgen. Ik heb een btje zoetstof en hele dunne schijfjes appel erdoor gedaan. Wat een traktatie. 😋
    Groet, Wendy

  2. Vorige week deze website ontdekt. Wat ben ik hier blij mee! Vandaag de broodjes gemaakt en al twee keer de kaaspannenkoek. De broodjes gegeten met roomboter en zelfgemaakte bramenjam. Zo lekker! Alleen bakte alles behoorlijk aan in mijn keramische koekenpan. Meer boter gebruikt maar dat hielp niet. Heb je misschien tips?

      1. Hartelijk dank voor de goede tip. Ik heb het artikel gelezen en inderdaad heb ik olijfolie gebruikt in mijn keramische pan. Heb hem uitgekookt met soda en……een prachtige kaaspannenkoek gebakken zonder plakken! De wortelsoep inmiddels ook gemaaakt, heerlijk!

  3. Waarschijnlijk een rare vraag maar: Waarom staat amandelmeel in grammen en bijvoorbeeld kokosmeel als eetlepel qua maataanduiding? Ik vind het altijd wel fijn om alles te wegen. Het lijkt me meer nauwkeurig. Zeker met een digitaal weegschaaltje wat nog enkele grammen kan afwegen van bijvoorbeeld het bakpoeder.
    Ik vind niet altijd eenvoudig hoeveel nu een eetlepel is en ik sta me altijd af te vragen of ik het maatschepje nu moet afstrijken of niet.
    Ik hoor het graag!

    1. Blijft inderdaad lastig er is voor allebei wel wat te zeggen. Sommige ingrediënten bevatten van een bepaald merk veel meer vocht dan van een ander merk en dan is een inhoudsmaat (ML eetlepel) veel betrouwbaarder. De manier van scheppen is daarbij zeker van belang. Officieel moet je de massa even ‘opschudden’, dan scheppen en nooit met een kop erop. Tenzij dat zo in een recept staat. Lees ook ons artikel over maatschepjes, maten en gewichten etc.

    2. Blijft inderdaad lastig er is voor allebei wel wat te zeggen. Sommige ingrediënten bevatten van een bepaald merk veel meer vocht dan van een ander merk en dan is een inhoudsmaat (ML eetlepel) veel betrouwbaarder. De manier van scheppen is daarbij zeker van belang. Officieel moet je de massa even ‘opschudden’, dan scheppen en nooit met een kop erop. Tenzij dat zo in een recept staat. Lees ook ons artikel over maatschepje, maten en gewichten etc.

  4. Heerlijk deze pannenkoekjes! Doen de kaas er al door voordat we ze gaan bakken, ook erg lekker! De paprikapoeder hebben we weggelaten, vinden het voor het ontbijt iets te heftig. Plakje zalm en niks meer aan doen! Zelfs mijn man, die wat sceptisch was over het dieet, is zeer aangenaam verrast!

  5. Hoi Anna-Karina

    Het boek heb ik direct aangeschaft, nadat ik de website had ontdekt. Vanavond maak ik oosterse spruitjes.
    Heerlijk met oosterse kruiden, ben ik dol op.

  6. Goedemorgen,

    Zojuist deze heerlijke pannenkoekjes gegeten met suikervrije honing. Wat een genot.
    Ben sowieso blij, dat ik deze website heb gevonden. Eet sinds begin augustus koolhydraatarm en ben al 15kg afgevallen. Bedankt voor alle heerlijke recepten, zo is koolhydraatarm eten nog hééél lang vol te houden.

  7. Hallo,

    Zojuist hebben mijn dochter en ik de pannenkoekjes uitgeprobeerd in de zoete variant, met framboosjes en slagroom erop (gezoet met stevia) Wat was dat lekker!!! Wat fijn dat ik haar toch haar favoriete recept (pannenkoeken) kan voorzetten zonder schuldgevoel. We waren na een paar weken kip en groenten sowieso ongelooflijk blij met deze website die een keur aan variatie tentoon spreidt met heerlijk makkelijk haalbare en verantwoorde recepten.  De pannenkoeken neigen wat meer naar de smaak van een omelet, maar wij vinden dat juist lekkerder dan de traditionele pannenkoek, er zit veel smaak aan en wij kunnen ons voorstellen dat de hartige variant ook verrukkelijk moet zijn. Na drie pannenkoekjes (klein) zit je echt wel heel erg vol. Het verzadigt je hongergevoel vele malen beter dan de gewone pannenkoek. Wij kunnen ons bijna niet voorstellen dat je hierdoor blijft afvallen??? We gaan het beleven einde van de week op de weegschaal. Nu verheug ik me al op het diner, ook van deze website gehaald. Je hoort!

  8. Goedemorgen

    Kun je het beslag wat over is bewaren ik de koelkast tot morgenvroeg?

    1. Het bakpoeder zal uitgewerkt zijn, maar op zich moet het kunnen lijkt me? De beste manier is gewoon proberen en merken hoe het uitpakt. Succes! Laat je het even weten hoe je avontuur is afgelopen?

  9. Ik heb met deze pannekoekjes er weer een fijn ontbijt bij.

    Ik heb er 8 van het deeg gebakken zodat ik er twee dagen met 4 kan ontbijten, vanmorgen de eerste 4 gegeten, en wat was het lekker!

    Warm, met een beetje roomboter en een lepel eigengemaakte, suikervrije, zwarte bessen jam, hmmmm.

    Morgen warm ik de andere 4 op in de oven, zal ook vast goed gaan.

    Bedankt weer, groetjes, cornelia

  10. Deze stoere pannenkoekjes, vind ik het mooiste recept van alle recepten op deze site. Daarmee bedoel ik het meest verrassend, de variatie in het gebruik, het maken en bakken (leuk werk) en uit de vriezer direct in de broodrooster (even oefenen hoe lang/kort) met een beetje roomboter. Je weet niet wat je meemaakt. Topper!

  11. Pauline Kimmels-Weenink

    Hai Anna-Karina,
    Kan ik de amandelroom door kokosroom vervangen?
    Groetjes – Pauline

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven